Roman Tv Yayın Hayatına Başlıyo

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • voltanyo
    Junior Member
    • 07-10-2009
    • 3

    Roman Tv Yayın Hayatına Başlıyo

    Yayın hayatına ilk olarak İnternet üzerinden başlıyacak olan roman tv En kısa zaman içince uydu yayını ile yayın hayatına devam edecektir.
    Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, AA muhabirine, Roman TV’nin kurulumuna ilişkin marka tescili yaptıklarını anlattı.
    Roman TV Frekans Ayarları canlı izle 20 Kasım’da Yayına başlıyor
    Gazeteden sonra televizyon kanalının da kuruluyor olmasının Türkiye’de Roman açılımından sonra camialarının önemli bir noktaya geldiğine işaret ettiğini vurgulayan Çokyaşar, Roman TV’nin, kendilerini doğru ifade edebilme açısından önemli bir pencere olacağını söyledi.

    Ahmet Çokyaşar, eğitim programlarının yanı sıra Romanların bilinçlenmelerine yönelik yayın yapacaklarına değinerek, Roman vatandaşların bugüne kadar hep “eğlence aracı” olarak görüldüğünü ve bundan camia olarak rahatsızlık duyduklarını ifade etti.
    Türkiye’de Romanların bugüne kadar “göbek atan, amuda kalkan, takla atan, adeta sadece çalgı çalan” insanlar olarak tanındığını anlatan Çokyaşar, şöyle konuştu:
    “Medyanın bizi bu şekilde topluma lanse etmesiyle, ‘Görüyor musunuz, açlıktan ölseler de her gün oynuyorlar’ şeklindeki imajı ortaya çıkarıyor. Biz artık bu imajı yıkmak istiyoruz. Roman açılımı bu konuda bize fırsat tanıdı. Geçmişte dışlanmış, kanunlarla ötekileştirilmiş bir Roman toplumu vardı. Açılım olmamış olsaydı, dernekler kurulamayabilir, bu öz güven kazanılamayabilirdi. Deneme yayınına 20 Kasım’da geçecek Roman TV, Türkiye’de ayrımcılığın, ırkçılığın önünde durabilecek, bütün etnik kimliklerin kardeş olduğunu anlatabilecek ve ülkemizin milli menfaatleri doğrultusunda yayın politikası izleyecek.”
    “Roman TV’de ana dilde yayın”
    Roman TV’nin İstanbul Ümraniye’de kurulan stüdyodan öncelikle internet üzerinden deneme yayınına başlayacağını belirten Ahmet Çokyaşar, 5-6 ay içerisinde de uydudan tüm dünyaya ulaşacaklarını dile getirdi.
    Çokyaşar, kanalda tartışma programları, yetenek yarışmaları ve kadınlara özel yapımların da yer alacağı bilgisini paylaşarak, şunları kaydetti:
    “Türkçe ve Roman dilinde yayın yapacak kanalda, dünyanın farklı bölgesindeki insanlara da ulaşabileceğiz. Romanların yetenekli çocuklarını öne çıkarmak için tiyatro programı gerçekleştireceğiz. Ses konusunda yetenekleri ortaya çıkarmak için ‘Roman Star’ yarışması düzenleyeceğiz. Çocukların eğitimi için de çeşitli yayınlar planlıyoruz. Aslında bu programların bütünü tamamen eğitim üzerine olacak. Tanınan çok sayıda sanatçı televizyonumuza gönüllü olarak çıkıp, destek vermeye hazır. Örneğin, ‘Bir Çocuk da Sen Okut, Geleceğe Işık Tut Projesi’nin bağış kampanyasını, Roman televizyonundan önemli sanatçıların katılımıyla yapmayı planlıyoruz. Toplanan yardımlarla Roman çocuklara burs sağlayacağız.”
    kaynak: http://www.uyduhaberleri.com/roman-t...atina-basliyo/

İşlem Yapılıyor
X