İOS Android Sürümü hakkındaki versionlar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Android Sürümü hakkındaki versionlar

    Android Sürüm Güncelleme / Yükseltme

    Android dünyasındaki sürümü çıktı ve bu konuda sizlere daha önemli konularla bilgilendirmek isterim.Android şu ana kadar çıkan android sürümleri




    @mehmetkarahanlı@



    Google Android M sürümünün ismini artık bir sır olmaktan kurtarıp Marshmallow olarak adlandırdı. Ancak Marshmallow tahmin edilebilir bir isimlendirme olsa da, çoğu insan neden birden bireAndroid 6.0 sürümüne geçilmiş olduğunu pek kavrayamadı. Neden 5.2 ya da 5.5 değil de 6.0?
    Bu uzun adımın atılmasının bazı muhtemel sebepleri var elbette. Bu nedenlerden bazılarını sizlerle paylaşmak istedim.
    Aslında bir manası yok mu yoksa?

    Evet, şöyle düşünün alışılagelmiş Google Android sürüm kodlarının kullanıcı için bir anlamı var mı? Yani Android 4.4.4 size ne ifade ediyordu? Sadece 4.4.2’nin bir üst güncellenmiş sürümü olmasından başka bir mana taşıyor muydu? Hayır. Genellikle uygulama geliştiriciler için bu rakamların anlamları daha derin. Bu şekil x.x.x şeklinde adlandırılan sürümlerde ilk rakam ama sürümü temsil eder, ikinci rakam o aynı sürümün biraz daha geliştirilmiş hali ancak aynı çekirdeğin üzerinde olduğunun işaretidir, son rakam ise bu sürümün üzerinde yapılan minör değişiklik sayısını ifade eder. Bu sistem sürümlerde oluşabilmesi mümkün hataların tespit edilmesi için kullanılıyor.
    Android sürüm adlandırmalarına şöyle bir göz atalım isterseniz;
    • Android 1.0
    • Android 1.1
    • Android 1.5 Cupcake
    • Android 1.6 Donut
    • Android 2.0 Éclair
    • Android 2.2 Froyo
    • Android 2.3 Gingerbread
    • Android 3.0 Honeycomb
    • Android 4.0 Ice Cream Sandwich
    • Android 4.1 (4.2, 4.3) Jelly Bean
    • Android 4.4 Kitkat
    • Android 5.0 Lollipop
    • Android 6.0 Marshmallow
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2

    Android Sistem Güncelleştirmeleri Nedir ? Ne İşe Yarar ?


    Mobil işletim sistemleri arasında en çok kullanılan ve en çok geliştirilen işletim sistemi android’tir. Diğer işletim sistemlerine göre daha özgür kullanım sağlamaktadır. Bu özgürlüğü ve lüks fonksyonları kullanıcıya sağlayanandroid, telefonun donanım özelliklerine bağlı olarak akıcı performans sunmaktadır.
    Normal şartlarda telefonunuzda 2 GB ram bellek bulunuyorsa bu belleğin %50 kısmını android işletim sistemitüketmektedir. Kalan %50 bellek ise uygulama ve diğer işlemleriniz için kullanılmaktadır.
    Ancak yeni android sürümlerinde bu oranlar düşürülmek için uğraşılıyor. Her yeni sürümde sistem hatalardan arınıyor ve daha iyi performans alabilmeniz için optimize ediliyor.

    Güncellemezsem Ne Olur ?

    Yukarıda da belirttiğimiz gibi her yeni sürümde sistem hataları giderilmektedir. Bu hatalar telefonun yavaş çalışmasına neden olmaktadır. Ayrıca bazı telefon modellerinde telefonun kendiliğinden kapanmasına veya resetlenmesine neden olmaktadır.
    Bu nedenle işletim sisteminizin güncel olup olmadığını kontrol etmeniz faydanıza olacaktır. Otomatik güncellemeyi aktif ederseniz güncelleme geldiğinde bildirim olarak ekrana yansıyacaktır.

    Android Sürümü Nasıl Güncelleştirilir ?

    Güncelleme yapabilmeniz için internet bağlatısı gerekmektedir. Wi-Fi veya İnternet paketinizi kullanabilirsiniz.
    • Ayarlar > Sistem > Cihaz hakkında > Yazılım güncellemeleri > Şimdi Güncelle


    Yukarıdaki yörüngeyi uygulayarak işletim sisteminizi güncelleyebilirsiniz.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3

      Android Sürümleri Arasındaki Farklar

      Android işletim sisteminin sık güncelleştirmeleri sayesinde bize zorluk yaratan fonksiyonlardan kurtuluyor ve yeniliklere ayak uyduruyoruz. Android’in art arda gelen sürümlerinde pek fark olmasa da 2.3 ve 4.0 sürümleri arasındaki farkı yok sayamayız. 4.0 sürümünde yüz tanıma sistemi geliştiren Android ayrıca yeni kilit ekranı sayesinde kamera için bir kısayol görevi görüyor ve hızlı erişim sağlıyor, zengin bir düzenleyicisi olan fotoğraf galerisi fotoğraflarınızı en iyi şekilde biçimlendirmeyi sağlıyor ve sizi profesyonel bir fotoğrafçıdan farksız kılıyor. Yeni “Roboto” yazı tipi düşük fontlu metinleri okumakta zorlananlar için büyük kolaylık. Android, zevkine düşkün kullanıcılarını da düşünerek boyutu değişebilen araçlarla ekran menünüzü istediğiniz şekilde kombine edebilmenizi sağlıyor. 2.3 ten farklı olarak klavye seçeneğinde otomatik düzeltme mevcut ve metin girişi, kopyala yapıştır seçenekleri geliştirilmiş. Gmail ve takvim gibi uygulamalar ise karşınıza daha gelişmiş bir şekilde geliyor. Dosya aktarımı için bluetoottan farklı olarak NFC teknolojisi geliştirilmiş ve bluetootta yaşanan bağlantı sorunları bir nebze çözümlenmiş.Ayrıca önemli e postalarınızı ya da web yazılarınızı kaydedebilir hatta bunları daha sonra çevrimdışı okuma seçeneğiyle internet bağlantısına ihtiyaç duymadan okuyabilirsiniz. Yine aynı şekilde hiç bir uygulamaya ihtiyaç duymadan ekran görüntüsü alabilir ve depolayabilirsiniz. Tüm bu yenilikleri ve gelişmeleri içinde bulunan 4 serisi kendi aralarında da fark gösterebiliyor. Örneğin 4.3 sürümü 4.2’ye göre daha hızlı ve hız konusunda kendi sınıfında birinci sırada. Android’in marketlerin çıkardığı yeni oyunlar düşük sürümleri desteklemediği için düşük sürüm tercih edenler faydalanamıyor ve kullanıcı için dezavantaj oluşturuyor. 2.3 sürümlü aldığınız bir telefonu markanızın yeni güncelleştirmeleri kendi telefonlarında kullanılabilir duruma getirmesi halinde güncelleyebilir ve 4.0 sürümlerine geçebilirsiniz.Android’in size sağladığı bu olanaklar telefonunuzun modeline göre farklılık gösterse de güncel sürümlerin hepsinde mevcut. Zamandan kazanç adına getirilen bu yenilikler Android’e çok şey katıyor ve kullanıcıya kolaylık sağlayarak farklı deneyimler yaşatıyor.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4

        Android Telefonlarda Sürüm Yükseltmesi nasıl yapılır

        Evet arkadaşlar Android Sürüm yükseltmesi nasıl yapılır ? cevaplayalım. Günümüzde artık dokunmatik telefonlar yaygınlaşmaya başladı.

        Bütün üreticiler bundan böyle androidin açık kaynak yazımımından faydalanarak hemen hemen pek çok telefonu android yazılım sistemli bir biçimde piyasaya sürmektedir.

        Bu telefon yarışında telefonun görünüşü,sesi,ekranın kalitesi şekilde android sürümüde çok fakat çok önemlidir.

        Telefonumuzu PC ye dahi bağlamadan sadece Wi-fi ile android güncellememizi kontrol edebiliriz veya güncelleme yayınlanmışşa kurabiliriz.

        Güncelleme için sırasıyla şu işlemleri gerçekleştirin.

        1-Ana menü butonuna basıp telefonumuzun ayarlar bölümüne giriyoruz.

        2-Ayarlar menüsünde en alt satırda yer alan Telefon Hakkında menüsüne giriyoruz.

        3-ilk sırada Güncelle menüsü var ve de hemen alt kısmında Yalnızca Wi-fi seçenegi mevcut. Sadece Wi-fi yi işaretleyip Güncelle menüsüne tıklıyoruz.

        4-Telefonumuz kendi sunucusundan güncelleme olup olmadığını kontrol ediyor ve eger güncelleme var ise telefona yükleyip yazılımı güncelliyor.

        Lakin eğer telefonunuz androidin son sürümünü desteklemiyorsa telefonununuzda aynen şu şekilde bir ibare yazıyor. Kullanılabilir Güncelleme yok... :P Buda demek oluyorki piyasada androidin üst versiyonları mevcut fakat telefonumuz buna uyumlu değildir :S ve üzülmekten başka elimizden bişiy gelmiyor.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X