THY , bölgesel jet kiralayacak

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    THY , bölgesel jet kiralayacak

    Türk Hava Yolları (THY) ve Pakistan Havayolları (PIA) arasındaki anlaşmayla Pakistanlılar İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Amerika ve Avrupa’ya taşınacak.

    Karaçi’de THY Genel Müdürü Temel Kotil ile PIA Genel Müdürü Kaptan Pilot Muhammed Aijaz Haroon’un katılımıyla 29 Aralık 2010’da gerçekleştirilen anlaşma ile iki havayolunun iş birliği artırılması yolunda önemli bir mesafe alındı. PIA, Amerika’da New York, Şikago, Avrupa’da ise İspanya, Hollanda, Almanya ve İtalya hatlarından çekiliyor. Pakistanlı yolcular THY ve PIA uçakları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelecek. Buradan bağlantılar THY tarafından sağlanacak. Yolcuların taşınması için İslamabad, Lahor ve Karaçi’den uçuş sayısı toplam 21’e çıkartılacak. Pakistan havayolu şirketi, ABD’de sadece Houston’a sefer yapacak. Karaçi çıkışlı bu sefer İstanbul üzerinden aktarmalı gerçekleştirilecek. THY ise Pakistan üzerinden aktarmalı olarak Nepal, Bombay, Sri Lanka ve Maldivler’e uçabilecek.
    Bölgesel jet kiralayacak
    Bu arada THY, iç hat ve bölgesel seferlerde kullanmak amacıyla iki adet jet kiralamak üzere harekete geçti. Brezilyalı Embraer ve Kanadalı Bombardier ile masaya oturan THY, bu uçakları “dry lease” yani uçuş ekipleri hariç kiralayacak. THY’nin alt markası AnadoluJet, Borajet Havayolları’ndan iki adet ATR72 tipi pervaneli uçak kiralamıştı.

    11 yeni hat açılıyor

    AVRUPA’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi THY, dış hat uçuş ağına 11 yeni şehir daha katacak. Guangzhou’ya (Çin) 30 Ocak’tan itibaren haftada 3, Los Angeles’a 3 Mart’tan itibaren haftada 4, Şiraz’a (İran) 14 Mart’tan itibaren haftada 4 uçuş karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. THY ayrıca Malaga ve Valencia(İspanya), Selanik (Yunanistan), Toulouse (Fransa), Manila (Filipinler), Napoli, Torino ve Cenova (İtalya) hatlarına da bu yıl içinde başlatmayı planlıyor. Star Alliance üyesi olan THY, şu anda 130 dış hat ve 41 iç hat olmak üzere toplam 171 noktaya sefer düzenliyor.

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






İşlem Yapılıyor
X