recevier programı yazmak için kullanılan programlar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • gizemli
    Junior Member
    • 01-07-2004
    • 123

    recevier programı yazmak için kullanılan programlar

    Arkadaşlar, hepimizin evinde farklı markalarda uydu cihazları var. Hepimiz elimizde kumandayla cihazlarımızdan bize sunulan farklı farklı menülü cihazlardan kanalları izliyoruz. Sunulan menüler cihazdan cihaza farklılıklar göstermektedir. Cihazlarda kullanımı kolay basit menüler olduğu gibi, anlaşılması ve alışılması zor menülerde olmaktadır. Güncel yazılım desteği veren üretici kuruluşlar olduğu gibi demode olmuş ve yazılım desteği vermeyen markalı cihazlarda bulunmaktadır. Cihazlarda aranan özellikleri dikkate alarak, kendimiz cihazlara menülerine yama programını yazabilirmiyiz.. Çünkü, bir cihaz düşünün silikon kartın entegresel devreleri aynı, fakat başka markada üretimi gerçekleştiği için kullanılan menü programı farklı... H/W uygun farklı marka cihazın yazılımlarını attığın zaman ondada gayet iyi şekilde farklı marka menüsüyle cihaz çalışıyor. Örneğin; mevcut markalı bir cihazımız var. Farklı bir marka cihazın yazılımı emu şifrelerini çözüyor. Mevcut ve farklı cihazın h/w program versiyonları birbiriyle uyumlu. Farklı yazılımın programını Rs232 kablosu kullanarak mevcut cihazıma atıyorum. Şifreleri kanalları izliyorum. Ancak menüde sağladığı kolaylık yönüyle önceki yazılımlı menü gayet kullanışlı.Ama bu yüklenen bu yazılımda şifre çözüyor. Burada kendimize özgü menüyü programlayabilir miyiz... Anlatabildim mi bilmiyorum.
  • avirex
    Junior Member
    • 07-04-2009
    • 436

    #2
    Konu: recevier programı yazmak için kullanılan programlar

    Kardes sen cok zor bir islemnen tutunuyorsun sunary hancak programyst arkadaslar sadece yapa bylirler cok okumak ve calysmak lazymdyr yenyden cihazy yaradmak icin ..kolay gelsyn
    Son düzenleme avirex; 26-12-2010, 09:52.

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR
      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: recevier programı yazmak için kullanılan programlar

      Cihaz yazılımı kolay bir işlem değildir. Bir yazılımı fixlemek, editlemek ayrıdır, yeniden yazılım yapmak ayrıdır.

      Bir yazılım için donanımsal tüm özellikler ile birlikte kaynak kodlarının bilinmesi gerekir. Hiçbir yazılımcı firma da kaynak kodlarını vermez.

      Dolayısıyla herhangi bir cihaza bu işi çok iyi bilen birisi dahi tek başına yeni/değişik yazılım yapamaz. Ancak sıfırdan bir cihaz üretmek sözkonusu ise gerekli prosedürlerle beraber siz kendiniz yazılım üretebilirsiniz.

      Yorum

      • aegean_kk
        Junior Member
        • 24-03-2011
        • 19

        #4
        Konu: recevier programı yazmak için kullanılan programlar

        Arkadaşım aslında öyle çok da zor falan değil demek isterdim ama hakikaten iyi bir bilgi birikimi lazım; öncelikle cihazın tabanının ve işlemcisinin ne olduğu önemli sonra bu işlemci için sizin kullanacağınız programlama dilinde yöneteceğiniz işlemci çekirdek library lazım ki onuda yazmak mümkün ama işte orada deveye hendeği atlattığınız yer başlar. Fakat bu konuda yapılabilecek tek bir sey var. bir model için üretimiş yazılımın bir şekilde kaynak kodlarını ve library lerini ele geçiriseniz o zaman her şey daha basit ve daha kolay olabilir. Bu durumda aynı tabana ait tüm cihazlar için yazılımda geliştirme yapılabilir. Zamanın şahı Humax için Planet Hempt de firma tarafından kendisine verilmiş olan yazılıma 3 parti yazılımcı olarak yıllarca destek verdi ve Humax da bu sayede tüm avrupada ve ülkemizde yıllarca yok sattı. Tabi o günler gitti, simdi adını ağıza alan bile yok. Size bu yolda iyi şanslar dilerim

        Yorum

        • atalay.gsman
          Junior Member
          • 23-01-2009
          • 15

          #5
          Konu: recevier programı yazmak için kullanılan programlar

          ellerine sağlık ustam cok teşekkür ederim paylaştığın için...herşey gönlünce olsun...

          Yorum

          • sipan
            Junior Member
            • 14-05-2004
            • 68

            #6
            Konu: recevier programı yazmak için kullanılan programlar

            arkadaşlar herşey çok zor demişsiniz yeni program yazmıyalımda fixleme yapalım ozaman elbet bi şekilde yapılyor yapan nasıl yapmış hangi programlarla fixleyebiliriz

            Yorum

            • avirex
              Junior Member
              • 07-04-2009
              • 436

              #7
              Konu: recevier programı yazmak için kullanılan programlar

              Ben Iphone konusu içine topu sunulan bu yana, biraz açıklık getirmek istiyorum. Ben bazı kelimelerin yanlış anlama toplam yumuşak yaratılması eşlik bakın. Ve duygular ve önyargıları bir kenara bırakarak bu konuda lütfen. düzeltme ve yararları eğer soruları kabul edin.

              Yazılım her yerde. fare, klavye veya uzaktan kontrol yazılımı bile bulunuyor. Biz onu ne kadar bağımlı ve savunmasız bir belirsiz bir fikrim yok iyidir. lüks bir araba içinde 60 ayrı işlemcilere sahip. Ezmek bazıları hatta ölüme yol açabilir. Kuzey göre - 40 $ ile ilgili kredi kartı maliyet çalınan veriler. Ve piyasalar kişisel verileri reklam ile orantılı.

              kod yazmak için araçlardan bazıları:

              IDE - entegre geliştirme ortamı. O enkoder çalışmalarını kolaylaştırmak için derleyici bir yükseltmedir. debugger içerir.

              Kaynak Kodu - metin dosyaları bir dizi. derleme sonra ikili yürütülebilir dönüştürülür. ikili biçimi, ya da tam işlemci bağlıdır daha doğrusu talimat desteklediği ayarlayın.

              Derleyici - ikili çalıştırılabilir kod içine kaynak kodunu dönüştürür. Genelde IDE ile gitmek.

              Ne kaynak sahibi (kaynak) kodu hazır derlenmiş "kapalı" kod dağıtım geride?
              1. Eğer onlar tease bir şey düzeltmek için fırsat var. Örneğin sıkıcı sürümü yeni uydular için talep yapışıyor ki, Dream. Ben bu konuyu açtı. Veya bir hatayı düzeltmek için.
              2. Projeniz için bir temel olarak kullanabilirsiniz.
              3. dinlemelerini sizin eksikliği Garantili. Kimse basit olduğu için bazı sorsovete podslushvachka koymak cesaret olacak. kapalı dosyaları derlenmiş kapalı Kayıtlarda - dinlemelerini açılması neredeyse imkansızdır. Skype bir örnek ver - şimdiye kadar debugger bile, içinde neler olduğunu anlamak için bir yol buldu. Çok ciddi yazılım laboratuvarları denedim. şirket ya da telefonunuz üzerinden yönetici haklarına sahip her çalıştırılabilir dosya - tüm kaynaklara sahip sınırsız bir fırsat var. Bazı istisnalar ancak, Java uygulamaları ve bunların üzerinde durmayacağım.

              Neden ücretsiz bir işletim sistemi ile çalışacak kadar önemli? Iyi, o kadar iyi olmasa bile - maliyet etkin çözümler verir. rakiplerinin üzerinden yapabilirsiniz Güzel hattı.
              GA için ödenen fiyat karşılaştırılabilir veya birden çok donanım kendisi üstündür. Biz yukarı 60 bin sadece lisans yazılım kısmı için ödeme yaparsınız. Ben kesmek mümkün olmasına rağmen ve ücretsiz sürdü. o IDE-lisansı için 150.000 € için bir arkadaş sayısı patronlar, proje yazacağız - herhangi bir üst sınır yoktur.

              Bir programcı size tembel alamazsanız - oturabilirsiniz ve sırayla prilozheniytse yazmak hayat kendilerine ve başkalarına binlerce kolaylaştırmak için. Bu yaklaşım Driymboks olduğunu. Bu binlerce insan tarafından yazılmıştır. Bunun için pek çok uygulama vardır budur.
              Daha az önemli ücretsiz bir IDE. Birkaç kişi sadece bir platform yazmak edebilmek için, 8000 dolar çalmak için hazırız. lisansları ile ciddi bir engel nedeniyle - bir o kadar iyi değil OS çok daha uygun bir seçenek bir ürün için olabilir. Yani Windows iyi Mayıs-Opera değildir. sistem. Ama en çok onun için en uygulamaları (soft. ürünleri) çünkü yaygındır.

              Açık kaynak her zaman ücretsiz değildir. HP, Sony-Ericsson, John Dierre ve diğerleri çalıştırmak CRM sistemi. açık kaynak. Lisans ve 100.000 doların üzerinde maliyeti. çalmalarını hiçbir koruma bile. Ancak bir lisans orada izklinchish olamaz.

              Yorum

              İşlem Yapılıyor
              X