İOS Microsoft Bridge, Android ve iOS uygulamaları Windows platformu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Microsoft Bridge, Android ve iOS uygulamaları Windows platformu

    Microsoft, Android ve iOS uygulamaları Windows platformuna getirerek, daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

    Microsoft teknoloji dünyasında özellikle yazılım alanında liderliğini sürdürürken bir süredir hem tablet hem de akıllı telefon modelleri ile mobil platformda iddiasını sürdürüyor.


    Akıllı telefon platformu için Windows Phone platformunu geliştiren firma, geçtiğimiz sene Nokia’nın cihazlar ve servisler bölümünü satın alarak donanım olarak da akıllı telefon pazarında yer almaya başlamıştı.
    Windows Phone şu anda Android ve iOS’a göre daha geride bulunuyor ve ayrıca her iki platforma göre uygulama açısından da daha zayıf kalmakta. Uygulama geliştiricileri, Windows Phone platformuna Android ve iOS kadar ilgi göstermezken, Microsoft bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.
    Bu sene başında Microsoft Build Developer 2015’de Android ve iOS uygulamalarının Windows platformunda çalışabilmesi için geliştiricilere araçlar ve çeşitli programlarla yardım edeceği bilgisini vermişti.
    Microsoft bu konuda adımını attı ve daha önce “Project Islandwood” olarak bilinen Windows Bridge’yi GitHub web sitesinde sundu. Açık kaynak kodlu olarak sunulan proje MIT lisansı altında sunuldu.
    Android geliştiricileri için sunulan Windows Bridge for Android beta sürümünde olmasına karşılık Windows Bridge for iOS şu anda sunulmuş durumda ve Objective-C kullanarak geliştiriciler Windows uygulamalar oluşturabilirler.

İşlem Yapılıyor
X