İOS Adduplex, Türkiye’de Windows Phone Kullanım Oranlarını Açıkladı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Adduplex, Türkiye’de Windows Phone Kullanım Oranlarını Açıkladı

    Adduplex, Windows Phone platformuna yönelik yayınladığı istatistik verilerde ilk defa Türkiye akıllı telefon pazarına da yer verdi. İşte Türkiye’nin Windows Phone akıllı telefon kullanım oranları.

    Windows Phone platformunun uygulama içi reklam ağı olan Adduplex, Kasım ayı için hazırladığı raporu yayınladı. İşletim sistemi kullanım oranları, telefon modelleri gibi verileri paylaşan Adduplex, bu ayki raporunda ilk defa Türkiye akıllı telefon pazarına yönelik istatistikleri raporuna ekledi.

    Türkiye akıllı telefon pazarında en çok kullanılan Windows Phone akıllı telefon Lumia 520 oldu. Windows Phone platformunun dünya genelindeki kullanım oranlarının aksine Türkiye’de en popüler ikinci Windows Phone akıllı telefon Lumia 1320 oluyor. Lumia 520 Türkiye Windows Phone pazarında %18.4 kullanım oranına sahip. İkinci sıradaki Lumia 1320 ise %11 gibi oldukça yüksek bir kullanım oranına ulaşmış durumda.
    Türkiye’deki Windows Phone akıllı telefon kullanım ortalamasında en popüler telefon grubu ise eski modeller olmasına rağmen Lumia 920, Lumia 820 ve Lumia 625 oluyor. Bu rakamlar göz önüne alındığında da görülüyor ki Türkiye’de Windows Phone satışları oldukça yavaşlamış durumda. Ayrıca Türkiye’deki telefon değiştirme alışkanlığının 1,5-2 yıl arasında olması da yeni modellerine kullanım oranlarının düşük kalmasına neden oluyor.
    Öte yandan Adduplex, Windows Phone işletim sistemi sürümü kullanım oranlarını da açıkladı. Buna göre Kasım ayı itibariyle Windows 10 Mobile, Windows Phone platformunda %7 kullanım oranına ulaşmış durumda. Windows 10 Mobile güncellemesinin henüz yayınlanmadığını, %7 orana ulaşan bu rakamın Windows Insider kullanıcıları olduğunu hatırlatalım.

İşlem Yapılıyor
X