iPhone 7 Li-Fi Teknolojisine Sahip Olabilir!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iPhone 7 Li-Fi Teknolojisine Sahip Olabilir!

    iPhone 7'nin Wi-Fi'dan çok daha hızlı olan Li-Fi teknolojisine sahip olabileceği belirtiliyor.Her sene Eylül ayında yapılan Apple lansmanında tanıtılması beklenen iPhone 7, Chase Fromm isimli birTwitter kullanıcısının yaptığı keşife göre Li-Fi teknolojisine sahip olabilir. iOS 9.1'in kodlarını inceleyen ve bu kodları araştıran Twitter kullanıcısı, kodların arasında Li-Fi teknolojisini detekleyen birkaç koda rastladığını belirtti. Li-Fi teknolojisini destekleyen bu kodlara daha önce hiçbir yerde rastlamadığını belirten araştırmacı, iPhone 7'nin bu teknolojiyi kullanan ilktelefon olabileceğinin altını çizdi.

    Li-Fi teknolojisi, günlük hayatımızda çok büyük bir yere sahip olan Wi-Fi teknolojisinin gelişmiş hali. Bu teknolojinin çalışma şekli Wi-Fi'dan farklı olarak ışığa dayalı. Wi-Fi radyo dalgalarını kullanarak veri transferi gerçekleştiriyor, Li-Fi ise ışıkta bulunan fotonlar ile veri transferi gerçekleştiriyor. Fotonların radyo dalgalarına oranla çok daha hızlı olması nedeniyle Li-Fi teknolojisi Wi-Fi'a göre 100 kata kadar daha hızlı olabiliyor. Li-Fi'ın kullanıldığı ortamlarda ışık kaynağının dışında (klasik ampuller de buna dahil) hiçbir cihaza gerek duyulmuyor.



    Açık konuşmak gerekirse Apple'ın iPhone 7'de Li-Fi teknolojisine yer vermesi bence pek mümkün değil. Li-Fi teknolojisi hala tam olarak geliştirilememiş bir teknoloji ve bu veri transfer yöntemini kullanan sadece birkaç cihaz var. Eğer Apple iPhone 7'de Li-Fi teknolojisine yer verirse bu teknoloji hiçbir şekilde kullanılamayacaktır. Aynı zamanda Li-Fi teknolojisinde hala çözülememiş olan sorunlar var. Bu sorunlardan en büyüğü Li-Fi bağlantısının direkt olarak ışık kaynağına bağlı olması. Yani bağlantıyı sağlayan ışık kaynağı ile telefonunuzun arasına birisi girdiği an internet bağlantısı kesiliyor. Bu gibi sorunlar göz önüne alındığında Li-Fi'ın kesinlikle geliştirilmeye ihtiyacı olan bir teknoloji olduğunu söyleyebiliriz.



    Apple'ın işletim sisteminde neden Li-Fi'a yer verdiği bilinmiyor. Bazı kaynaklar birkaç ay önce Apple'ın Li-Fi teknolojisiyle bağlantılı bir patent aldığını bizlere bildirmişti. Eğer Apple bu patentleri bir kenara atmak yerine üzerinde çalışmalar yapmaya başladıysa, ilerleyen senelerde Apple tarafından üretilmiş olan Li-Fi cihazlarıyla karşılaşabilmemiz mümkün.
İşlem Yapılıyor
X