İFA 2015 Sony’nin yeni amiral gemisi Xperia Z5 resmi olarak duyuruldu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İFA 2015 Sony’nin yeni amiral gemisi Xperia Z5 resmi olarak duyuruldu

    Sony’nin merakla beklenen yeni akıllı telefonu Xperia Z5, IFA 2015’de düzenlenen etkinlikle resmi olarak duyuruldu.

    Sony’nin yeni amiral gemisi nihayet, firmanın Almanya, Berlin’de düzenlediği etkinlikle resmi olarak duyuruldu. Etkinlikte sahne alan Sony’nin CEO’su Kazuo Hirai tarafından yeni nesil kamera içeren firmanın yeni amiral gemisi akıllı telefon modeli olarak duyuruldu.

    Yeni akıllı telefon tasarım olarak firmanın çizgilerini sonuna kadar taşırken, teknik özelliklerinin de amiral gemisi seviyesinde firmanın diğer akıllı telefon üreticileri ile rekabet edeceği düzeyde olduğu belirtelim.
    Sony’nin yeni akıllı telefonu 5.2″ büyüklüğünde dokunmatik ekran ile gelirken, ayrıca cihazın bu ekranının çözünürlüğü de 1920×1080 piksel Full HD olarak belirlenmiş. TRILUMINOUS ve X-reality teknoloji ile daha gerçekci görüntüler elde edebilmek mümkün.
    Akıllı telefon 3GB sistem belleği içeriyor ve dahili veri kapasitesi de 32GB olarak yer alıyor. Sony Xperia Z5’de yonga seti olarak ise Qualcomm’un 2Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli 64-bit işlemcili Snapdragon 810 yonga setine yer verilmiş.
    Akıllı telefonun arka yüzeyinde yeni nesil 23MP kamera yer alıyor, ayrıca bu kamera şimdiye kadarki en hızlı otomatik odaklanma özelliği ile geliyor. Diğer taraftan yeni cihazın ön kamerası da 5MP çözünürlükte geliyor.
    Bu yeni akıllı telefon beyaz, siyah, altın ve yeşil olmak üzere 4 farklı renk seçeneği ile sunulacak. İşletim sisteminin ise Google Android 5.1.1 Lollipop olduğunu belirtelim. 146mm x 72mm x 7.3mm ölçülere sahip olan Sony Xperia Z5 akıllı telefon 154gr ağırlığında geliyor, bataryası ise 2.900mAh olarak belirlenmiş.
    Ayrıca akıllı telefon IP68 sertifikası ile suya ve toza karşı da dayanıklı yapı sunuyor. Diğer bir çok üst seviye akıllı telefon gibi Sony Xperia Z5, parmak izi tarayıcısı içermekte.

İşlem Yapılıyor
X