Bir sonraki Android...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • dijitalserkan
    Banned
    • 01-10-2011
    • 384

    Bir sonraki Android...




    2012 yılında Android'den beklenenler!
    Android 4.0'ı henüz kullanamasak da yeniliklerini biliyoruz. Peki bir sonraki Android nasıl olacak?

    Android'in son önemli güncelemesi olan Android 4.0 "Ice Cream Sandwich", Samsung Galaxy Nexus ile geliyor. Diğer akıllı cep ve tabletler ise bu büyük güncellemeyi çok yakında sunmaya başlayacaklar.
    Ancak teknoloji meraklıları, Ice Cream Sandwich'ten sonra nasıl bir güncelleme ile karşılaşacaklarını merak etmeye başladılar bile. İşte 2012 yılında Android'den beklenenler:
    Konuşma algılama özellikleri: Siri'nin sesli denetimi popüler hale getirmesinin ardından Google'ın da Android için benzer bir çalışma içerisinde olduğunu düşünebiliriz. Android 4.0 konuşmadan metne dönüştürme, ses komutları algılama gibi işlevlere sahip olsa da Siri'ye göre bazı etkileyici özelliklerden yoksun bulunuyor.
    Siri gibi bir hizmet olmasa da Google'ın uygulamalarda ses komutlarını daha fazla kullanmasını bekleyebiliriz.

    Daha iyi kamera yazılımı: Ice Cream Sandwich, Android'in yavaş ve hantal kamera uygulamasını oldukça geliştirdi. Gelecekteki güncellemelerde ise yüz algılama ve tecrübeli kullanıcılara yönelik daha gelişmiş seçenekler bekleyebiliriz.
    Donanım güncellemesinden faydalanan daha fazla uygulama: Android'deki tüm uygulamalar, çift çekirdekten faydalanmayabiliyor. Ancak Ice Cream Sandwich'ten itibaren donanımsal hızlandırma açık bulunuyor ve bu sayede uygulamalar daha akıcı çalışıyor. Bu iyileştirme için eski uygulamaların güncellenmesi gerekiyor.
    Daha fazla cihaz: Android çok amaçlı bir işletim sistemi ve USB sürücülerden robotlara birçok cihaza yüklenebiliyor. Google'ın bu sene ortaya çıkardığı Android@Home projesi kapsamında Android'li ev cihazları planlarının olduğunu biliyoruz. Bazı otomobil üreticileri de araçlarındaki medya konsollarını Android ile güçlendirmeyi düşünüyorlar.

    Eksiksiz alışveriş deneyimi: Apple iTunes, sadece uygulama ve müzik sunmakla kalmıyor, kullanıcılara aynı zamanda film, TV şovları ve hatta kitap da sağlıyor. Google ise Google Music ile benzer bir ekosistemi Android'de meydana getirmeye çalışıyor.
    Android Market, Android'le ilgili medya için yavaş yavaş tek bir merkez halini alıyor. Google şu an Android Market'ten film kiralamaya izin veriyor ve yakın zamanda TV şovlarının ve podcast'ların da sunulmaya başlanması şaşırtıcı olmayacaktır.
    Bir sonraki güncelleme "Jelly Bean" mi: 2012'de Android için en az 2 güncelleme bekleniyor. Bunların en az biri, muhtemelen Android 4.0 için küçük bir güncelleme olacak ancak bazı gözlemcilere göre büyük bir güncelleme de yapılabilir. Bazılarına göre adının "Jelly Bean" olduğu düşünülen bir sonraki Android sürümü, her şeyi değiştirebilir.
    veteknoloji/chip
İşlem Yapılıyor
X