Apartmanda Isınma Sorunu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • adriano123
    Junior Member
    • 26-03-2006
    • 1

    Apartmanda Isınma Sorunu

    Merhabalar
    Ben 5 katlı bir apartmanda 5. katta oturuyorum. Evimde ısınma problemi var. Yaklaşık 1 yıldır şikayetimi iletmeme rağmen ne müteahhit ne de yönetici ilgilenmiyor. Bu arada belirteyim. Muş ta oturuyorum. Havalar burada çok soğuk. Arkadaşların evlerinde tişörtle oturuyoruz ama biz kendi evimizde kazaklarla bile ısınamıyoruz.Sormak istediğim birkaç şey var.
    1-Son katlarda petek boyunun %25 daha fazla olması gerektiğini duydum. Bu doğru mudur?
    2-Site de bazı daireler boyler (ismini tam bilmiyorum) diye bir sistem kullanıyorlarmış. Banyodaki peteği çıkarıp, sanırım termisifon şeklinde bir sistem takıyorlar, eve gelen sıcak su onların sıcak su kazanını ısıtıyor. Buradaki diğer sitelerden bu sistem ısınmayı olumsuz etkilediği için çıkarttırıyorlar. bizim yönetici kullananlar olduğuna rağmen, bir şet demiyor hatta sende taktır diyor. (görevini yapmıyor)
    3-Sitemizde 2 blok yanyana ve iki blokta bir sıra boyunca 4 daire var. bu dairelerin altında 7 tane dükkan var. Bu 7 dükkan ve diğer bloktaki bir bodrum katındaki daireyi kömür alınırken 2 daire hissesi olarak hesaplamışlar. Geçen sene 3 hisse iken kafalarına göre 2 hisseye düşürmüşler. Benim fikrime göre, 7 dükkan4 evin altında olduğuna göre, en az 4 hisse olmalı. Artı diğer daire ve hatta dükkanların bizden daha yüksek olması dolayısıyla 5 hisse etmesi gerekir.
    4-Sitede 4 farklı boyutta evler var. bazı daireler 4+1 ve bizden 2 petek daha fazlaları var. fakat onlarla aynı kömür parası ödüyoruz. Adamlara defalarca söylememe rağmen bir şey değişmiyor. Bu hesaplama petek boyuna göre mi yoksa metreküp hesanı ile mi yapılmalı.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İşlem Yapılıyor
X