CES 2016 Oculus Rift Sistem Gereksinimleri Açıklandı!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    CES 2016 Oculus Rift Sistem Gereksinimleri Açıklandı!

    Sanal gerçeklik cihazlarının öncüsü olan Oculus Rift için resmi sistem gereksinimleri belli oldu. Bakalım bilgisayarınız Oculus Rift'i çalıştırmak için yeterli düzeyde mi?


    Duyurulduğu günden bu yana büyük bir heyecan ve merakla beklenensanal gerçeklik cihazı Oculus Rift için nihayet resmi sistem gereksinimleri açıklandı.
    Minimum olarak belirtilen sistem gereksinimlerine baktığımızda, ilk olarakOculus Rift için oldukça iyi bir bilgisayar sistemine sahip olmanızgerektiğini belirtmemiz gerekiyor.

    Nvidia ve Oculus yapımcıları tarafından paylaşılan sistem gereksinimlerinin yanında ayrıca özel bir duyuru da geldi. Oculus Rift cihazlarına özel bir logo hazırlayan şirket, cihazı çalıştırabilecek ekran kartlarında ve hazır kasalarında bu etiketi bulunduracak.
    Oculus Rift'in yanı sıra HTC Vive, Samsung Gear VR ve Sony Morpheus gibi sanal gerçeklik cihazlarının da yıl içerisinde çıkışını gerçekleştireceğini hatırlatıp, bu cihazların farklı sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyacağını belirtelim.

    Geçtiğimiz günlerde ön siparişe açılmasıyla birlikte fiyatı 600 dolar olarak belirlenen Oculus Rift'in, sistem gereksinimlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
    Oculus Rift Sistem Gereksinimleri

    Ekran kartı: Nvidia GTX 970 veya AMD R9 290
    Dizüstü bilgisayarlar için: GTX 980
    İşlemci: Intel i5-4590 veya eşit güçte bir AMD işlemci
    RAM: Minimum 8GB
    Girişler: HDMI 1.3 portu, 3x USB 3.0 portu ve 1x USB 2.0 portu
    İşletim sistemi: Windows 7 SP1 64 bit veya daha iyisi
İşlem Yapılıyor
X