Stephen Hawking

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Stephen Hawking

    Stephen Hawking'in iddiasi: 21. yüzyilda insanlar yenilenecek Ünlü fizikçi Stephen Hawking, Hindistan'in Bombay kentinde katildigi "Strings Kurami 2001" Konferansinda gelecek yüzyili degerlendirerek insanin 100 yil içinde dünya disinda baska gezegenlere yerlesebilecegini ve genetik bilimi sayesinde de gelecek yüzyil içinde mükemmel insanin türetilicegini söyledi.
    "Zamanin Kisa Tarihi" adli yapitiyla taninan ünlü Ingiliz fizikçi Bombay’daki 2 haftalik konferansta, 3000 kisiye "Gelecekte bilim" konusunda bilgi verdi. 59 yasindaki Hawking, 100 yil içinde insanin Dünya disinda baska gezegenlere yerlesebilecegini kesin dille anlatti.
    "Gen mühendisliginin iyi bir is oldugunu söylemiyorum. Ancak gelecekte, begenelim begenmeyelim, (gelecek yüzyil ya da binyilda degilse bile) önümüzdeki milyonlarca yil içinde muhtemelen genetik olarak gelistirilmis insanlar olacaktir" diyen Hawking, gezegenimizin, dogayi koruma önlemlerine gereken önem verilmezse 2800 yillarinda tamamen yasanmaz bir gezegen olacagi tahmininde bulunan bir bilim adami olarak taniniyor.
    Bebekler rahim disinda gelisecek Evrenin gizemlerinin ve fizik bilimindeki çeliskili görünen kuramlarin uzlastirilmasi ve açiklanmasina yardimci olmayi hedefleyen "Dizi" kuramini tartismak üzere, ABD ve Bati Avrupa disinda ilk kez Bombay’da düzenlenen "Strings 2001" konferansinda Hawking, gelecek yüzyilda, yine "begenelim begenmeyelim" bebeklerin rahim disinda yapay ortamlarda dölüt (cenin) gelisimlerini tamamlayabileceklerini anlatti.
    Ingiltere’nin büyük fizik alimi Sir Isaac Newton’un (1642-1727) Cambridge Üniversitesi’ndeki Lucas Kürsüsü’nün basinda olma onurunu tasiyan Hawking, uzun uzay seyahatleri için insanin zihinsel-bedensel yeteneklerini gelistirmek zorunda oldugunu belirtti.
    Konferansta, "Gelecek yüzyilda kendimizi yok etmezsek, gezegenlere ve yakin yildizlara gidebilecegiz" diyen Hawking’in Dizi Kurami, kanitlanirsa evrenin kökeni ve kaderi üzerine çok sey aydinlasmis olacak.
    Insandan daha gelismis bir irk yok
    Evrenin dogumuna iliskin "Büyük Patlama Kurami" atomalti dünyanin gücü ve uzayda isik yutan karadelikler üzerine uzman olan Stephen William Hawking, baska gezegenlerde insandan daha fazla gelismis bir irk bulunmasinin muhtemel olmadigini söylerken, dinleyicilere söyle takildi:
    "Insandan daha geliskin çok üstün canli türleri varsa niye diger gökadalara yayilmadilar... Veya bizi ziyaret etmeyip de bizi kendi halimize birakip basimiza açtigimiz dertlere yanmamizi seyredelenler olabilir mi. Daha düsük düzey bir yasam sekline bu denli hürmetkar olabileceklerinden süphe ederim."
    DNA tüm yasam için temeldir
    Genetik mühendisliginin, yeryüzünün daha iyi beslenmesi için bitkilerde ve hayvanlarda ekonomi için sinirlandirilmasai gerektigini söyleyen Hawking, "DNA Yer’de tüm yasam için temeldir. Insan irki ve DNA’si hizla karmasikligini arttiracaktir" dedi.
    Dünya nüfusunun süratle artmasinin mutlaka aile ve nüfus planlamasiyla önüne geçilmesi gerektigini vurgulayan Hawking, 7 milyara yaklasan dünya nüfusunn her 40 yilda bir ikiye katlandigini hatirlatti. "Böyle giderse 2 bin 600 yilinda dünyada tüm insanlar omuz omuza *****ik duracaklar" diyen Hawking, bu nüfusu besleyebilecek elektrik üretiminin de yerküreyi kipkirmizi korlastiracak kadar isitabilecegi yollu benzetme yapti.
    Önümüzdeki yeni yüzyilda, daha da modern yöntemlerle, insanlarin genleriyle oynanarak onarilacagi ve yenilenecegi bildirildi.
    Matematik ve fizik dersi verdigi Cambridge Üniversitesi'nde konuyla ilgili bir açiklama yapan ünlü Ingiliz astrofizikçi Stephen Hawking ‘‘genetik mühendisliginin iyi bir sey oldugunu savunuyorum sanilmasin. Sadece, sevsek de sevmesek de, bu olayin yeni yüzyilda gerçeklesecegini dile getirmek istiyorum’’ diye konustu..
    Hastaligi nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan, 1985 yilindan bu yana konusamayan ve bilgisayarli ses cihazi araciligiyla derdini anlatabilen bilimadami Hawking, genlerle oynanmasi sonucu, birkaç yüzyil sonra insanlarin simdikinden daha degisik bir görünüme sahip olacagina inandigini, çünkü su anda bilimadamlarinin DNA'nin sirlarini hizla çözmeye basladigini söyledi.

    GENLERLE OYNANACAK
    Hawking, su görüsleri savundu: ‘‘Günümüzdeki insanlara benzeyen tiplerin yer aldigi Uzay Yolu gibi bilim kurgu filmlere inanmiyorum. Insanlarin üzerinde genetik mühendisligin yasaklanmasi isteniyor. Ama ben bunun yasaklanabilecegine ihtimal vermiyorum. Ekonomik nedenlerle, hayvanlar ve bitkilerin genleriyle oynanmasina izin verilecek. Ve birgün biri, insanlarin genleriyle de oynayacak. Eger totaliter bir dünyada yasamiyorsak, biryerlerde birileri, insanlari yeniden yaratarak gelistirmeyi denemesi kaçinilmazdir...’’
İşlem Yapılıyor
X