Yeni bir telefon almadan önce düşünmeniz gereken 3 şey

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Yeni bir telefon almadan önce düşünmeniz gereken 3 şey

    1. Uzun vadeli düşünün

    İnsanlar genelde yeni bir cihaz almadan önce o cihazın ne kadar süredir piyasada olduğunu, ne zaman çıkarıldığını ve markadan hala güncelleme desteği alıp almadığını araştırır. Bu araştırmaların sonucunda olası birçok problem geride bırakılabilir çünkü özellikle güncelleme ve piyasa değerini koruması gibi konular hayati önem taşımakta.
    Birçoğumuz yeni telefon aldığımızda eskisini satarız. Bu ticaretin karlı ya da en azından zararlı olmayan bir hal alması için markanın cihazla ilgili güncelleme planlarını ve önceki modellerin zaman içerisinde fiyatlarında ne gibi oynamalar olduğunu inceleyin. Bununla beraber cihazın yaşının kalitesi ve performansıyla ilgili tek belirleyici olmadığını da aklınızdan çıkarmayın. Cihazın özellikleri de size her şeyi anlatmaz. Yeniden güncellemelere dönmek gerekirse genelde Android cihazlarda 24 ay boyunca güncel kalma durumu vardır ve bu özellik çoğu zaman teknik özelliklerin önüne geçer. Yani 12 ay önce çıkmış bir cihaz aldıysanız önünüzdeki 2 yılın ardından yeni bir güncelleme almanız çok olası değildir, bu da telefonun hem performansına hem de ikinci el fiyatına yansıyacaktır. Bu yüzden yeni telefon almadan önce mutlaka uzun vadeli düşünün.


    2. Cihazla bağ kurabiliyor musunuz?

    Başlık size çok romantik gelebilir ama cidden öyle. Ne kadar özellikte sağlam bir cihaz alsanız da bir süre sonra içinizde bir antipati oluşabilir. Konuştukça çirkinleşen güzel kızlar gibi...
    Uzman görüşleri ve inceleme yazıları ne kadar önemli olsa da bunların yanında o cihazın size ne hissettirdiği görmezden gelinmemeli. Bu yüzden cihazı satın almadan önce mutlaka kendiniz incelemelisiniz.
    Örneğin Galaxy S6 edge bugün tasarımsal olarak birçok Android cihazlar listesinin zirvesinden yer almakta fakat kimine göre kenarları fazla ince ya da cihaz fazla küçük. Tasarımın yanında kullanım sırasında arayüzü de beğenmediğinizi fark edebilirsiniz. Telefonda genelde yaptığınız şeyleri yapmayı deneyin ve bunları ne kadar rahatlıkla yapabildiğinizi ölçün. Örneğin sıkça ve anlık fotoğraflar mı çekiyorsunuz, kamerasının ne kadar hızlı açıldığına bakın. Kısayolları inceleyin. Bunlar tamamen kişisel zevklere dayanan tercihler olduğu için yeni bir telefon almadan önce mutlaka onu deneyimlemelisiniz.
    Bunun yanında alacağınız cihazı mutlaka cebinize koyun ve deneyim. Çünkü bazı telefonlar, kimi zaman özellikle dar pantolon ceplerine büyük geliyor ve rahatça dışarı çıkabiliyor. Basit fakat önemli bir ayrıntı. Yeni telefonunuzu rahatlıkla çaldırmak ya da kaybetmek istemiyorsanız bunu mutlaka deneyin.
    3. Hızlı Şarj 2.0

    Bu aslında gerçekten önemli! Pil ömürleri ya da kapasiteleriyle ilgili bildiklerinizi unutun. Yeni bir cihazda aklınıza takılan en büyük soru işareti şarj ise yeni alacağınızı cihaz mutlaka Qualcomm’un Quick Charge (Hızlı Şarj) 2.0 standartlarına uymalı. Çünkü şarjınız uzun süre gitmese bile, ki hiçbir akıllı telefonda gitmiyor, en azından şaşırtıcı kısalıkta sürelerde şarj edebileceksiniz. Hızlı derken kastımızı yaklaşık bir buçuk saat içerisinde pilin tamamına yakınının dolması.
    Hızlı şarj teknolojisinin henüz başlarındayız ve alacağınız telefonun bu teknolojiyle uyumlu olması bu yüzden de önemli çünkü teknoloji hızlı bir şekilde gelişecek, şarj süreleri de azalacak. Artık pilin kapasitesinin arttırılması yerine markalar bu yöne doğru gelişecekler çünkü estetik kaygılardan doğan “ince cihaz üretme” ihtiyacı hala mevcut. Bu yüzden yeni cihaz alacakların cihazın hızlı şarj standartlarına sahip olup olmadığını göz önünde bulundurması oldukça önemli.
    Yeni bir telefon almadan önce siz nelere dikkat ediyorsunuz?
İşlem Yapılıyor
X