İFA 2Sony Xperia Z5 Premium, dünyanın ilk 4K ekranına sahip akıllısı olarak duyuruldu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İFA 2Sony Xperia Z5 Premium, dünyanın ilk 4K ekranına sahip akıllısı olarak duyuruldu

    Sony’nin yeni akıllı telefonu dünyanın 4K çözünürlükte ekran ile gelen ilk akıllı telefon modeli oldu.

    Sony’nin Almanya’da düzenlediği etkinliği yeni cihazları gün yüzüne çıkartırken, firma beklendiği üzere 3 yeni Xperia Z5 duyurusu gerçekleştirdi. Bunlardan bir tanesi Xperia Z5 adı ile gelen firmanın yeni amiral gemisi olurken, diğer bir tanesi de Xperia Z5 Compact olarak amiral gemisinin küçük versiyonu oldu.

    Sony diğer taraftan, Xperia Z5 Premium adı ile yeni üst seviye bir akıllı telefonunu daha duyurdu. Bu akıllı telefonun en büyük özelliği ise 4K yani 3.840×2160 piksel ekran çözünürlüğü ile duyurulan ilk akıllı telefon olma özelliğine sahip. Cihazın ekran büyüklüğü ise 5.5″ olarak yer almakta.
    Bu yeni akıllı telefon 3GB sistem belleği ile geliyor ve ayrıca 32GB dahili veri kapasitesi içermekte. Görülen o ki Sony, bu sene için 4GB bellek içeren model sunmayacak ve büyük ihtimalle gelecek sene sunulacağı tahmin edilen Sony Xperia Z5+ modelinde 4GB belleği görebiliriz.
    Cihazda Sony’nin yine bugün duyurulan diğer modellerinde de yer alan yeni 1/2.3″ Exmor RS sensör içeren 23MP yeni nesil kamera bulunuyor. Ayrıca ön kamera da Exmor R sensörlü 5.1MP olarak geliyor. Yonga seti ise 4 adet 1.5 GHz Cortex-A53 & 4 adet 2 GHz Cortex-A57 olmak üzere sekiz çekirdekli 64-bit işlemcili Qualcomm Snapdragon 810 olarak yer alıyor.
    Google Android 5.1.1 Lollipop mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefon IP65/68 dayanıklılık sertifikasına sahip ve suya ve toza karşı dayanıklı tasarım içeriyor. Cihazın güç tuşuna entegre olarak ayrıca parmak izi tarayıcı da bulunuyor.

İşlem Yapılıyor
X