İOS Microsoft, Telefonları 3D Tarayıcı Yapacak!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Microsoft, Telefonları 3D Tarayıcı Yapacak!

    Microsoft araştırma ekibinin MobileFusion adını verdiği projesi, telefon kameraları ile 3D modeller oluşturulmasına imkan sağlıyor. Peki 3D modeller nasıl oluşturuluyor? İşte detaylar!


    Microsoft araştırma ekibinin yaptığı MobileFusion ismindeki yeni uygulaması ile akıllı telefonlar, 3D tarayıcı olarak kullanılabilecek ve bu şekilde kolayca 3D modeller oluşturulabilecek. Peki Microsoft'un, akıllı telefon kameralarını 3D tarayıcı yapacak uygulaması nasıl çalışıyor ?
    Microsoft'un 3D tarayıcı uygulaması MobileFusion'un tüm detayları!

    Microsoft'un 3D tarayıcı uygulaması, oldukça basit bir mantıkla çalışıyor ve hızlı bir şekilde 3D modelleme yapabiliyor. 3D modeliçıkartmak istenilen insanlar ya da nesneler, uygulamada 3D model yapılacak bölgeyi temsil eden kırmızı alanın içerisine alınıyor ve yan açılarından görüntüleri çekiliyor. Çekim sırasında derinliklerine göre, anlık olarak yapılmaya başlanan 3D modeller yüksek bir kalitede kısa sürede hazırlanıyorlar. HattaMicrosoft araştırma ekibine göre, kısa sürede hazırlanabilen bu 3D modeller, oyun yapımlarında ve 3D baskılarda bile kullanılabilecek kaliteye sahipler.


    MobileFusion 3D tarayıcı uygulamasının sunduğu bir diğer avantaj ise, internete veya herhangi bir şekilde bağlantı arabirimine ihtiyaç duymaması. Uygulama doğrudan telefon üzerinden tüm modelleme işlemlerini halledebiliyor. Bu sayede internet erişiminin olmadığı yerlerde de tıpkı fotoğraf/video çeker gibi 3D modeller elde edilebiliyor.

    Microsoft araştırma ekibi, şu anda iOS, Android ve Windows Phoneüzerinde uygulamanın kusursuz çalışması için testlerini sürdürüyor ve Ekimayına kadar testleri bitirip uygulamayı herkese açık şekilde yayınlamaya çabalıyorlar. Bakalım Microsoft'un, sunduğu avantajlarıyla rakiplerine fark atmayı başarabilen 3D tarayıcı uygulaması MobileFusion'u, ne zaman akıllı telefonlarımızda görebileceğiz?
İşlem Yapılıyor
X