Dünyada Ultra HD SES Yükseliyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Dünyada Ultra HD SES Yükseliyor


    Uydu ve yayıncılık operatörlerinden SES, Ultra HD yayınları desteklemek ve geliştirmek için yeni atılımlar yapmaya hazırlanıyor. İşte SES'in Ultra HD için yapacağı yenilikler.





    4K olarak da bilinen Ultra HD yayıncılık, ekranlarda adeta bir berraklık devrimi yaratarak, dünyada Ultra HD çağını başlattı.




    Dünyanın lider uydu ve yayıncılık operatörlerinden SES ise, devrim niteliğindeki bu yeni teknolojiyi desteklemek ve geliştirmek için merkez konumda bulunuyor.
    Bir dağıtım altyapısı olarak SES, uyduların kendi bant genişliği uygunluğu ile ülke ve kıtaları kapsayan geniş ayağı sayesinde, Ultra HD içeriğin yayınlanması için doğal bir platformu başarıyla sunuyor.
    Son günlerde fiyatı cazip 4K / Ultra HD televizyonlar mağazaları doldururken, yayıncılar da Ultra HD içerik üretme telaşındalar. Ultra HD, HD kalitesinin çözünürlük ve resim netliği açısından tam dört kat daha fazlasını (3840 x 2160 piksel görüntü) sunuyor.
    Bu yenilikçi teknolojinin başarısının sırrıysa, daha fazla piksel, daha çok renk ve daha çok parlaklıkla, yepyeni bir canlılıktaki görüntüleme deneyimini yaşatmasıdır. Bir kez izleyenin asla unutamayacağı Ultra HD, bugün global anlamda, en çok izlenen yayın saatine de hazır.
    Dünyanın en büyük dijital video platformlarından biri olan SES, bu gelişmeleri en başından itibaren desteklemiştir. Ve bu bağlamda, SES S.A., dünyada Ultra HD yayıncılıkta öncü konumda bulunan bir uydu şirketi.
    40’tan fazla doğrudan eve yayın TV platformu ve 312 milyon haneyle, dünya genelinde 1.1 milyar insana ulaşan yaklaşık 7000 TV kanalına ev sahipliği yapan SES, Ultra HD’yi yaymak ve başarısını geliştirirken, etkin döngüsünün hızlanmasını sağlamak adına öncü pozisyonda çalışmalarını sürdürüyor.
    İlk olarak 2013 yılının Nisan ayında Ultra HD demo yayını başlatan SES, 2015 yılı Şubat ayındaysa Avrupa’da yeni Ultra HD demo kanallarını başarıyla başlattı.
    Bir sonraki kuantım sıçrayışı 1 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşti. SES,Fashion One 4K kanalıyla, dünyanın ilk küresel Ultra HD yayını yapmaya başladı.
    Bu kanal aynı zamanda, Avrupa, Kuzey ve Latin Amerika’da düzenli olarak, bedava yayın yapan ilk İngilizce kanaldır. Birkaç gün sonra, bir alışveriş kanalı olan pearl.tv de Almanya’da, SES uyduları üzerinden Ultra HD yayın yapan ilk kanal oldu.
    Onları takiben, Eylül ayında Kuzey Amerika’da Ultra HD yayın yapmaya başlayan High TV ve Avrupa’da Ekim’de yayına giren Ultra HD kanalı TERN dikkat çektiler. Her iki kanal da SES uyduları üzerinden yayın yapmaya devam ediyor.
    IHS verilerine göre, her yıl Ultra HD ekranların sevkiyatının büyük ölçüde artması beklenirken, 2019 itibariyle tahminen, 74 milyon UHD ekranın sevk edileceği ön görülüyor.

    Buna bağlı olarak, Ultra HD donanımlı ev aletleri de katlanarak artacak ve yine 2019 yılıyla birlikte, dünya genelinde 240 milyona yükselecektir. 2016’dan itibaren standart tanımlı (SD) televizyonların satışı yok olmaya başlayacak.
    İlerleyen yıllarda HD TV satışları da azalacak ve tam HD TV satışlarıdurağanlaşacaktır. 2020 yılıyla birlikte Ultra HD TV satışları küresel anlamda HD TV’lerin önüne geçecektir.


    Bunların yanı sıra son dönemde çekilen Ultra HD filmlerin başarısıyla birlikte, Hollywood stüdyoları ve büyük TV şebekeleri, tüm içeriklerini 4Kçekim ve yapımdan oluşturacaklarını duyurmaktadırlar.
    Bugün artık bir çok stüdyo, eski 35mm filmlerini uyarlarken, 2015 sonuna kadar, master kopyası Ultra HD olan 226 sinema filmi gösterime girmiştir.

    Türkiye’de de yeni yeni başlayan Ultra HD yayınların, ilerleyen günlerde artması beklenmektedir. Dünya genelinde Ultra HD kanal sayısının dramatik bir şekilde büyümesi beklenirken, 10 yıl içinde 1000'den fazla kanal sayısına ulaşması tahmin edilmektedir.
    Bu ilerlemeyle birikte, Ultra HD içerik evreni daha fazla büyüyecektir. Yayıncılıkta Ultra HD çağına giren gezegenimizde, milyarlarca izleyici için ultra çekici bir yayın anlayışı başlamıştır.





İşlem Yapılıyor
X