iOS 9 Wi-Fi Assist Özelliği İnternet Kotanızı Tüketiyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iOS 9 Wi-Fi Assist Özelliği İnternet Kotanızı Tüketiyor

    Apple iOS 9’un yüksek hücresel veri tüketimi nedeniyle dava edildi. Wi-Fi Assist özelliği internet limitinizi fazladan tükettiğinden Amerika'daki kullanıcılar tarafından şikayet edildi.iOS 9 ile birlikte sunulan Wi-Fi Assist özelliği, Wi-Fi performansını artırmak için hücresel veri bağlantısından yardım alıyor. Bu özellik kimi kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılansa da, kimi kullanıcılar yüksek hücresel veri tüketimine sebep olduğu gerekçesiyle Wi-Fi Assist’e epey soğuk bakıyor. Wi-Fi Assist’ten şikayetçi iki kullanıcı, memnuniyetsizliklerini ABD’nin Kaliforniya eyaletinde açtıkları bir grup davasıyla duyurdu.



    Dava dilekçesinde Apple‘ın kullanıcıları Wi-Fi Assist’in veri kullanımı konusunda çok az uyardığı belirtilirken, şirketin daha sonrasında yayınladığı kılavuzun da bu konuda gerekli yardımı ve bilgiyi sunmadığı iddia edildi. Davanın mahkeme tarafından kabul edilip edilmeyeceği konusunda bir şey söylemek henüz mümkün değil. Ancak davanın kabul edilmesi ve Apple aleyhine sonuçlanması durumunda ortaya görece yüksek bir fatura çıkacağı söylenebilir. İki kullanıcı Apple’dan toplamda 5 milyon doları aşkın bir tazminat talep ediyor. Söz konusu rakam Apple için epey düşük olsa da, arkadan benzer davaların da gelme ihtimali Cupertino merkezli şirketi rahatsız edebilir.




    Apple’ın rakipleri de bu davanın Apple aleyhine sonuçlanmasını istemeyecektir. Zira Wi-Fi Assistbenzeri kablosuz performans artırıcı özellikleri Samsung gibi üreticiler de sunuyor. Bu durumun en büyük zararını ise bizler çekiyoruz. Çünkü farkında olmadan limitli internetinizin kotasını aşabilir ve hiç beklemediğiniz faturalarla karşılaşabilirsiniz.
İşlem Yapılıyor
X