Altın fiyatları nereye gidiyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • swloer
    Junior Member
    • 31-05-2011
    • 3

    Altın fiyatları nereye gidiyor

    Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde altın fiyatlarının yükselişi devam edecek diyebiliriz. Peki yıl sonu altın fiyatı ne olur derseniz, işte beklenti rakamı:



    Yakın geçmişe kadar altın fiyatlarında psikolojik sınır olarak 1500 dolar/ons fiyatı gösteriliyordu. Fakat, şuanda bu sınırın aşıldığını görüyoruz. Altın fiyatları şimdilerde 1500 ile 1510 dolar/ons arasında seyrediyor. Altın fiyatlarının yükselişini bir çok sebebe bağlayanlar var. Bize göre olan nedenlerini birlikte sıralayalım.

    Sebep her ne olursa olsun, finansal ürünlerin bu kadar yoğun ve çeşitlilik arz ettiği bir dönemde bile insanlar özellikle gördükleri, bildikleri, kendileri için risk taşımayan araçlara yatırım yapmaya devam ediyorlar. Yani, insanlar gömedikleri, dokunmadıkları bir kağıdın yıl sonu itibari ile yapacağı primden çok, tanıdığı, bildiği altına güveniyor. Bu da haliyle talebi ve beraberinde fiyatları artırıyor. Altının bu araçlar içerisinde güvenilir olmasının yanında aksesuar anlamında halen daha şıklığını koruması da tercih edilmesinde etkili.

    Dünya ekonomisinde bu yılın ilk çeyreğinde bir toparlanma görülse de halen birçok ülkede belirsizlik sürüyor. Gelişmiş ülkelere baktığımızda işsizlik rakamlarının yüksek olduğunu görebiliyoruz. Talep halen daha düşük ve büyüme oranları sınırlı. Ayrıca gevşek mali politikalarının yarattığı enflasyonist etkilerden sözedebiliriz. Bu ortamda, yine insanların en güvendikleri yatırım aracı altın oluyor.

    Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının ABD’nin reyting puanını negatife dönüştirmeleri sonucu, küresel sistemdeki iki rezerv para arasında birinci sırada yer alan doların değer kaybetmesi insanları doğal olarak en güvenilir yatırım aracı olan altına yönlendiriyor. Artan talebe fiyat yükselişini de tetiklediği için altın fiyatlarında sürekli bir artış gözlemleyebiliyoruz.
    Başta Çin olmak üzere, gelişmekte olan ülkelerin, benzer güven güdüsü ile öteden beri süregelen altına olan talepleri de fiyatları etkiliyor. Çin’in bu yılın ilk çeyreğindeki altın talebi baz alınırsa Çin’in altın talebinde yıl sonu itibari ile yüzde 30’luk bir artış öngörebiliriz.

    Peki fiyatlar bu yılın sonunda nereye ulaşır?

    Bu konuda yapılan tahminler paralelinde biz de fikrimizi söyleyebiliriz. Şöyle ki; altın yatırımcısı ve finans yatırım firmalarının beklentileri doğrultusunda yapılan çalışmalarda beklenti yıl sonu itibari ile altın fiyatının 1640 dolar/ons olabileceği tahmin ediliyor.
    Ülkemizde yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde fiyat yükselişinin devam edeceğini söyleyebiliriz. Tabiki, fiyatların yurt dışındaki dalgalanmalardan da etkilenebileceğini belirtelim. Ama kaba bir hesap yapacak olursak yıl sonu itibar ile altın fiyatlarının 1600 dolar/ons üzerinde bir fiyata ulaşabileceğini öngörüyoruz
  • Ozderin
    Junior Member
    • 02-02-2017
    • 75

    #2
    Altın fiyatları şu an yükselişte. Bakalım bu yükseliş ne kadar devam edecek? Altın fiyatlarının takibini sürekli bu siteden yapıyorum: http://piyasa.paratic.com/altin/ Altın sizce yükselmeye devam edecek mi?

    Yorum

    • ozkandonmez
      Administrator
      • 30-12-2002
      • 47395

      #3
      Yaz geliyor artık Eylül e kadar ufak tefek dalgalanmalarla hafif yükselir, yaz aylarındaki yurtdışından gelen gurbetçilerle eskisi kadar dalgalanmıyor.
      Etkisi azaldı, artık küresel olaylara bakmak gerek.
      Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



      HAYDI IPTV YAPALIM

      TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

      LÜTFEN OKUYUN

      Yorum

      • Ozderin
        Junior Member
        • 02-02-2017
        • 75

        #4
        Altın fiyatları 2020 yılına girdiğimiz zamandan bu yana yükselişlerle devam ediyor. Bende bilezik alıp satıyorum. Şimdiye kadar güzel kazançlar elde ettik. Buradan da bilezik fiyatlarını takip ediyorum: https://altinfiyatlari.biz/bilezik/

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X