iOS 9.3 Beta 1 ile Gelen Yenilikler

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iOS 9.3 Beta 1 ile Gelen Yenilikler

    Apple, geliştiriciler için iOS 9.3 Beta 1 güncellemesini yayınladı. iOS 9.3 Beta 1 ile gelen yenilikler ve güncellemenin nasıl yükleneceği haberimizde


    iOS 9.2.1 sürümünün hazırlıklarını sürdüren Apple, bugün sürpriz bir şekilde iOS 9.3 Beta 1 ile karşımıza çıktı.
    Geliştiriciler için yayınladığı iOS 9.3 Beta 1 güncellemesinin yanında; OS X 10.11.4, tvOS 9.2 ve watchOS 2.2 Beta sürümlerini de yayınlayan Apple, yenilikleri beraberinde getiriyor.
    iOS 9.3 ile birlikte cihazınızın saat ve konumuna göre, akşam olduğunda kullanım sırasında gözlerinizi rahatsız etmemesi için ekran renkleri değiştirilir. Sabah olduğunda tekrar eski haline döner.

    Notlar uygulamasında artık parmak izi veya şifre kilidi ile güvenlik sağlanıyor. Ayrıca tarih veya alfabetik sıralama yapılabiliyor.

    Haberler uygulaması, artık takip ettiğiniz konularda özelleştirilmiş haberleri karşınıza çıkarıyor.

    Daha kullanışlı hale gelen CarPlay ile, Apple Music'te bulunan en yeni ve özel albümleri dinleyebilirsiniz. Ayrıca harita üzerinde benzin istasyonu, otopark, restoran, kahve ve diğer alanları bulabilirsiniz.
    iOS 9.3 Beta 1 sürümü ilk bakışta Apple Watch odaklı gibi görünüyor. iOS 9.3 Beta 1 ile ilk defa aynı iPhone'a birden fazla Apple Watch'u tanımlayabilirsiniz.

    iOS 9.3 Beta 1 ile ayrıca eğitim odaklı çoklu hesap desteği geliyor. Bu özellik sayesinde bir uygulamayı birden fazla grup veya kişi kullanabiliyor.

    iOS 9.3 Beta 1 güncellemesini alan modeller


    iOS 9.3 Beta 1 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.
    iOS 9.3 Beta 1 nasıl yüklenir?

    iOS 9.3 Beta 1 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Apple geliştirici sayfasından IPSW dosyasını indirip, iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    iOS 9.3 ile iPhone'a İyi Geceler Özelliği Eklenecek

    Apple'ın yeni sürümü iOS 9.3'te, kullanıcıların gece rahat uyumalarını sağlayan 'Gece Mesaisi' özelliği de bulunuyor.

    Yakında gün battığı anda telefon ekranınızın renk yoğunluğu değişecek ve gözünüze daha sıcak renkler sunulacak.
    Guardian gazetesinden Alex Hern'in haberine göre, 'Gece Mesaisi' adı verilen bu uygulama, günbatımından sonra iPhone ve iPad'lerin ekranlarındaki renk dengesini ayarlayarak geceye uyumlu hale geliyor.
    Telefon, konum belirleme (geolocation) ve dâhili saatini kullanarak güneşin battığı uyarısını veriyor ve ekran renklerini, turuncu, kırmızı tonları ağırlıklı belirleyip mavi ile beyazı azaltarak, daha 'sıcak' hale getiriyor.
    Apple, araştırmaları örnek göstererek bu yöntemle, kullanıcıların telefonu kullandıktan hemen sonra uyumasına yardımcı olunduğunu belirtiyor:"Birçok araştırma, akşam saatlerinde parlak açık mavi renge maruz kalmanın günlük ritminizi etkilediğini ve uykuya dalmayı zorlaştırdığını gösterdi.
    "Uyku döngüsünde etkili Apple'ın bu yeni özelliği, gece yatmadan önce en son gördükleri telefon ekranları olanlar için iyi bir uygulama olacak.Zira uyumadan hemen önce son bir defa Facebook sayfalarına bakmak ya da telefonlarından metin okumak isteyenlerin maruz kaldığı parlak ışıklar uyku döngüsüne olumsuz etki yapıyor.
    Guardian'ın haberine göre şirket daha önce farklı yöntemlerle uyumaya yardımcı oldu. Elektronik kitap okumak için kullanılan iBooks uygulaması, belli bir zamandan sonra beyaz üstüne siyah yazı tipinden, siyah üstüne beyaz yazıya dönüştürülebiliyor.Apple'ın yeni sürümü iOS 9.3 ile gelen özellikler arasında 'Notlar' uygulamasının parmak izi veya bir kodla kilitlenmesi de var.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      iPhone ve hücresel verili iPad kullananların başına bela olan Wi-Fi Yardımı özelliği için Apple sonunda bir hamle yaptı. iOS 9.3 ile Wi-Fi yardımı artık daha fazla detay sunuyor.


      Apple'ın iOS 9 ile ekosisteme kazandırmış olduğu Wi-Fi Yardımı özelliği büyük beğeni toplasa da bazı kullanıcıların bilgi noksanlığından dolayı başlarına büyük işler açmıştı.



      Wi-Fi Yardımı; Wi-Fi ağ sinyalinizin zayıflaması durumunda devreye giriyor, iPhone veya hücresel verili iPad'inizin interneti otomatik olarak "Hücresel Veri"den kullanmasını sağlıyor. Böylelikle internetten bir an bile kopmadan anlık bildirimleri kaçırmıyorsunuz.
      Wi-Fi yardımı takip edilmediğinde kabarık telefon faturası ücreti ödemenize neden olabiliyordu. Apple bunun için iOS 9.3 güncellemesi ile bir adım attı.



      iOS 9.3 Beta 1 sürümünde; Wi-Fi yardımı ayarında iPhone veya iPad'in interneti ne kadar "Wi-Fi Yardımı" ile yani hücresel veriden kullandığı toplam olarak MB cinsinden gösteriliyor. Ancak henüz Wi-Fi yardımındanhangi uygulamaların ne kadar yararlandığı hakkında detaylı bilgi sunulmuyor.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4


        Apple iOS 9.3.2 Beta 2 Güncellemesi Geldi!


        Apple tarafından İOS 9.3.2 Beta güncellemesi çok kısa bir süre öncesinde gelmesine rağmen İOS 9.3.2 Beta 2 yayınlandı.



        Apple tarafından iOS 9 için yapılan yeni güncelleme kullanıcılara yeni sunulmuş olsa da bu güncelleme sonrasında ciddi sorunların yaşandığı görüldü. İOS 9.3.2 Beta ile birlikte özellikle Safari adlı tarayıcıda sorunlar yaşayan kullanıcıların Apple’a yaptığı bildirimler sonrasında yeni bir güncellemenin gelmesi de zorunlu oldu.
        Gelen bildirimler üzerinden çalışmalarını yapan Apple, İOS 9.3.2 Beta 2 sürümünü kullanıcılar için sundu.
        İOS 9.3.2 Beta sürümü ile birlikte kullanıcılar her ne kadar Apple için başlarda çok olumlu geri bildirimlerde bulunsa da cihaz kullanımı ile birlikte yavaş yavaş da sorunlar görülmeye başlandı. Bu sorunlar sonrasında ise kullanıcılar adına işler tam tersine döndü. Konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde Apple’ın güncelleme konusunda acele ettiği ve bu nedenle bazı noktaların es geçildiği belirtilirken, kullanıcılar İOS 9.3.2 Beta 2 güncellemesini alarak pek çok sorunu da giderebilir.


        iOS 9.3.2 Beta 2 Nasıl Yüklenir?
        Belirli modeller için sunulan İOS 9.3.2 Beta 2 güncellemesi için aşağıda yer alan listeye göz atabilirsiniz. Listede telefon modeli bulunan kullanıcılar iTunes üzerinden güncellemeyi telefonlarına aktarabilir. Bunun için geliştirici sayfasından IPSW dosyasının indirilmesi gerekmektedir.
        iOS 9.3.2 Beta 2 güncellemesini alacak modeller;
        iPhone 4s,
        iPhone 5,
        iPhone 5c,
        iPhone 5s,
        iPhone 6,
        iPhone 6 Plus,
        iPhone 6s,
        iPhone 6s Plus,
        iPhone SE,
        iPad Air,
        iPad Air 2,
        iPad 2,
        iPad 3,
        iPad 4,
        iPad mini,
        iPad mini 2,
        iPad mini 3,
        iPad mini 4,
        iPad Pro
        iPod touch 5

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X