Samsung 23" LCD ekran KARELENME (RESIMLI)

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • hepserkan
    Junior Member
    • 20-12-2011
    • 1

    Samsung 23" LCD ekran KARELENME (RESIMLI)

    Merhaba arkadaşlar,
    Samsung syncmaster 2333 lcd ekranım 3 yıl garantili. 2 yıldır kullanıyorum ve 2 yıl sonunda aniden bir karelenme sorunu ortaya çıktı. şimdi sorun için servise gonderdigimde buyuk bir ihtimalle 45 gun ekransız kalacagım. yapılabileceginden emin olsam beklerim. ama ondanda emin değilim. şimdi ben sorunu şöyle gözlemledim resimlerle anlatayım.

    Alttaki resimde yeşil kırmızı ve mavi renklerin acıktan koyuya dogru gecişleri var. Görüldügü gibi kırmızı ve yesil normalken mavi renk gecisini yapamıyor.. belli aralıklara uretebildigi aynı tonu gonderdiginden karesel bi gecis soz konusu oluyor..

    [link=http://a1112.hizliresim.com/s/n/17d51.jpg]testpanel[/link]

    asagıdaki renk scalasında ise yine mavi ile iliskili yerlerin sebeb oldugu bi karelenme var. orjinalde renklerin diger bi renge gectigi nokta zor farkedilir.


    [link=http://b1112.hizliresim.com/s/n/17d4f.jpg]renkscala[/link]


    alttaki resimde ise bu durumun normal bir resmi nasıl bozdugunu görebiliyoruz.

    [link=http://b1112.hizliresim.com/s/n/17d62.jpg]masausturesmı[/link]

    bozulan kısmın yakından görüntüsü asagıda

    [link=http://b1112.hizliresim.com/s/n/17d6s.jpg]masaustuyakin[/link]


    Arkadaşlar, sorun bazen kendi kendine geciyor ama en fazla 1 dk icerisinde tekrar bu hale geliyor. sanki bi temassızlık varda arada temas edip duzeltiyor gibi. sorun duzeldiginde siyah renkler simsiyah ekran kapalı siyahı gözükürken, sorun basladıgında siyah mavimsi siyah oluyor.
    oyunlarda ve hd yayınlarda mıkemmel ötesi goruntu kalitesi varken, bu sorun ortaya cıktıgından beri sanki hd degilde youtubedan izler gibi oldu hd videolar. beyaz agırlıklı görüntüler hala mukemmelken işin icine mavi girdiginde bozukluk bariz belli ediyor kendini..Bu şekilde de ekranı kullanmaya devam edebilirim, sadece takıntı haline geldi.
    NOT: ekranı kendi kasamda analog ve digital debedim, kendi kasam haric , 1 laptopta (analog baglantıyla) ve 1 masaustunde yine analog baglantıyla denedim. sorun devam ediyor. ekran driveri guncel.(zaten 2 yıldır normal calısıyordu)
    brihtness: 100
    kontrast : 100 ( ayarla oynadıkca golgelenen yerler azalıyor ama renk tonu degistiginden oluyor.)
    netlik:60
    degissemde bunları sorun devam ediyor..
    bu bir entegre hatasına benziyor, yada gürültüden etkileniyor. mavinin o tonlarına denk gelen voltagelar da bi gurultu olabilir. yada filtrelemede bi sıkıntı var.
    SORUM ŞU: Sorun serviste çözülebilir bir sorun mu, daha önce karsılasan varmı. Eger basit bi parca degisimi ise servise gitmeden baska yerde yaptıracagım. Mesajlarınızı bekliyorum..şimdiden sagolun...
İşlem Yapılıyor
X