Facebook'un iPad Uygulaması Çıktı!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Facebook'un iPad Uygulaması Çıktı!

    Apple'ın tablet ürünü iPad için sosyal ağ Facebook uygulaması duyuruldu. Her ne kadar konuya ilişkin -ihtiyacı karşılamak amacıyla- çeşitli ek yazılımlar çıkarılsa da istenilen ivme sağlanamamıştı.
    Duruma el atan Facebook yönetimi, geçtiğimiz günlerde düzenlenen iPhone 4S konferansından tanıtılması beklenen uygulamayı kısa bir süre önce yayınladı.

    Tablette rahatlık ve konforu ön planda tutan yetkililer şık ve sade bir arayüze sahip bir uygulama ile karşımıza çıktı. Kullanım anlamında bir zorluk çekilmemesi ve cihazın zorlanmaması için dinamik yapıyı benimseyen yazılımı gelin birlikte inceleyelim.
    Fotoğraflar Daha Büyük ve Net
    Facebook'un belki de temel taşlarından birisi olan fotoğraf paylaşımı, firmanın öncelikli konularından birisi olmuş. Galerilerde kolay dolaşmayı sağlayan navigasyon özelliğinin yanında fotoğrafları yakınlaştırabilmeniz de mümkün.

    Film şeridini andıran menüde fotoğraflar tam ekran ve yüksek çözünürlük ile izlenebiliyor. Bu konuda dikkatli davranan Facebook, kaliteden ödün vermemeye çalışmış. Ayrıca albümler de tek bir ekranda gösterilerek -genel görünüm ile- kolay tercih imkanı sağlanmış.
    Arkadaşlarınızla Konuşun
    Uygulamanın bir diğer yeniliği ise Facebook Chat'in tam kararlı bir yapıda karşımıza çıkması. Aynı normal sitede olduğu gibi sağ tarafa sütun şeklinde yerleşen chat ile arkadaşlarınızla kolaylıkla muhabbet edebiliyorsunuz. Konuşmalar yine burada gösteriliyor.

    Ayrıca gelen mesajlar da tam ekran açılıyor ve liste halinde tüm mesajları kolaylıkla okuyarak cevap yazabiliyorsunuz. İletişim anlamında bir sıkıntı yaşanmazken, tek sorun sanal klavyeye alışamamış kullanıcıların çekeceği zorluk olabilir.
    Kolay Kullanım İmkanı
    Ekranı yatay konuma getirdiğinizde ortaya çıkan menü her şeye müdahale etmenize olanak sağlıyor. Bildirimlerden durum güncellemelerine, gelen mesajlardan uygulama isteklerine kadar birçok özellik burada mevcut.

    Üyesi olduğunuz grup ve sayfalar da yine menüde listelenirken, gelişmeler anlık olarak bildirim ile gösteriliyor. Tableti dikey konuma getirdiğinizde ise menü kaybolarak ekranı yine ana duvar kaplıyor.
    Ek Özellikler
    iPad için özel bir çalışma yapan Facebook ekibi birkaç sürpriz özellik eklemeyi de ihmal etmemiş. Buna göre site üzerindeki oyunları artık tam ekran ve yüksek kalitede oynayabilirsiniz.

    Video konusunu da es geçmeyen sosyal ağ, HD kalitesini destekleyerek üstün görüntü özelliklerine sahip filmler izlenmesini sağlıyor.

    iPad için Facebook her ne kadar birkaç gün gecikmiş olsa da kullanıcıların isteklerini karşılamayı başarıyor. Kullanım ve görünüm arasında güzel bir bağlantı kuran geliştiriciler, direkt amaca yönelik uygulama ortaya çıkarmış.
    •Yazılımı indirmek için


    https://www.facebook.com/mobile/ipad

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






İşlem Yapılıyor
X