Türk Telekom'dan veri merkezlerine indirim

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Türk Telekom'dan veri merkezlerine indirim

    Türk Telekom, veri merkezlerini destekleyen ürün ve kampanyalarına bir yenisini ekledi. Bu çerçevede hizmete sunulan Yeni Asimetrik Veri Merkezi Erişimi ürünü ile veri merkezi görevini yürüten internet servis sağlayıcılarına yüzde 30 indirim yapılıyor.

    Toptan maliyetleri düşüren yeni ürün ile veri merkezi bünyesinde barındırılan sunucular, indirme (download) kapasitesini kullanmadıkları halde satın almak durumunda oldukları simetrik internet erişimden ziyade, asimetrik yapıda olan fiber altyapı üzerinden ethernet protokolleri kullanarak yükleme hızı (upload'u) yüksek indirme hızı düşük asimetrik oranlı genişbant internet servisleri alabiliyor. Hizmet internet servis sağlayıcılarına önemli fiyat avantajı sağlıyor.
    İlk olarak Veri Merkezi İşletmecilerine Metro Ethernet İnternet kampanyası ile veri merkezi operatörlerine eski tarifelerine göre yüzde 50'nin üzerinde indirim yapan Türk Telekom, geçtiğimiz günlerde de internet hizmetini Veri Akış Erişimi (VAE) / Yerel Ağın Paylaşıma Açılması (YAPA) modeli ile sunan internet servis sağlayıcılara, trafik teslim noktalarında altyapı olarak kullandıkları noktadan noktaya Metro Ethernet ve Metro Ethernet internet devreleri hizmeti için yüzde 40 indirim kampanyasını başlattı.
    Kampanyalar ile internet servis sağlayıcıların toplam maliyetlerini düşürerek onlardan internet hizmeti alan son kullanıcılara da fiyat avantajı elde etmeyi hedefleyen Türk Telekom, şimdi de Asimetrik Veri Merkezi Erişimi hizmeti ile ülkemizde hosting hizmetinin gelişmesine destek olmaya, kendi bünyelerinde veri merkezi hizmeti sağlayan internet servis sağlayıcıların yurt dışındaki rakiplerine karşı rekabet avantajı sağlayacak uygulamalarla devam ediyor.
    Kampanyadan yararlanan şirketlerin toplam maliyetlerinden yaşanacak düşüşün, bu merkezlerden hizmet alan müşterilere avantaj olarak yansıtılması bekleniyor.
İşlem Yapılıyor
X