Samsung'un Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus Modelleri Ortaya Çıktı!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Samsung'un Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus Modelleri Ortaya Çıktı!

    Samsung'un merakla beklenen iki cihazı Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus modelleri FCC onayından geçerken ve Hindistan'daki Zauba sitesinde görüldü.Şu anda en çok konuşulan telefonlardan biri şüphesizOnePlus 2, oldukça iyi özellikleri bizlere daha uygun fiyata sunması beklenilen OnePlus 2 için tüm dünya merakla 27 Temmuz'u bekliyor olsa da ülkemize resmi olarak giriş yapamayacağı için Türk teknolojiseverler tarafından dikkatler daha çok Samsung tarafına kaymış durumda.

    Samsung'un iki üst seviye telefonu Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinin tanıtımı ardından beklenen Galaxy Note 5, yanına kardeşi Galaxy S6 Edge Plus modelini de alarak gelecek olması daha bi merak onsuru olmalarına yol açtı. Başlarda söylenti olarak geçen S6 Edge Plus modeli FCC onayından geçmesi ile beraber gerçek bir telefon olduğu da ortaya çıkmış oldu.





    Yukarıda gördüğünüz görsellerden de anlaşılabileceği üzere Galaxy Note 5'n model numarası SM-N920P, Galaxy S6 Edge Plus ise SM-G928P model adını alacak. Ülkemizde Q harfi ile gördüğümüz model numarasında bulunan son harfin b olması ise Amerikan operatörüSprint'e işaret ediyor. Yani bu onaylar Sprint için çıkacak modeller için verilmiş. Ancak yine de ülkemizde de görebileceğimiz bu iki modelin çıkışının da kesinleştiğini söyleyebiliriz.

    Normalde IFA fuarlarında tanıtımı yapılan Note serisinin yine bu fuarda tanıtımı yapılması bekleniyordu, ancak büyük ihtimalle de 12-13 Ağustos gibi Ağustos ayının ikinci haftasında bu iki model için özel bir lansman yapılabileceği de konuşuluyor.





    Bu lansmanları yapılacak olan cihazlardan Note 5'in daha önce sizlere haberimizden detaylıca açıkladığımız gibi 5.7 inç QHD/2K Super AMOLED ekran, Exynos 7422 çipset, 4GB RAM ve4.000mAh batarya gibi özellikler ile gelmesi bekleniyor. 16MP ya da 20MP arka ve 8MP ön kameraile donatılacak olan cihazın genel kanı olarak sevileceği buradan belli oluyor gibi.

    Bir diğer model olan S6 Edge Plus ise 5.5 inçlik QHD/2K Super AMOLED ekran, Snapdragon 808 ve/veya Exynos 7422 çipseti, 4GB RAM gibi detaylara sahip olabilir.

    Ayrıca adı her ne kadar Galaxy S6 Edge Plus olarak geçse ve Note'tan ayrı bir cihazmış hissi uyandırıyor olsa da S6 Edge Plus modelinin bir nevi Note Edge 2 olduğunu da belirtmiş olalım. Yani bildiğimiz Note serisinin kıvrımlı modeli olacak olan S6 Edge Plus'ın tasarım çizgileri olarak Note yerine S6 modellerine benzeyecek olması sebebiyle böyle bir isimlendirilme düşünülmüş olabilir.





    Son olarak yukarıda da görebileceğiniz gibi Hintli Zauba sitesinde ortaya çıkan bu görsele göre SM-N920F model kodlu Galaxy Note 5, Kuzey Kore'den Hindistan'a test edilmek üzere getirildiği anlaşılıyor. Buradaki en önemli detay ise cihazın test edilmek üzere Hindistan'a girişinden ziyade36.339 INR olan, Dolar şeklinde 572 Dolar'a ve TL olarak ise 1.550TL'ye tekabül eden fiyatı olduğunu söyleyebiliriz.

    Tabii direkt olarak bu fiyatı düşünmek hata olur. Çünkü çok rahat biçimde 2.000TL'yi aşacak olan Note 5'in yanı sıra S6 Edge Plus ise 3.000TL civarlarına dayanacak hatta aşacak gibi bir hisse sahip olduğumu söylemeliyim. Tabii bunları lansman sonrası netleştireceğiz. Bakalım nasıl bir fiyat politikası ile karşımıza çıakcaklar.
İşlem Yapılıyor
X