iPhone 5SE Hakkında gelişen önemli detaylar

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iPhone 5SE Hakkında gelişen önemli detaylar


    Apple firmasının iPhone modelleri çok seviliyor. iPhone 5SE hakkında birçok soru, cevap bekliyor. iPhone 5SE nedir sorusu en çok merak edilenler arasında. iPhone 5SE ne zaman çıkacak sorusuna verilen cevap ve çok merak edilen iPhone 5SE özellikleri hakkında ortaya atılan iddialar ve iPhone 5SE fiyatı hakkında bilgiler Ajanshaber.com'da!

    IPHONE 5SE NEDİR?

    Son zamanlarda gündemden düşmeyen 4 inçlik iPhone 5SE’ye ilişkin gelişmeler gün ışığına çııyor. Varlığı henüz Apple tarafından teyit edilmeyen iPhone 5SE, son gelen haberlere göre mart ayında tanıtılacak ve gelişmekte olan pazarlarda satışa sunulacak. Ve gelen haberlere göre 4 inç iPhone 5Se belli yerlerde satışa çıkacak!
    Popüler akıllı telefonların henüz tanıtılmadan ilgili ürüne ait aksesuarların listelenmesi artık olağan bir gelişme haline geldi. Bu defa iPhone 5SE’ye ait aksesuarların satış işlemine başlandı. İngiliz çevrimiçi perakendeci mobilefun 4 inçlik iPhone için kılıf satışını başlattı, ancak siteye göre telefon iPhone 6C isminde olacak. iPhone 5SE’nin tasarımına gelince, alışveriş sitesi kılıf satışları için herhangi bir görsel kullanmıyor, ancak Apple haberlerinde güvenilir kaynakların başında gelen KGI analisti Ming-Chi Kuo’ya göre 4 inçlik iPhone, iPhone 6’ya benzeyecek.
    Yakın zamana kadar iPhone 6C, iPhone 7C gibi isimlerle telaffuz edilen Apple modeli bugünlerde iPhone 5Se ismiyle anılıyor. 4 inç boyutlu Apple modelinin mart ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak bu telefonla ilgili hale cevapları bilinmeyen bir yığın soru var. Hatta bu telefonun varlığı dahi Apple tarafından onaylanmış değil. Bugüne kadar bu telefonun A8 işlemci ile çalışacağını düşünüyorduk. Ancak yakın zamanda sızdırılan bilgilere göre, yeni akıllı telefon modelinde beklenenin aksine A9 işlemci bulunacak. Bu da telefonun daha çok merak konusu olmasını sağlayacaktır. Çünkü A8 işlemci modeli telefonu kafadan iPhone 5S seviyesine kadar çekebiliyordu. Eğer A9 işlemci modeli hakkındaki bilgiler doğruysa iPhone 5SE modeli, iPhone 6 seviyesinde bir telefon olacak demektir.
    A9 işletim modeline M9 hareket işlemcisinin de eşlik etmesi bekleniyor. iPhone 5SE’nin arka kamerası 8MP çözünürlüğünde olması ve Live Photos özelliğini desteklemesi de telefon hakkındaki söylentiler arasında. 3D Touch ekran teknolojisinden yoksun olacak telefonda ayrıca parmak izi tarayıcısı, 16 ve 64 GB dahili depolama seçenekleri, 1GB RAM ve 1640 mAh kapasiteli pil yer alması ihtimalleri oldukça yüksek.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2

    Teknoloji dünyasının merakla beklediği iPhone 5S nihayet tanıtıldı. Bu zamana kadar sızdırılan kasa görselleri ve donanımsal özellikleri ile neredeyse birebir aynı olan iPhone 5S, diğer iPhone'lara göre çok farklı yenilikler sunuyor.

    Dünyada ilk kez 64 bit mimarisi üzerine inşa edilen A7 işlemci!
    Tüm "S" serilerinde olduğu gibi iPhone 5S'te de işlemci ve kameraözellikleri üzerinde geliştirmeler yapıldı.
    iPhone 5S, ilk iPhone'un işlemcisine göre 40 kat daha hızlı olan ve dünyada ilk kez 64 Bit çipe sahip olan A7 işlemci ile donatıldı. M7 kod adlı hareket işlemcisi ile gücüne güç katan iPhone 5S'in, sağlık uygulamalarınıbir adım öne taşıyacağının sinyalleri verildi.
    M7 işlemcisi ile kullanıcıların hareket bilgileri sürekli izlenecek ve bu hareketler sağlık uygulamalarına aktarılacak. Bu uygulamaların ilk meyvesi ise Nike+ Move adlı uygulama olacak.
    iPhone 5S'in OpenGL ES 3.0 desteği ile oyunlarda daha yüksek bir performans sergileyeceğini ve benchmark oyunu olarak nitelendirilenInfinity Blade'in 3.oyununu çok rahat oynatabileceğini de belirtelim.
    İki led flaş ve yeni iSight kamera
    Kameradaki diyafram açıklığını iPhone 5S'te f2.4'ten f2.2'ye düşürenApple, 8 Megapiksel çözünürlükteki yeni iSight kamerası ile muhteşem bir fotoğraf deneyimi sunuyor.
    İki adet led flaşın bulunduğu iPhone 5S'in, fotoğraf konusunda dikkat çeken bir diğer özelliği ise flaşın ortamdaki renklere ve ışığa göre otomatik olarak algılaması ve daha kaliteli fotoğraflar çekebilmesi olarak göze çarpıyor.
    120 FPS hızında Video Çekimi!
    iPhone 5S'in Slo-Mo özelliği ile artık 720p çözünürlüğünde 120 FPShızında ve 1080p çözünürlüğünde videolar çekebilirsiniz. Yeni seri çekimözelliği ile ayrıca saniyede 10 karefotoğraf da çekebilirsiniz.
    iPhone 5S parmak izi okuyucusu ile daha güvenli!
    Birçok sızıntı haberlerinden hatırlayacağınız gibi iPhone 5S'te parmak izi sensörünün (Touch ID) kullanılması konuşuluyordu. Apple etkinliğinde bu özellik sonunda resmiyet kazandı.
    Mobil güvenliği iPhone 5S ile bir adım daha ileriye taşıyan Apple, ana ekran tuşuna yerleştirdiği Touch ID ile kullanıcıların telefonlarına şifre koymasına, App Store ve iTunes Store'a şifre girmek yerine parmak izleriile giriş yapabilmelerine ve uygulamalara yine parmak izleri ile şifrekoyabilmelerine imkan tanıyor.
    iPhone 5S'e yeni renk geldi
    Bu zamana kadar iPhone'larda klasikleşmiş siyah ve beyaz rengini kullananApple, iPhone 5S'te tercihini gümüş, uzay grisi ve altın renk seçeneklerinde kullandı. Gayet şık duran bu renkler ile tasarımında değişiklik olmayaniPhone 5S'i iPhone 5'ten kolayca ayırt edebilirsiniz.
    Apple Store'da 39 dolara satışına sunulan renkli kapaklar ile ayrıca iPhone 5S'lerinizi daha da renklendirebilirsiniz. iPhone 5S, aynı iPhone 5'te olduğu gibi 123.8 x 58.6 x 7.6 mmboyutlarına ve 112gr ağrılığa sahip.
    Daha uzun batarya ömrü!
    iPhone 5S'in bataryası güçlendirilerek kullanıcılara daha fazla kullanım süresi sağlandı. iPhone 5S 1440 mAh bataryası ile; 3G görüşmede 10, 3G tarayıcıda 8, LTE tarayıcıda 10, Wi-Fi tarayıcıda 10, video izlemede 10 vemüzik dinlemede ise 40 saat kullanım süresi sunuyor.
    Gelelim diğer teknik özelliklere
    iPhone 5S, 802.11a/b/g/n Wi-Fi bağlantısını destekliyor. 5.nesil Wi-Fiolarak adlandırılan ve çok hızlı olan 802.11 ac ve NFC desteği maalesef ki iPhone 5S'te bulunmuyor. Bunun yanında iPhone 5'te de olduğu gibiBluetooth 4.0 ve LTE bağlantıları iPhone 5S'te de bulunuyor.
    iPhone 5S'te kullanılan Ram ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmadığını belirtelim.
    Peki, iPhone 5S'in fiyatı ne kadar olacak?

    20 Eylül tarihinde Amerika'da kontratsız olarak satışa sunulacak iPhone 5S'in; 16 GB'lık modeli 649 dolar, 32 GB'lık modeli 749 dolar ve 64 GB'lık modeli 849 dolar olacak. iPhone 5S'in ülkemizdeki satış fiyatının ise 2.000 - 2.500 TL arasında olacağını düşünüyoruz.
    Apple, iPhone 5S ile tüm iPhone'lardan daha güçlü bir cihazla karşımıza çıktı. Parmak izi sensörü ve Slo-Mo özelliği ile dikkat çeken iPhone 5S'in, ülkemizde ne zaman satışa sunulacağına dair maalesef ki henüz bir bilgi bulunmuyor.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3

      Piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı

      iPhone 5S 20 Eylül Cuma günü itibarıyla ABD, Almanya, Avusturalya, Birleşik Krallık, Çin, Fransa, Japonya, Kanada ve Singapur’da satışa sunulmuş olacak. Yıl sonuna kadar 100 ülkede satışa sunulacağı açıklanan akıllı telefonun Türkiye’ye girişiyse daha önceki modellerde olduğu gibi aralık ayını bulacak. Türkiye’de iPhone 5S satışı gerçekleştirecek operatörlerden biri olan Avea’nın Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı duyuru da bu durumu doğrular nitelikte.

      Apple’ın Birleşik Krallık için belirlediği iPhone 5S satış rakamları da Türkiye’deki olası satış rakamlarına dair bir fikir yürütmeyi sağlıyor. Bu ülkede 16 GB’lık model 549 pound (1762 TL), 32 GB’lık model 629 pound (2019 TL), 64 GB’lık model ise 709 pounddan (2275 TL) satılacak. Söz konusu fiyatlar ışığında 16 GB’lık iPhone 5S’in Türkiye satış fiyatının da 2000-2100 TL civarında olması muhtemel gözüküyor. Ancak fiyatın belirlenmesi konusunda kasım ve aralık ayındaki döviz kurlarının önemli bir rol oynayacağını unutmamak gerekiyor.
      Aynı ekran ve biraz daha farklı tasarım

      Apple’ın ”S” serisi iPhone’larda cihazın iç donanımını değiştirip dış tasarımını aynı bırakmak gibi bir geleneği olsa da, iPhone 5S’te bu gelenek değişime uğruyor. iPhone 5S’in tasarımı genel hatlarıyla iPhone 5’in tasarımına benzer bir yapıda. Ancak Home tuşuna eklenen parmak izi tarayıcısıyla birlikte dış görünümdeki değişiklik hemen göze çarpıyor.
      Dedikodusu aylar boyunca etrafta dolaşan parmak izi tarayıcısı Touch ID adını taşıyor. Paslanmaz çelikten yapılan bir tespit halkasının sardığı 170 mikron kalınlığındaki tarayıcı 500ppi çözünürlük ve 360 derecelik parmak izi okuma açısına sahip. Home tuşunun ortasında yer alan kare ikonu da parmak izi tarayıcısının eklenmesiyle birlikte ortadan kalkıyor.

      Güvenlik açısından mükemmel bir ekleme olarak değerlendirilebilecek parmak izi tarayıcısı sadece giriş kodlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırmakla yetinmiyor, aynı zamanda iTunes üzerinden yapılan alışverişlerde de parmak izi tarayıcısı kullanılabiliyor. Beş parmağa kadar destek barındıran Touch ID’ye farklı kişilere ait parmak izleri eklenebilecek.
      Parmak izi tarayıcısı dışında iPhone 5S tasarım bakımından selefiyle aynı izleri taşıyor. 7.9 milimetre kalınlığındaki cihazda 1136 x 640 piksel çözünürlüğünde 4 inç bir ekran bulunuyor. Bu ekran 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Ekran kısmında iPhone 5S selefinden daha farklı ve yeni bir özellik sunmuyor.

      Apple’ın geleneksel siyah ve beyaz renk seçeneklerinin yanına iPhone 5S ile birlikte altın rengini de ekleyeceği lansman öncesi dönemin en ilginç dedikoduları arasında yer alıyordu.Bu beklenti gerçeğe dönüştü ve şirket iPhone 5S ile altın rengini de seçenekler arasına ekledi. iPhone 5S sahibi olduğunu belli etmek isteyen kullanıcılar için en kısa yol altın rengi modeli tercih etmek gibi gözüküyor. Samsung ve HTC gibi rakiplerin akıllı telefonlarında farklı renk seçenekleri sunduğu göz önüne alınınca Apple’ın ekstra renk hamlesinin nedeni biraz daha iyi anlaşılıyor.

      Geliştirilmiş kamera

      Apple’ın iPhone 5S’te kullanacağı kameraya ilişkin çeşitli söylentiler lansman öncesi dönemde sıklıkla etrafta dolaştı. 12 megapiksel bir arka kamera söylentisi bir dönem ivme kazansa da, şirket iPhone 5S’te 8 megapiksel bir arka kamera ve 1.2 megapiksel bir ön kamera kullanmayı tercih etti. Apple tarafından geliştirilen 5 elementli bir lens barındıran arka kamera f/2.2 diyafram açıklığına sahip. True Tone olarak adlandırılan çift LED flaş teknolojisiyse farklı sıcaklıktaki renklerin çarpışmasını önlemeyi ve renk bakımından daha dengeli fotoğraflar elde edilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

      iPhone 5S’in kamerası spor müsabakaları gibi etkinliklerde daha hızlı ve fazla sayıda fotoğraf çekmeyi sağlayan Burst mode gibi ekstra özellikleri de barındırıyor. Sony Xperia Z1 gibi 20 megapiksel kameraya sahip cihazların ortaya çıktığı bir ortamda Apple’ın kamera konusunda yerinde saymaması beklenen bir gelişme olarak değerlendirilebilir.
      İşlemci ve bağlantı özellikleri

      iPhone 5S’e dair lansman öncesi dönemde dolaşan dedikoduların çoğu gibi, A7 isimli yeni işlemcinin varlığı da akıllı telefonun duyurulmasıyla birlikte doğrulanmış oldu. A7 iPhone 5’te kullanılan A6’ya kıyasla iki kat daha hızlı işlemci ve grafik performansı sunuyor. iPhone 5S’in bekleme durumundaki pil ömrü iPhone 5’e 25 saatlik bir fark atarken; akıllı telefon müzik dinlemede 40 saat, video izlemede 10 saat ve 3G aracılığıyla internette dolaşmadaysa 8 saatlik bir pil ömrü sunuyor.
      Bağlantı kısmında da iPhone 5S, iPhone 5’ten farklı bir özellik sunmuyor. Bluetooth 4.0, LTE ve Wi-Fi 802.11a/b/g/n iPhone 5S’in bağlantı özellikleri arasında yer alıyor. Apple yeni akıllı telefonunda da 16, 32 ve 64 GB’lık dahili hafıza seçenekleri sunarken, bu alanı microSD kart ile genişletmek yine mümkün değil.
      iOS 7

      iPhone 5S beklendiği gibi geçtiğimiz haziran ayında WWDC 2013’te duyurulan iOS 7 ile yüklü geliyor. Apple’ın endüstriyel tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Jonathan Ive liderliğindeki ekip tarafından tasarlanan işletim sistemi, Apple’ın bugüne kadarki ”en sadeleştirilmiş” işletim sistemi olarak tanımlanıyor ve düzleştirilmiş ikonlarıyla dikkat çekiyor.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        iPhone 5SE Modeline Pembe Renk Seçeneği Gelebilir

        Apple iPhone 5SE pembe renk ile de gelecek!




        Son zamanlarda gelen bilgiler Apple’ın bahar aylarında 4 inçlik uygun fiyatlı bir iPhone modeli tanıtacağı yönündeydi. İddialara göre telefon iPhone 5S ile aynı tasarım diline sahip olacak. Bir başka teori ise telefonun pembe renk seçeneği sahip olacağı yönünde oldu.
        Japon web sitesi Macotakara, şirketin gümüş ve uzay gri renklerinin yanısıra yeni bir pembe renk seçeneğini de iPhone 5SE modeli ile sunacağını söylüyor. Kaynağa göre bu pembe rengi iPhone 6s ve 6s Plus’ın gül altın renginden daha belirgin olacak.

        Şimdiye kadar gelen bilgilere göre, A9 işlemci ve M9 hareket işlemcisinin de eşlik edeceği iPhone 5SE’nin arka kamerası 8MP çözünürlüğünde olacak ve Live Photosözelliğini destekleyecek. 3D Touch ekran teknolojisine sahip olmayacak ama parmak izi tarayıcısı bulunacak. Telefonda, 16/64GB dahili depolama, 1GB RAM ve 1640 mAh kapasiteli pil yer alacak.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Apple’dan Apple iPhone 5 Kullanıcılarına Yönelik Hamle!

          Apple her ne kadar Apple iPhone 6 sürümünü çıkartarak yeni modellerin tanıtımını 21 Mart’ta yapılacak olsa da hala Apple iPhone 5 kullanan kişilerin sayısı oldukça fazla.

          Özellikle telefon konusunda yüksek sistem gereksinimleri ve kalite istemeyen ve telefonundan memnun olan kişilerin Apple iPhone 5’te kaldığı görülürken, bu konuda Apple tarafından yeni bir plan yapıldı.
          21 Mart tarihinde Apple tarafından yapılan tanıtımlarda, arka planda Apple iPhone 5 kullanıcılarının telefonlarını yenilemesini kolaylaştırmak için planların da yapıldığı öğrenildi. Etkinlikte yeni bir akıllı telefon tanıtımını yapacak olan Apple, Apple iPhone 5 kullanan ve yeni sürümlere geçmeyen kişilerin Android işletim sistemli cihazlara geçmesini önlemek için cazip fiyatlar ve teklifler ile Apple iPhone 5 kullanıcılarına da hitap edecek.
          Apple yenilenmesi için belirlenen Aralık 27 ay olarak belirlenirken, Apple iPhone 5 bu konuda oldukça geride kalmış durumda. Apple iPhone 5 iPhone SE olarak adlandırılması beklenen yeni cihaz, Apple iPhone 5 ile oldukça benzer. Touch ID ve Retina ekrana sahip olacak yeni cihaz, ayrıca Apple iPhone 6S’de kullanılan 12 MP sensörler sahip olacak ve çok daha kaliteli bir görüntü sağlayacak. Apple iPhone SE için en kritik karar ise cihazın diğer iPhone modellerine göre çok daha ucuz olması. Böylece Apple iPhone 5 kullanıcıları hem ekonomik bir şekilde cihaz yükseltmesi yapabilecek hem de kişiler son Apple ürününe sahip olacak.

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X