iOS’te Virüs Nasıl Bulunur?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iOS’te Virüs Nasıl Bulunur?

    App Store’u kandırarak zararlı uygulamaları mağazaya yükleyen XcodeGhost yazılımı sizi de etkilemiş olabilir. Peki, iOS’teki bu virüs nasıl bulunur?

    App Store, geçtiğimiz gün XcodeGhost olayı ile çalkalanmıştı. Çinli hackerlar, iOS için uygulama yazma programı olan Xcode’a alternatif olarakXcodeGhost’u geliştirmiş ve zararlı yazılımları içeren uygulamaları App Store’a yüklemeyi başarmıştı. Angry Birds 2 ve WeChat gibi 344 adetpopüler uygulamayı taklit ederek App Store’daki yerini alan bu zararlı uygulamalar Apple’ın olayı fark etmesinin ardından hemen kaldırıldı. AncakXcodeGhost kullanılarak geliştirilen zararlı yazılım içeren uygulamaları, App Store’dan kaldırmadan indirmiş olabilirsiniz
    Jailbreak topluluğundan tanıdığımız Pangu ekibi bu olay için bugün Xcode isimli iOS için virüs tarama uygulamasını yayınladı. Xcode isimli uygulama;iOS cihazınızaXcodeGhost olayı fark edilmeden, uygulamaları taklit eden zararlı yazılım içeren uygulamaları yüklediyseniz bunları tespit ediyor. Peki, Xcode virüs tarama uygulaması nasıl kullanılır?

    1. Adım: iOS cihazınızdaki Safari tarayıcısından buradaki sayfayı açın.
    2. Adım: Açılan sayfada lacivert renkli bir indirme butonu yer alacak. Bu butona tıklayın.
    3. Adım: Pangu Xcode uygulamasını indirmeye başlamadan önce bir profil yükleme uyarısı çıkacak. Shenzhen Avaintel Technology isimli profili iOS cihazınıza yüklemeyi kabul edin.
    4. Adım: Shenzhen Avaintel Technology profilini yükledikten sonra Safaritarayıcınıza geri dönün ve Pangu Xcode uygulamasını yükleyin.
    5. Adım: Yükleme işlemi bittikten sonra ana ekranda “点击检测Xcode病毒” isimli uygulama yer alacak. Uygulamayı açın ve virüs taramasını başlatın.
    Yukarıdaki işlemleri uyguladıktan ve virüs taraması yaptıktan sonra eğerXcodeGhost virüsü iOS cihazınıza bulaşmamışsa yeşil bir onay işareti çıkacak. Eğer virüs bulaşmış ise iOS cihazınızı sıfırlamanızı ve tüm üyeliklerinizin şifresini değiştirmenizi tavsiye ediyoruz.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Türkiye'de istenmeyen numaraların sayısı gün geçtikçe artıyor. Peki, istenmeyen numaralar nasıl engellenir? İşte adım adım Truecaller ile numara engelleme rehberi.

    28.09.2015 / 15:00 Ülkemizde gerek pazarlamacılardan, gerekse dolandırıcılardan gelen istenmeyen çağrılar tüketiciler için büyük sorun oluşturuyor. Türkiye’de kullanıcı topluluğu tarafından bildirilmiş 600 bin istenmeyen telefon numarası tespit eden Truecaller, bu konuda tüm telefon kullanıcılarına yardımcı oluyor.
    Türkiye’de 2 milyon, dünya çapında 150 milyon kullanıcı tarafındandesteklenen Truecaller veritabanı, gelen arama veya kısa mesajların istenmeyen bir numara olup olmadığını hem kendi algoritmalarını hem de kullanıcı kitlesinin geri bildirimlerini kullanarak belirliyor. 2 milyar telefon kaydı barındıran veri tabanını kullanan Truecaller, böylece istenmeyen bir numaradan çağrı geldiğinde, çağrının spam olup olmadığını anında telefon ekranında gösterebiliyor.
    Kullanıcılar isterse telefonlarını açmayacakları veya meşgul sinyali verebilecekleri gibi, uygulamanın ayarlarından istenmeyen numaraların otomatik olarak engellenmesini de seçebiliyorlar. Eğer Truecaller’ın veritabanında olmayan yeni bir numara ile karşılaşılırsa her kullanıcı bu numarayı Truecaller’a istenmeyen bir numara olarak raporlayabiliyor ve kendi engellenen numaralar listesine otomatik kaydedebiliyor.
    Truecaller ile Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

    1. Adım: iOS, Android, Windows Phone ve BlackBerry modelleriniz ile uyumlu Truecaller uygulamasını buradan indirin.
    2. Adım: Truecaller uygulamasını açın. Truecaller uygulaması "Rehber"inize erişim izni isteyecek. Bu isteğe izin verin.
    3. Adım: Truecaller uygulamasında "İstenmeyen" seçeneğinde "En Çok Engellenenler" bölümü yer alıyor. bu bölümde Türkiye genelinde en fazla engellenen numaralar yer alıyor. Bu listeye farklı telefon numaraları eklemek için "Bir numara ekle" seçeneğine tıklayıp, numara ve isimi yazarak istenmeyen numaraları engelleyebilirsiniz.

    4. Adım: En Çok Engellenenler listesini "Şimdi güncelle" butonu ile güncelleyebilir ve otomatik olarak en çok engellenen numaraları, engelli listenize ekleyebilirsiniz.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X