CES 2016 Otomobiller için 3D Touch Yolda!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    CES 2016 Otomobiller için 3D Touch Yolda!

    Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı, otomotiv dünyası için teknoloji şovuna dönüştü. Otomobiller yeni dönemde, 3D Touch özelliğini iç mekanda kullanarak sürücülerin işini kolaylaştıracak.


    Bu yıl geleceğin teknolojilerinin sergileneceği ilk fuar olanLas Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), otomotiv şirketlerinin de yeni gösteri merkezlerinden biri haline geldi.
    Son çıkan teknolojileri, ürettiği ürünlerde en hızlı şekilde hayata geçiren sektörlerden biri olan otomotiv dünyası, geleceğin otomotiv teknolojilerini her yıl düzenlenen CES’te sergiliyor
    Volkswagen Grubu’nun 2 yıl önce CES’te tanıttığı ve geçtiğimiz yıl satışa çıkan otomobillerde kullanmaya başladığı dijital gösterge panelini göz önünde bulunduracak olursak, artık yeniliklerin hayata geçme hızının oldukça arttığını söyleyebiliriz.
    CES 2016’da sadece otomotiv şirketleri değil, otomotiv yan sanayi şirketleri de yeni teknolojilerini sergileyecek. Bunların başında gelen şirketlerden biri olan Bosch, hazırladığı fuar aracı üzerinde en yeni teknolojilerini otomobilseverlerle buluşturacak.


    Fuar Başlamadan Ödül Aldı

    CES 2016 tarafından daha fuar açılmadan 'Inovasyon Ödülü' aldığı açıklanan Bosch’un bu konsepti üreticilere ilham verecek. Otomotiv teknolojileri alanında en yetkin şirketlerden biri olan Bosch, CES’te yaratıcı iç mekan tasarımını sergileyecek
    Tamamen ekranlardan oluşan iç mekana sahip olan araçta, tüketici ergonomisini ön planda tutan teknolojilere yer verilmiş. Araçta ön ve orta konsolun yanı sıra, şaft tüneli hatta kapı panellerinde dahi dokunmatik ekranlar bulunuyor.
    Bosch tarafından tasarlanan iç mekân, günümüz araçlarında ses sistemi ve klima kumandalarına ayrılan yerler gibi, söz konusu kumanda birimleri ekrana dönüştürülereksürücünün dikkatini dağıtmadan ihtiyaç duyduğu ayarı yapmasına imkân tanıyor.
    Bu ekranların bir diğer önemli özelliği ise, fiziksel tuş hissi veren ve tırtıklı,pütürlü ya da kabartılı hissiyle işlevleri farklılaştırılabilen yüzeylere sahip olması.


    3D Touch Ayarı

    Öte yandan Apple’ın iPhone 6S modeli ile hayatımıza giren 3D touch ekran özelliği de bu araçtaki ekranlarda kullanılmış. Bu sayede sürücünün ekrana bakmasına gerek kalmadan, daha önceden tanımlanmış dokunma şekli ve parmağın baskı şiddetine göre istediği sisteme erişip ayar yapabiliyor.
    Araç içi bilgilendirme sisteminden navigasyona, radyodan klima sistemine kadar araç ile ilgili her türlü sistemin kontrol edilebilmesine imkan tanıyan bu ekranları, birkaç yıl içerisinde seri üretim otomobillerde de göreceğiz.
    Bosch’un CES’te sergilemeye hazırlandığı ‘Geleceğin Otomobili’ konsepti, ayrıca cep telefonu ve takvim bilgilerine erişerek günlük bilgilendirmeleri ekrana yansıtırken, sürücünün sürekli güncel kalmasını da sağlıyor.
    Eğer bir toplantı iptal edilirse araç bunu algılıyor ve harita diğer toplantı için yeni bir rota oluşturuyor.
İşlem Yapılıyor
X