iOS, Android ve Windows Phone Telefonlarda Numara Engelleme

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iOS, Android ve Windows Phone Telefonlarda Numara Engelleme

    iOS, Android ve Windows Phone Telefonlarda Numara Engelleme

    Telefon kullanıcılarının en büyük dert yandığı şey şüphesiz ki rahatsız edici aramalar ve sapıklar. Çok şükür ki yeni çıkan bir çok telefonun numara engelleme özelliği sayesinde artık sizi rahatsız eden kişilerin telefonlarını rahatsız edenler listesine ekleyerek engelleyebiliyoruz. Fakat bir çok kişi bu işlemin nasıl yapılacağı konusunda bilgiye sahip değil. Bu yazımızda sizlere istemediğiniz kişiler tarafından gelen aramaları nasıl engelleyebileceğinizi anlatacağız.
    Android, iOS ve Windows Phone kullanıcılarının yakından takip etmesi gerektiği bu yazımızda kısa bir kaç işlemin ardından artık istemediğiniz kişilerden gelen aramalarda telefonunuz çalmayacak ve size ulaşım sağlanamayacaktır.
    İlk olarak iOS Tabanlı akıllı telefonlarda Numara Engelleme İşlemi Nasıl Yapılır? Görelim.
    1- Cihazınızda "Tüm Kişiler" sekmesine tıkladıktan sonra engellemek istediğiniz kişiyi seçin ve daha sonra "Bu Kişiyi Engelle" seçeneğini tıklayın. Tıkladıktan sonra sizden onay isteyecek bir uyarı alacaksınız. Bu uyarıyı onayladıktan sonra artık bu numara sizi arayamacaktır.

    2- Android Tabanlı Telefonlarda Numara Engelleme
    Telefonun arama kısmına girin ve seçenekler tuşuna tıkladıktan sonra "Arama Ayarları"kısmını tıklayın. Açılan sayfada çıkan "Çağrı Reddetme"ye basın ve daha sonrasın açılan sayfada engellemek istediğiniz numarayı bu kısıma ekliyorsunuz ve engelleme işlemini onaylıyorsunuz.

    3- Windows Phone kullanan telefonlarda Numara Engelleme İşlemi
    Öncelikle cihazının ayarlar bölümüne giriş yapın ve daha sonra ARAMA+SMS Filtreleme seçeneğine giriş yapın. Açılan sayfada Android özelliğine benzer pencereler göreceksiniz. Bu sayfada istediğiniz numarayı girin ve engelleyin bu numaları.





    iyi forumlar
İşlem Yapılıyor
X