İOS Nabzınızı Ölçen Uygulama-Kardiyograf

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Nabzınızı Ölçen Uygulama-Kardiyograf

    Nabzınızı Ölçen Uygulama-Kardiyograf




    Nabzınızı merak ediyor ve ölçmek istiyorsanız Kardiyograf tam size göre. Nerden çıktı bu nabız işi demeyin. Sağlığımız her zaman önemlidir. Nerde olursanız olun, hangi işle uğraşırsanız uğraşın sağlığınıza dikkat etmeniz gerekiyor.


    Teknoloji gelişiyor. Bununla birlikte hayat şartları da iyileşiyor. Sağlık alanında kullanılan teknoloji de iyice yaygınlaşmaya başladı bile. Tabi teknoloji bizim onu kullanabildiğimiz ölçüde yararlıdır. Sadece uçak üretmeyle uzaya gitmekle olmaz bu iş. Hayatımızın her alanında kullanmamız gerekiyor. Hemen hemen hepimiz cebimizde bir akıllı telefon taşıyor, kullanıyoruz. Neden bu cihazlardan daha fazla yararlanmayalım ki. En basitinden tansiyon ve ateşimizi ölçseler fenamı olur yani? O kadar para veriyoruz değil mi! Ama emin olun bunların daha fazlasını yapacaklar. Yapacaklar diyoruz çünkü hep başkaları yapıyor. Biz sadece kullanıyoruz. Bu da ayrı bir konu tabi. Buralara fazla girip canınızı sıkmadan nabız konusu ile devam edelim.
    Kadriyograf bir nabız ölçme uygulaması. Parmak ucunuzla telefonunuzun kamerasının üzerine dokunup beklediğinizde ölçüm yapmaya başlıyor. Çalışma pransibi ise izlenimlerimize göre şu şekilde. Uygulama telefonunuzun flash ve kamera özelliklerini kullanıyor. Kalbin kasılma ve gevşeme hareketleri esnasında damarlarımızda kasılma (sistolik basınç) ve gevşeme (diastolik basınç) diye adlandırılan iki çeşit basınç oluşur. Oluşan bu basıncı kılcal damarlarımızda bile gözlemlememiz mümkün. Buraya kadar herşey normal peki ölçüm işlemi nasıl oluyor? Hemen anlatalım. Uygulamayı açtığınızda sizden parmağınızı telefonunuzun kamerasının üzerine koymanızı istiyor. Kalp kasılınca parmak uçlarınıza kan hücum ediyor. Bunun sonucunda kan ışığı tam geçirmediği için flashtan gelen ışık azalıyor. Kalp gevşeyincede tam tersi yani flashtan gelen ışık artıyor. Uygulama bu azalma atma durumları arasında geçen zamanı kaydedip bir dakika ile oranlıyor. Akıbetinde anlık nabzımızı görüntülüyor. (Ne kadar da hemşire bir uygulama
    Şimdide uygulamayı nasıl kullanabileceğinizi anlatalım. Aslında yukarda birçok bilgi verdik ama işimizi sağlama alalım ne olur ne olmaz. Bunu için öncelikle uygulamayı indirerek işe başlayalım. Yorumlarda parmak izini kopyaladığından bahsedenler olmuş ama siz onlara aldırmayın. Uygulamnın yapımcısı “En iyi geliştiriciler” arasında.

    İndirQR-Code
    Kardiyograf - Cardiograph
    Geliştirici: MacroPinch
    Fiyat: Ücretsiz




    Uygulamayı açtığınızda görseldeki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız. Başla butonuna dokunun.

    Uygulama sizden kamera lensini kapatmanızı isteyecek. Burdaki püf nokta “işaret parmağınızı” kullanmanız. Parmağınız ile telefonunuzun arka kamerasının üzerine dokunup bekleyin.

    Uygulama ölçüm işlemine başlayacak. Bu arada da anlık nabzınızı ekranda göreceksiniz. Ölçüm işleminin tamamlanması için sağ tarafta bulunan kalp işaretinin çevresindeki çubuk dolana kadar beklemeniz gerekiyor.


    Ölçüm tamamlandığında uygulama size bir sonuç verecek. Alt tarafta “Etkinlik seç” diye bir bölüm göreceksiniz. Ölçüm işleminden önce hangi etkinliği yaptıysanız onu seçin. Mesela oturuyorsanız “Rahatla” etkinliğini seçebilirsiniz.

    Daha önce yaptığınız ölçümleri ise üst bölümde bulunan ok işaretine benzeyen simgeye dokunduğunuzda görebilirsiniz.

    Son olarak “Profil” bölümünde en son ne zaman kullandığınızı ve kaç kere ölçüm yaptığınızı öğrenebilirsiniz.

    50 yaşın altındaki erişkinlerde, 130-90 mm Hg, normal-üst sınır üst normal sınır sayılır. Şunu da belirtelim buradaki gördüğünüz sonuçların kesinliği yoktur.
İşlem Yapılıyor
X