Galaxy Note 5 ile Note 4 Karşı Karşıya!

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Galaxy Note 5 ile Note 4 Karşı Karşıya!

    Samsung Galaxy Unpacked 2015 etkinliğinde tanıtılan Galaxy Note 5 ile Galaxy Note 4 modelini yan yana getirdik. İşte Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy Note 4 karşılaştırması.


    Samsung, merakla beklenenphablet modellerini az önce düzenlemiş olduğu Samsung Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıttı. Galaxy Note 5 veGalaxy S6 Edge+modellerini tanıtan Samsung, Android tutkunlarını sunmuş olduğu özellikler ile tatmin etmiş gibi görünüyor. Peki, Samsung Galaxy Note 5 ile Galaxy Note 4 arasındaki farklar neler? Galaxy Note 5satın almaya değer mi? işte bu ve benzeri tüm soruları cevaplayanSamsung Galaxy Note 5 ve Galaxy Note 4 karşılaştırması.
    Galaxy Note 5 ile Galaxy Note 4 Karşılaştırması

    Tasarım

    Samsung, bu yıl Galaxy Note ailesini tasarımsal açıdan yenileyerek Galaxy S6 modelinde kullandığı daha yuvarlak hatlara sahip bir tasarım anlayışı ile baştan aşağı yeniledi. Galaxy Note 5, Galaxy Note 4 modeline göre daha şık ve ele oturan bir yapıya sahip. Çerçevesi oldukça ince olan Galaxy Note 5, günlük kullanımda kullanıcılarına kullanım kolaylığı sağlayacaktır.
    Galaxy Note 5; 153.2 x 76.1 x 7.6mm ölçülerine ve 171 gram ağırlığa sahipken Galaxy Note 4; 153.5 x 78.6 x 8.5 mm ölçülerine sahip. Her iki modelde 5.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip. Galaxy Note 5'in ön ve arka yüzeyi Corning Gorilla Glass 4 ile korunuyor.



    Galaxy Note 5 modelinde Galaxy Note 4'ün ön yüzeyinde olduğu gibi iki adet dokunmatik ve bir adet fiziksel tuş bulunuyor. Fiziksel tuş ana ekran tuşu olarak kullanılmanın yanında parmak izi okuyucusu görevini de üstleniyor.
    Galaxy Note serisine özel olarak geliştirilen S-Pen, Galaxy Note 5modelinde de bulunuyor.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    İşlemci ve RAM

    Samsung, gelişen işlemci teknolojisinde bu yıl büyük bir rol oynadı ve Galaxy S6 modellerinde Exynos 7420 yonga seti ile karşımıza çıkmıştı.Samsung bu yonga setini geliştirerek phablet segmentinde yer alan Galaxy Note 5 modelinde de kullandı. 64 bit mimarisi üzerine inşa edilen 8 çekirdekli Exynos 7420 yonga setinden gücünü alan Galaxy Note 5, barındırdığı 4 GB RAM LPDDR4 ile Note ailesinin en güçlü modeli haline geliyor.
    Big.LITTLE teknolojisi ile geliştirilmiş Exynos 7420 yonga seti (2.1 GHz + 1.5 GHz) ile gelen Galaxy Note 5, en büyük farkını grafik biriminde ortaya koyuyor. Mali-T760 MP8 GPU ile gelen Galaxy Note 5, oyunlarda grafik açısından büyük performans artışı sağlayacak.
    Galaxy Note 4 modelinde ise işlemci olarak Exynos 5433 üzerine inşa edilmiş 1.3 GHz hızında çalışan Cortex A53 ve 1.9 hızında çalışan Cortex A57 işlemci kullanılmıştı. Galaxy Note 4 modelinde ise 3 GB RAM'e yer verilmişti.

    Gelişen işlemci teknolojisi doğal olarak Galaxy Note 5 modeline büyük bir avantaj sağlıyor. İşlemci ve RAM konusunda Galaxy Note 5'in açık ara önde olduğunu söyleyebiliriz. İlerleyen günlerde her iki modelin de Benchmark sonuçlarını sizlerle paylaşacağız.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Ekran

      Samsung, son dönemde tanıttığı telefonlarında oldukça başarılı olan SuperAMOLED ekrana yer veriyor. Samsung bu geleneğini bozmadı ve Galaxy Note 5 modelinde de Super AMOLED ekrana yer verdi. 515 PPi değerindeki ve 2K (1440 x 2560p) çözünürlüğündeki Galaxy Note 5 ekranı ile Galaxy Note 4 ekranı arasında fark bulunmuyor.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Kamera

        Samsung, Galaxy Note 5 modelinde f/1.9 değerli 16 Megapikselçözünürlüğünde OIS destekli kameraya yer verdi. Galaxy Note 5'in ön kamerası ise 5 Megapiksel çözünürlüğünde. Galaxy Note 4 modelinde ise yine OIS destekli 16 Megapiksel arka kamera bulunurken, önkamera 3.7 Megapiksel çözünürlüğe sahipti.
        Galaxy Note 5'in sadece ön kamerada Galaxy Note 4'ün önüne geçtiğini söylemek pek doğru olmayacaktır. Galaxy Note 5 ile çekilmiş fotoğraflar yayınlanınca cihazda lens açısından yeniliklerin yapıldığı ortaya daha net çıkacaktır.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Batarya

          Samsung, Galaxy Note 5 modelinde ince bir tasarım kullandığı için batarya geliştirmesinde pek başarılı olamıyor. Galaxy Note 5'te 3000 mAhdeğerinde bir batarya bulunuyor. Galaxy Note 4 modelinde ise 3220 mAhdeğerinde batarya vardı. Aradaki 220 mAh'lık bir değeri bir artı olarak göstermek zor. Ancak batarya kapasitesinin yeni modellerde artması gerekirken azalması eski olarak gösterilebilir.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Bağlantı Desteği ve Depolama

            Galaxy Note 5 ve Galaxy Note 4 modellerindeki bağlantı türleri aynı. Her iki modelde de Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot Bluetooth v4.2, A2DP, EDR, LE G GLONASS, Beidou, NFC ve Infrared port bulunuyor.
            Galaxy Note 4'te 32 ve 64 GB depolama seçenekleri bulunuyor. AncakGalaxy Note 4'ün, microSD kart sayesinde hafızası artırılabiliyor. Galaxy Note 5 ise 32 ve 64 GB depolama birimi ile geliyor. Galaxy Note 5modelinde microSD kart bulunmuyor. MicroSD kart girişinin bulunmaması bazı kullanıcılar için çok büyük bir eksi olarak nitelendirilebilir.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7

              Bugün gerçekleşen etkinlikte Samsung, uzun süredir beklenen iki yeni amiral gemisinin tanıtımlarını resmi olarak yaptı.

              Samsung Galaxy Note 5 ve S6 Edge Plus modelleri, uzun süredir çeşitli söylentilerin odağındaydı. Özellikle yaz aylarının başından beri her iki modele ait çeşitli söylentiler ve iddialar ortaya atıldı. Hatta Galaxy Note 5’e ait olduğu iddia edilen 3D modellemeler bile sızdırıldı. Bugün düzenlediği bir etkinlik ile Samsung, uzun süredir ilgi odağında olan bu iki modeli de resmen tanıttı.

              Tanıtım sırasında şıklığı ile dikkat çeken Galaxy Note 5, oldukça güçlü bir işlemci olan sekiz çekirdekli Exynos 7420 ile kullanıcıları karşılıyor. 2.1 GHz ve 1.5 GHz olmak üzere iki farklı saat hızında çalışan dörder çekirdeğe sahip olan bu işlemciye, 4 GB RAM eşlik ediyor. 16 MP YouTube canlı yayın destekli arka kameraya sahip olan yeni Note 5, 5.7 inçlik Quad HD Super AMOLED ekran taşıyor.
              Kasanın altındaki bu güçlü bileşenleri ise 3000 mAh pil ve 32 GB dahili hafıza besliyor. Ürünün fiyatı Birleşik Devletler’deki telekom şirketleri tarafından 700 ile 840 dolar arası olarak belirlenmiş durumda. Note 5’in ülkemizdeki fiyatını öğrenmek içinse bir müddet daha beklemek zorundayız.

              Samsung’un tanıtımda ön planda olan bir diğer model ise Galaxy S6 Edge Plus. Henüz standart S6 Edge modelinin üzerinden altı ay bile geçmemişken Samsung, S6 ailesine yeni bir üye daha kazandırıyor. S6 Edge’in daha büyük ekrana sahip olan kardeşi S6 Edge Plus, aynı etkinlikte tanıtılan Galaxy Note 5 gibi sekiz çekirdekli Exynos 7240‘tan gücünü alıyor. Yine 4 GB RAM ve 16 MP arka kamera gibi özelliklere sahip olan S6 Edge Plus, 32 ve 64GB’lık depolama seçeneklerine sahip. 5.7 inçlik Quad HD ekran da yine Galaxy Note 5 ile paylaşılan ortak özelliklerden biri.
              S6 Edge Plus’ı, Note 5’ten ayıran en büyük özellik ise çift kenarlı özel eğimli ekranı. ABD’deki telekom şirketleri, S6 Edge Plus’ın 32 GB modeli için 792-815$, 64 GB modeli için 888-915$ fiyat etiketi belirlemiş durumda.
              Canlı yayın, köşelere sabitlenen uygulamalar ve klavye kılıf!


              Samsung’un bugünkü etkinliği sadece yeni ürün tanıtımlarından ibaret değildi. Güney Koreli teknoloji devi, yeni modelleri için yeni özellikler ve aksesuarlar da tanıtmayı ihmal etmedi. Yapılan ek tanıtımlar arasında göze ilk çarpan, yukarıda da belirttiğimiz gibi yeni 16 MP’lik kameralara eklenen doğrudan YouTube’da canlı yayın yapma desteği. Herhangi bir ek uygulamaya ihtiyaç duymadan sadece kamerayı çalıştırıp canlı yayın butonuna basarak yeni Galaxy modellerinde doğrudan canlı yayın yapmak mümkün.

              Bir diğer yazılımsal yenilik ise S6 Edge Plus ile ilgili. Kendisini kardeşi Galaxy Note 5’ten ayıran en büyük özelliğinin çift köşeli ekranı olduğunu daha önce belirtmiştik. Samsung görünüşe göre bu farklılığı daha da işlevsel bir hale getirmeye çalışıyor. S6 Edge Plus’ın duyurulmasının ardından Samsung, cihazın köşelerindeki ekranlara artık istenilen uygulamaların sabitlenebileceğinin müjdesini verdi.

              Etkinliğin son tanıtımı ise bu sefer Galaxy Note 5 ile ilgili oldu. Hali hazırda oldukça şık görünen Galaxy Note 5 için yeni bir kılıf tanıtıldı. Bu kılıfı türdeşlerinden ayıran en önemli özelliği ise size doğrudan bir fiziksel klavye sunması. Görselde görebileceğiniz üzere bu yeni kılıf kullanıcılara başta QWERTY klavye olmak üzere ana menü, geri ve pencere tuşlarını fiziksel olarak sunuyor. Klavyeli kılıfın fiyatına veya nasıl çalıştığına dair bir bilgi verilmedi....

              Yorum

              İşlem Yapılıyor
              X