Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sinanul
    Junior Member
    • 29-11-2010
    • 1

    Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?

    Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?

    Altın
    fiyatlarının artmasındaki temel neden, kurumsal ve bireysel yatırımcıların ellerinde yatırım yapmak amacıyla bulundurdukları fonlara yüksek getiri elde edebilecekleri alternatif yatırım araçlarının sınırlı oluşu.

    Psikolojik olarak altının ekonomik krizler sırasında diğer yatırım araçlarına göre en güvenilir liman olarak görülmesi.


    Piyasalarda küresel ekonomik canlandırma paketlerinin yarattığı para bolluğu, arzı kısıtlı olan altına talebin artması sonucunda altın fiyatları spekülatif olarak yükseliyor.


    Altın ile birlikte yine arzı kısıtlı olan diğer fiziki emtialara olan talep ve neticesinde bu emtialardaki spekülatif fiyat artışları.


    Altın İstanbul Altın Borsasında İlk Defa 65 Bin Lira Sınırını Geçti



    İstanbul Altın Borsası’nda (İAB) altının kilosu tarihinde ilk kez kapanışta 65 bin liralık seviyeyi gördü. İAB’de önceki gün 63 bin 35 liradan kapanan altının kilogram fiyatı, en düşük 64 bin 100, en yüksek 65 bin 300 lira seviyesine ulaştı ve günü bu tarihi rekorla tamamladı.

    Kapalıçarşı’da ziynet altın fiyatları da 24 ayar külçe altında 65.15 lira, Cumhuriyet Ata ise 436 liraya yükseldi. Kasım başı 1.3900 dolara yaklaşan ons 9 Kasım‘da 1.424.65 dolarla yeni bir rekor kırmış, ardından 1.400 dolar direnç seviyesine gerilemişti. Dün ise uluslararası piyasalarda onsu 1.375 dolardan işlem gördü.

    Saygılar.

    Sinan
İşlem Yapılıyor
X