İOS WhatsApp Sistemindeki version uygulamaları

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #16
    Almanya WhatsApp Kullanıcı Verilerini Sildiriyor!

    Almanya’da gündem WhatsApp. Kişilerin verilerinin silinmesi adına WhatsApp ile görüşmelere başlandığı duyuruldu.


    Açıklanan raporlara göre kullanıcı verilerinin servislere göre açıkça paylaşılmasıyla ile yüksek bir kazanç elde eden Facebook ciddi tepki çekmeye başladı. Yaşanan bu durum Almanya hükümetini harekete geçirirken toplanan tüm WhatsApp kullanıcı verilerinin silinmesi ve bu verilerin Alman gizlilik denetleyicisi tarafından durdurulmaya adına WhatsApp yönetimi göreve davet edildi.

    WhatsApp Yasaları İhlal Ediyor!

    Açıklamada üstelik WhatsApp’ın Hamburg'un veri koruma yasalarını ihlal ettiğini belirtilirken Veri Koruma ve Bilgi Özgürlüğü Komisyonu tarafından da hazırlanan raporda benzer ifadelere yer verildi. Raporun en dikkat çeken yanı ise WhatsApp’ın kişisel verileri toplamaya başladığı politikalarını değiştirmeden önce WhatsApp kullanıcılarından herhangi bir onay talep etmemesi.

    Facebook iş Birliğine Hazır!

    Konuyla ilgi gelen son bilgilerde Facebook’un AB veri koruma kanunlarına uyma ve Hamburg DPA ile birlikte yürütülen, ortaya atılan tüm soruları ele almak ve bu veri paylaşımı ile ilgili endişeleri gidermek amacıyla çalışmaya hazır olduğu duyuruldu. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde özel komisyonların ortak toplantılar ile bu konudaki sorunu çözebilmesi mümkün görünüyor. Özellikle WhatsApp üzerinden yapılması planlanan kişisel veri paylaşımı dünya genelinde ciddi tepki görmesi nedeniyle geri çekilirken, kişisel verilerin güvenliği ve paylaşılmaması konusunda WhatsApp ve Facebook için daha fazla sorunun da yaşanabilmesi mümkün görünüyor.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X