İOS Android 6.0 Yenilikleri!

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Android 6.0 Yenilikleri!

    Google'ın işletim sistemi Android, Marshmallow güncellemesi ile yeni özellikler kazandı. Oldukça kullanışlı bir hale gelen Marshmallow ile ilgili detaylar


    Google'ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu ve diğer telefon firmaları tarafından da bu yıl içinde güncellenmeye başlayacak olan Android'in enyeni sürümü Marshmallow ile gelen özellikleri bu yazımızda sizler için listeledik.
    Oldukça kullanışlı yeni özellikler ile Marshmallow, bu sefer Androidkullanıcılarını memnun edecek gibi görünüyor. İşte Android kullanıcılarına sunulacak olanMarshmallow özellikleri.
    USB Type-C

    Marshmallow güncellemesi ile USB Type-C formatını destekleyen işletim sistemi daha hızlı şarj, hızlı veri transferi, kablo üzerinden video aktarımı yaparken şarj gibi yeteneklere sahip. Tabi bu güncelleme cihazınızın USB 2.0 portunu, USB Type-C ye çevirmesede 2.0 üzerindeki veri aktarım hızlarında belli bir miktar artış olacaktır.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Doze Mod

    Telefonunuz ile uzun süre işlem yapmadığınızda otomatik devreye girenDoze Mod'u kullanıcılara daha uzun pil ömrü imkanı sunuyor. Arka plandaçalışan gereksiz pil ve veri harcayan uygulamaları durdurarak şarjınızın daha uzun süre gitmesini sağlıyor.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Google Now On Tap

      Home düğmesine uzun süre basılarak açılan özellik, Marshmallow ile gelen önemli özelliklerden birisi. Now on Tap sayesinde dinlediğiniz müzik,seyrettiğiniz film, bulunduğunuz mekan gibi birçok şey hakkında hızla bilgialabiliyorsunuz.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Uygulama Yedekleme

        Android Lollipop sürümünde Wi-Fi parolaları, uygulama kurulumları gibi verileri işletim sistemi yedekliyordu ve tekrar kurulum yapıldığında bu ayarlara gerek kalmıyordu.
        Artık Marshmallow sayesinde cihazınızdan kullandğınızın uygulamaların ayarları da yedeklenecek ve yeni bir cihaza geçtiğinizde sadeceGoogle hesabınızla giriş yaparak bütün uygulamalarınıza ve ayarlarınıza kavuşabileceksiniz.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Birleştirilebilir Hafıza

          Marshmallow ile gelen belki de en önemli özelliklerden birisi diyebiliriz. Artık düşük kapasiteye sahip Android'li cihazlarınıza takıcağınız harici bir hafıza kartı sayesinde dahili depolamayı arttırabilirsiniz.
          Bu özelliği daha detaylı anlatacak olursak önceden taktığınız hafıza kartlarını sistem harici olarak algılıyor ve dahili depolama dolduğu zaman kullanıcılara zorluk çıkartıyordu fakat güncelleme ile takılan SD kartı dahili depolama gibi görüp depolama konusunda sorunlarınızı çözmenizi sağlıyor. Tabi işlem için yüksek hızlı ve en az 32 GB bir kart takmanızı tavsiye ederim.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            İzinleri Daha İyi Yönetin

            Güncelleme ile beraber artık uygulama izinlerini yükleme sırasında değil,yükledikten sonra gerektiğinde soruyor. Böylece kullanıcılar kullandıkları uygulamalarda hangi özeliklere izin verdiklerini ve uygulamanın hangi verilere ulaşabildiğini daha net anlayabiliyor.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Daha Hızlı Metin Seçimi

              Kopyalamak istediğiniz bir metini veya yazıyı daha hızlı ve kolayseçmenize yarayan bu özellik eski sürümlere oranla geliştirilmiş. Kimi zaman yanlış yerleri seçen ve doğru çalışmayan metin seçme özelliği artıkkelime bazlı ve doğru çalışıyor.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Parmak İzi Desteği

                Daha öncesinde parmak izi bulunan cihazlarda üretici firmaların tarafından sonradan eklenen bu özellik, Marshmallow ile artık bütün cihazlardadestekleniyor. İşletim sisteminin desteklemeye başladığı bu özellik sayesinde artık çok daha fazla işleminizi parmak iziniz ile gerçekleştirebileceksiniz.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Sesleri Daha İyi Yönetin

                  Rahatsız etme modu ile gelen güncelleme ile artık cihazınızın ses düyelerini daha rahat ayarlayabileceksiniz. Tamamen işlevselliği arttırmaya yönelik olan Marshmallow güncellemesi ile arık sessiz moda almak için ses tuşuna basılı tutmak yerine bir kere basmanız yeterli olacak.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Sony, Xperia Z3 ailesi için Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin dağıtımına önümüzdeki hafta başlıyor. Beta aşamasındaki güncellemenin detayları


                    Sony, geçtiğimiz günlerde Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compactmodelleri için konsept Android 6.0 Marshmallow güncellemesini duyurmuştu. Testaşamasında olan Xperia Z3 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesikayıt yaptıran kullanıcılara sunulacaktı. Sony, istediği katılımı yakalamış olsa gerek ki Android 6.0 güncellemesinin dağıtımına başlayacağını duyurdu.
                    Test aşamasında olan Android 6.0 Marshmallow güncellemesi, Xperia Z3 cihazlarını kayıt ettiren kullanıcılara önümüzdeki OTA üzerinden sunulacak. Sürüm numarası,MRA58K.Z1.2085 olan güncelleme ile USB girişindenMIDI aygıtı bağlama seçeneği, flac müzik türlerine daha fazla destek veiyileştirilmiş klavye geliyor. Bu güncelleme test aşamasında olduğu için dağıtımının çok yavaş olacağı ve bir takım sorunların olacağı belirtiliyor.

                    Sony, konsept Android 6.0 Marshmallow testlerine katılmanız için Google Play Store’da bir de uygulama yayınladı. Sony's Concept for Androidismindeki uygulamayıburadan indirip gerekli olan formları doldurursanız konsept Android 6.0 Marshmallow deneyimi için belki sıra alabilirsiniz.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Android 6.0 Marshmallow için yayınlanan güncelleme ile sistemdeki kritik güvenlik açıkları kapatıldı. İşte Android güvenlik güncellemesi ile düzeltilen açıklar.


                      Google,Android platformunu daha güvenli hale getirmek için geçtiğimiz aylarda düzenli olarak güncelleme yayınlama sözü vermişti. Google’ın bu kararından sonra diğer Android telefon üreticileri de güvenlikgüncellemelerine önem vereceğini ve Google gibi her ay güncelleme yayınlayacağını açıklamıştı.
                      Google, güncelleme konusunda sözünü tutan ilk firma olmayı başardı.Android 6.0 Marshmallow yüklü modeller için güncelleme yayınlayan Google, sistemdeki güvenlik açıklarını kapattı. Android’in son dönemdeki yeni baş belasıStagefright açığı bu güncelleme ile kapatılıyor. Stagefrightaçığının yanında kritik sorunların yer aldığı toplam 23güvenlik açığıAndroid 6.0 Marshmallow sürümüne gelen güvenlik güncellemesi ile yamalanıyor. Google, aylık olarak güvenlik güncellemeleri yayınlamaya devam edecek. Bu sayede Android’e olan güven sorunu ortadan kalkacak gibi görünüyor.
                      Stagefright açığı nedir?

                      Stagefright güvenlik açığı hackerların MMS mesaj üzerinden Android cihazlardaki tüm bilgilere ulaşmasını sağlıyor.

                      Android güncellemesi nasıl yüklenir?

                      Android güvenlik bülteninde; güncelleme ile Mediaserver, libutils,libmedia, libstagefright, Bluetooth ve telefon kütüphanelerindeki güvenlikaçıklarının yamalandığı aktarılıyor. Eğer Android 6.0 Marshmallow yüklü telefon veya tabletiniz varsa Ayalar menüsü içerisinde yer alan "Androidgüvenlik yama seviyesi" bölümünden yeni güvenlik güncellemesini yükleyebilirsiniz....

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12

                        Android 6.0 uygulama ipuçları ve hileler
                        i


                        Ana ekrana yeni uygulama ikonları eklemesini engelleyin: Eğer yüklediğiniz her yeni uygulamanın kısayolunun ana ekrana eklenmesini istemiyorsanız, bunun için Google Play Store’da Ayarlar’ı açın ve Ana ekrana simge ekle kutucuğunun seçimini kaldırın.
                        Diğer e-posta hesaplarını Gmail’e ekleyin: Yahoo, Outlook, Exchange veya IMAP/POP3 servislerini Gmail’e ekleyebilirsiniz. Kenar çubuğunu açmak için menü ikonuna tıklatın, aşağı kaydırarak Ayarlar’ı izleyin. Hesap ekle diyerek yeni bir Google, IMAP/POP3 veya Exchange hesabı eklemeye başlayın.

                        Gmail’e herhangi bir dosya ekleyin: Herhangi bir e-posta iletisi yazarken dosya eki butonuna tıklatın, daha sonra yereldeki dosyalar, Google Drive, Google Fotoğraflar, Dropbox, OneDrive ve bunun gibi uygulamalarda depolanan dosya ve fotoğrafları ek olarak göndermek için seçebilirsiniz.
                        Drive özellikli uygulama dosyalarının güncellenmesini sadece Wi-Fi ile yapın: Eğer hücresel veri bağlantı kotanızın bitmesini istemiyorsanız, Ayarlar > Google yolunu izleyin. Veri yönetimi başlığı altında yer alan Drive özellikli uygulama dosyalarını güncelleme özelliğini Yalnızca Kablosuz ağ üzerinden şeklinde ayarlayın. Eğer hücresel bağlantı üzerinden de güncelleme yapmak isterseniz, bu tercihi diğeriyle değiştirin.
                        Varsayılan uygulamayı değiştirin: Android herhangi bir dosya veya işlev için, eğer aynı amaca hizmet eden birden fazla uygulama yüklüyse, varsayılan uygulamayı seçmeye izin veriyor. Bunu ayarlamak için Ayarlar altında Uygulamalar bölümüne gidin, varsayılan olarak ayarlamak için uygulamayı seçin, daha sonra “Varsayılan olarak aç” seçeneğine tıklatın. Ayrıca Uygulamalar başlıklı sayfa içinde sağ üst köşedeki menü ikonuna tıklatıp daha sonra da açılan menüde yer alan “Uygulama tercihlerini sıfırla” seçeneğine dokunarak varsayılan uygulama tercihlerini sıfırlayabilirler.

                        Uygulama izinlerini kontrol edin: Marshmallow her bir uygulama için bütün izinleri tek tek kontrol etmenize imkan tanıyor. Ayarlar > Uygulamalar yolunu takip edin ve daha sonra izinlerini yönetmek istediğiniz uygulamayı izleyerek İzinler’e tıklatın. Her bir iznin karşısındaki düğmeyi açık veya kapalı duruma getirerek depolama, kamera, kişiler, konum, mikrofon gibi cihaz bölümlerine erişime izin verebilir veya erişimi kısıtlayabilirsiniz.

                        Android 6.0 bildirim ve sesler ipuçları ve hileleri

                        Uyarıları hızlı şekilde titreşime alın: Eğer sessizliği arzuluyor, ancak uyarılardan titreşimle de olsa haberdar olmak istiyorsanız, ses tuşuna basın, daha sonra açılan pop-up penceredeki zil ikonuna tıklatın. Böylelikle titreşime geçmiş olacaksınız.

                        Medya sesini kısın: Ses açma veya kısma düğmesine basın, ses ayarı karşısına çıkacaktır. Bu ayarın sağındaki aşağı oka tıklatın, buradan zil sesi, medya veya alarm seslerini değiştirebilirsiniz.
                        Rahatsız etmeyi kullanın: Parmağınızı ekranın üst kısmından aşağı doğru iki kez art arda sürükleyerek Hızlı Ayarlar’ı açın ve Rahatsız etmeyin butonuna tıklatın. Burada Tamamen sessiz, Yalnızca alarmlar ve Yalnızca öncelik şeklinde seçenekler bulunuyor. Rahatsız etmeyin özelliğini sadece belirli bir süre boyunca veya siz bunu kapatana kadar kullanabilirsiniz.
                        Bir uygulamayı Öncelikli olarak işaretleyin: Ayarlar > Uygulamalar yolunu izleyip istediğiniz uygulamayı seçin. Uygulama kontrolleri içinde Bildirimler’i tıklatın. Açılan sayfada bulunan “Öncelikli olarak ele al” seçeneğini açık duruma getirin. Böylelikle Rahatsız etmeyin seçeneği yalnızca öncelikli olarak ayarlandığında o uygulamanın bildirimlerinin duyulmasına izin verilir.
                        Bir uygulamanın bildirimlerini kapatın: Ayarlar > Uygulamalar yolunu, ardından bildirimlerini kapatmak istediğiniz uygulamayı takip edin. Bildirimler içinde Tümünü engelle seçeneğini açık konuma getirerek o uygulama için bildirimleri tamamen kapatabilirsiniz.

                        Bir uygulama için kısaca göz atmayı kapatın: Ayarlar > Uygulamalar yolunu izleyip daha sonra istediğiniz uygulamayı seçin. Bildirimler içinde yer alan “Kısaca göz atmaya izin ver” seçeneğini kapatarak bu uygulamanın belirli bildirimleri mevcut ekranın görünümüne kısa süre için kaydırarak vurgulamasına izin vermeyi bitirebilirsiniz.
                        Kilit ekranı bildirimlerinde hızlı erişim: Herhangi bir bildirime iki kez tıklatarak o uygulamayı açabilirsiniz. Göz ardı etmek için ekranın kenarına doğru itmek yeterli oluyor.
                        Kıstırarak genişletin: Eğer bir yığın bildiriminiz varsa, ekran üstünde kıstırma hareketiyle onları genişletebilirsiniz. Bu, hem kilit ekranı hem de bildirim tepsisinde geçerlidir.
                        Kilit ekranı bildirimlerinde hassas bilgileri gizleyin: Kilit ekranı bildirimlerinin fazla bilgiyi ortaya çıkarmadan gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Ses ve bildirim > Uygulama bildirimleri yolunu takip ederek hassas bilgilere sahip olan uygulamaları yönetin.
                        Daha sonra Ayarlar > Ses ve bildirim > Cihaz kilitliyken yolunu takip edin, buradan bildirimlerin gösterimiyle ilgili ayarlamayı yapın. Seçtiğiniz uygulamalar kilit ekranı bildiriminde herhangi bir bilgi gösterimi yapmayacaktır.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13

                          Android 6.0 Marshmallow Hızlı Ayarlar ipuçları

                          Hızlıca kablosuz ağ seçin: Hızlı Ayarlar’ı açmak için parmağınızı ekranın üst kısmından aşağı doğru bir kez sürükleyin, daha sonra bildirim tepsisi açıkken bir daha sürükleyin. Wi-Fi ikonu altındaki ağ adına tıklatın. Bu sizi doğrudan Wi-Fi ayarlarına götürecektir.

                          Bluetooth’u hızlı şekilde yönetin: Yukarıdaki takip edilen yollar bu madde için de geçerlidir. Hızlı Ayarlar içinde Bluetooth ikonunun altındaki yazıya tıklatın, böylelikle cihazınızda Bluetooth ayarlarını açacaksınız.
                          Fener’i açın: Android telefonunuzun arkasındaki flaş ışığını fener gibi kullanmak için ek uygulamaya gerek yok. Hızlı Ayarlar içinde bulunan Fener ikonuna tıklatmanız yeterli.
                          Ekranınızı yayınlayın: Android cihazınızın ekranını TV’ye mi yansıtmak istiyorsunuz? Parmağınızı ekranda aşağı doğru iki kez sürükleyerek Hızlı Ayarlar’ı açın ve Yayınlama ikonuna tıklatın. Açılan sayfada Chromecast’leri veya destekleyen diğer cihazları göreceksiniz. Bütün uygulamalar ekran yayınlama özelliğini desteklemiyor.

                          Android 6.0 Marshmallow pil ipuçları ve hileleri

                          Kalan pil yüzdesini görün: Art arda iki aşağı sürükleme hareketiyle Hızlı Ayarlar’ı açın. Burada kalan pil yüzdesini göreceksiniz. Ayrıca yukarıda detaylarını aktardığımız Sistem Kullanıcı Arayüzü Ayarlayıcı yardımıyla da kalan pil yüzdesini ekranın üst kısmındaki pil ikonunun içinde görebilirsiniz.
                          Tamamen şarj olana kadar kalan süre: Android 6.0 Marshmallow cihazını bir şarj aletine bağladığınızda, şarj süresi ekranda gösteriliyor. Kilit ekranının altına baktığınızda ve pil durum ekranında bu bilgiyi görebilirsiniz. Ancak Android’in şarjın ne kadar zaman alacağını hesaplaması biraz zaman alıyor. Eğer hızlı şarj özelliğinden yararlanıyorsanız, telefonda “hızlı şarj oluyor” şeklinde bir gösterim yapılıyor.

                          Pilinizi tüketenleri görün: Hızlı Ayarlar için aşağı doğru iki kez sürükleyin, burada yer alan Pil ikonuna tıklatarak Pil sayfasını açın. Bu sayfa içinde hangi uygulama veya işlemin pili ne kadar tükettiğini görebilirsiniz.
                          Pil tasarrufunu açın: Pil durum sayfası içindeyken ekranın sağ üst köşesindeki menü ikonuna tıklatın, buradan Pil tasarrufu seçeneğini tercih edin, açılan sayfadaki Kapalı seçeneğini açık duruma getirin. Eğer dilerseniz, Pil tasarrufunun pil yüzde 15 veya yüzde 5 düzeyine düştüğünde otomatik olarak açılmasını sağlayabilirsiniz.
                          Android 6.0 Marshmallow çoklu kullanıcı ipuçları

                          Kullanıcıların erişebileceklerini kısıtlayın: Ayarlar > Kullanıcılar bölümü altından oluşturulmuş herhangi bir kısıtlanmış profilin yanındaki dişli ikonuna tıklatın. Buradan konuk profillerin telefon çağrıları veya SMS kayıtlarına erişimin ayarlayabilirsiniz.

                          Misafir profili: Ayarlar > Kullanıcılar bölümünden bir Misafir kullanıcısı oluşturulabilir. Kurulum sırasında Misafir moduna kilit ekranından erişimin sağlanmasına ilişkin bir seçenek de göreceksiniz.
                          Hangi kullanıcının ne kadar alan tükettiğini görün: Eğer her bir kullanıcı profilinin Android cihazında ne kadar alan tükettiğini görmek isterseniz, Ayarlar > Depolama yolunu takip edin. Listenin altında her bir profilin ve Misafir hesabın kullandığı alan miktarı gösterilir.
                          Android 6.0 Marshmallow güvenlik ipuçları

                          Güç düğmesi heme kilitlesin: Ayarlar > Güvenlik bölümü altında Ekran kilidi olarak herhangi bir yöntemi belirledikten sonra, “Güç düğmesi hemen kilitlensin” seçeneğinin de ekranda belirdiğini göreceksiniz. Bunu açtıktan sonra, güç butonuna bastıktan hemen sonra Android 6.0 Marshmallow cihazınız kilitlenecektir.
                          Smart Lock ile güvenilen cihazları kullanarak ekran kilidini açın: Ayarlar > Güvenlik ve Smart Lock seçeneğini takip edip daha sonra da seçilen yönteme göre güvenlik ekranını geçtikten sonra karşınızda Smart Lock menüsünü göreceksiniz. Buradan güvenilen cihazlar bölümüne girerek bir Bluetooth cihazını, NFC etiketini güvenilir ekran kilidi açma cihazı olarak kullanabilirsiniz. Aynı şekilde Smart Lock içinden güvenilen yerler, yüzler, sesler belirleyerek bunlarla da ekran kilidini açabilirsiniz.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14
                            Google'ın mobil işletim sistemi Android'in, 2015 yılı Şubat ayı dağılım oranları açıklandı. Peki, Android 6.0 Marshmallow kullanım oranları ne?


                            Telefon üreticilerinin büyük bir kısmının amiral gemileri içinAndroid 6.0 Marshmallow güncellemesini yayınladığı bu günlerde, Google tarafındanŞubat ayı Android dağılım oranları açıklandı..
                            Android 6.0 Marshmallow yüzde 1 seviyesini aştı!

                            Akıllı telefon üreticilerinin güncellemeleri vermesi ile birlikte hızlandırdığı bu süreçte Android 6.0 Marshmallow’un kullanım payı %1,2 oranına yükseldi.
                            Android 4.4 KitKat tahtı bırakmıyor!

                            Liderliğini koruyan Android 4.4 KitKat sürümü bir önceki rapora göre %1,1 gerileyerek %35.5 kullanım oranına sahip oldu.
                            Android 4.1.x Jelly Beansürümü %23,9, Android 4.0.x Ice Cream Sandwichsürümü %2.5, Android 2.3.x Gingerbreand sürümü %2.7 ve Android 2.2 Froyo sürümü ise %0.1 dağılım oranı ile yok olmaya doğrugidiyor.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #15
                              Samsung'un şu andaki en performanslı telefonlarından biri olan Galaxy Note 5 için Android 6.0.1 Marhsmallow güncelleme dağıtımı başladı!
                              Samsung'un büyük ekranlı telefon serisinin son üyelerinden biri olan Galaxy Note 5'e uzun süredir beklenen Android 6.0.1 Marhsmallow güncelleme dağıtımı başladı. İlk olarak SM-N920C kod adını barındıran Galaxy Note 5 modellerine dağıtılan bu güncelleme kısa süre içerisinde diğer tüm Galaxy Note 5 modellerine gelmesi bekleniyor.

                              N920CXXU2BPB6 yapı numarasını barındıran bu yeni güncellemede görsel bazda fazla bir değişiklik sunmazken Doze, Google Now on Tap, Samsung'un AdBlock destekli tarayıcısı ve birkaç ufak düzenleme getiriyor. Durum ve bildirim çubuklarında biraz değişime giden Samsung, en güzel yanı olarak Galaxy Note 5'te performansı daha da arttırdığı söyleniyor.



                              Eğer cihazınız yukarıda da belirttiğim gibi SM-N920C kod adına sahip model ise cihazınız üzerindenAyarlar > Cihaz Hakkında > Yazılım Güncelleme adımlarını takip ederek cihazınıza OTA yoluyla indirebilirsiniz. Eğer bekleme konusunda sabırsız iseniz orjinal FW romunu buradaki bağlantıdan indirip cihazınıza yükleyebilirsiniz.


                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X