İOS Xposed Framework Nedir? Xposed Framework Kurulum Kılavuzu

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Xposed Framework Nedir? Xposed Framework Kurulum Kılavuzu


    Eğer root kullanıcısıysanız Xposed Framework adını duymuş olabilirsiniz. Nedir bu Xposed Framework ve nasıl kullanır bu yazımızda anlatacağız. Xposed Framework Nedir? Xposed Framework, Android sistemi ve uygulamaların davranışlarını apk dosyalarını düzenlemeden değiştirmenize yarayan bir araçtır diyebiliriz. Xposed Modülleri Nedir? Xposed modülleri, Xposed Framework ile kullanmak için hazırlanmış uygulama parçacıklarıdır, ayrı apk dosyaları olarak yüklenebilir. Belirli bir iş için ayrı bir xposed modülü yazılmış olabilirr. Xposed Framework Güvenli Mi? Xposed Framework, binlerce kullanıcısı olan açık kaynak kodlu bir proje. Modüllerin istenildiği zaman açılıp kapatılabilmesi ya da dilendiğinde tamamen kaldırılabilmesi açısından esneklik sunuyor. Buna rağmen her Xposed modülü (herhangi bir Android uygulaması gibi) güvenli olmayabilir, bu yüzden modülleri güvenilir kaynaklardan yüklemekte fayda var. Tabii ki modifiye edilmiş apk dosyaları yüklemektense Xposed Framework kullanımının çok daha esnek ve güvenli bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Xposed Framework’u Yüklemek İçin Nelere İhtiyacım Var? Her modülün çalıştığı ve desteklediği özel sistemler olabilir. Örneğin bazı modüller sadece Samsung Touchwiz için çalışırken bazıları stok Android ya da custom ROM’lar için hazırlanmış olabilir. Ancak Xposed Framework’un kendisinin kurulması için rootlanmış bir telefona ve Android 4.0.3 veya üstü Android sürümüne ihtiyacınız var. ART, bu yazı yazıldığı sırada desteklenmediği için henüz Android L ile Xposed Framework kullanılamıyor. Ancak bunun kısa zamanda değişebileceğini söyleyebiliriz. Xposed Framework Nasıl Yüklenir? Her şeyden önce önemli verilerinizi yedeklemekte fayda olduğunu hatırlatırız. Xposed Framework’u telefonunuza kurmak için Xposed Yükleyici uygulamasını kurmanız gerekiyor. Bu uygulama kısıtlamalar nedeniyle Play Store’da yer almıyor ancak kendi resmi sitesinden apk olarak indirilip kurulabiliyor. Play Store dışarısından uygulama yükleyebilmek için öncelikle telefonunuzda bunu aktifleştirmeniz gerekiyor.

    Daha sonrasında; http://repo.xposed.info/module/de.ro...osed.installer adresinden son Xposed Framework sürümünü indirip apk dosyasından kurulum yapıyoruz.

    Bu işlem sonrasında Xposed Yükleyici uygulamasını başlatarak Framework altından Yükle/Güncelle seçeneğini seçiyoruz. Bu aşamada cihazımız bizden root yetkisi isteyecektir. Kısa bir yüklemenin altından cihazı yeniden başlatmamız istenecek. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra artık Xposed modülleri yükleyip kullanabilirsiniz.

    Kurulumdan sonra Ayarlar bölümünden gösterilecek sürümleri Deneysel olarak ayarlarsanız modüllerin tüm sürümlerine ulaşabilirsiniz.

    Xposed Framework Kurulum Sırasında Ya Da Sonrasında Bir Sorun Olursa, Bir Modül Yüzünden Cihaz Açılmazsa Ne Yapabilirim? Eğer Xposed ya da herhangi bir modülünden dolayı bir sorunla karşılaşırsanız ilgili modülü Xposed Yükleyici altından devre dışı bırakabilir ya da recovery modunda cihazınıza Xposed disabler dosyasını recovery üzerinden flashlayarak Xposed Framework’u kaldırabilirsiniz. Xposed Framework Modülleri Nasıl Yüklenir? Xposed Framework kullanan uygulamaları Play Store’dan indirebilir ya da Xposed Yükleyici içerisinde yer alan Modül İndir özelliğini kullanabilirsiniz. Ayrıca dışarıdan apk dosyası olarak modül kurabilirsiniz. Bir modülü yüklediktan sonra Xposed Yükleyici alltındaki Modüller sekmesinden aktif hale getirmeniz ve cihazınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir.




İşlem Yapılıyor
X