İOS Cortana, Sanal Makineyle Mac OS'te

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Cortana, Sanal Makineyle Mac OS'te

    Microsoft'un sesli kişisel asistanı Cortana, Mac kullanıcılarına da servis sağlıyor. Siri'nin yokluğunu fırsat bilen Cortana'nın OS X serüveni


    Windows Phone ve Windows 10 işletim sistemlerinin sesli kişisel asistanıCortana, rakip platformda ortaya çıktı. Siri'nin yokluğunda OS X üzerindeMac kullanıcılarına da servis sağlayan Cortana'nın bu platform üzerinde kullanılabilmesini sağlayan ise bir sanallaştırma yazılımı.
    Cortana Mac'de kullanılıyor

    Mac kullanıcılarının yakından tanıdığı Parallels Desktop 11 yazılımı Mac üzerinde Windows işletim sistemi ile OS X'in aynı anda kullanılabilmesine olanak sağlıyor. Hem Windows hem OS X uygulamalarının eş zamanlı çalışmasını sağlayan yazılımın son güncellemesi ise Cortana'nın OS Xişletim sistemi aktifken de kullanılmasının önünü açtı.

    OS X'te "Hey Cortana" komutu

    Windows 10 betalarının OS X ile birlikte kullanılması aslında yeni değil.Parallels Desktop 11 bir süredir iki işletim sisteminin bir arada kullanılmasına olanak sağlasa da son güncelleme, Mac kullanıcıları OS X kullanırken de "Hey Cortanana" komutunu verebilmesini sağlıyor. Böylece kullanıcılar, OS X üzerinde sesli bir asistana çağrıda bulunarak işlemyaptırabiliyor ancak bu işlem doğal olarak Windows işletim sistemini kapsıyor.
İşlem Yapılıyor
X