İOS Mekan Asistanı Nedir, Ne işe Yarar, Nasıl Kullanılır ?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Mekan Asistanı Nedir, Ne işe Yarar, Nasıl Kullanılır ?


    WhatsApp botları diğer ülkelerin bazılarında bulunmakta. WhatsApp Asistanı olan Mekan AsistanıTürkçe olarak Türkiye’de yayına başladı. Siri ve Cortana’ya alternatif ve rakip olabilecek bu uygulama gideceğiniz mekanlar hakkında size bilgiler sunuyor.


    WhatsApp Mekan Asistanı Nedir?

    Son yıllarda Asistan uygulamaları oldukça artmaya başladı. Apple’da siri ve Microsoft’ta Cortana derken asistan çılgınlığı aldı başını gitti. Çok değil az bir süre önce Android için sunulan Cortana uygulaması, Android kullanıcılarını heyecanlandırmıştı. Mekan asistanı uygulaması gideceğiniz yemek salonu, cafe veya diğer mekanlar ile ilgili size bilgiler sunmakta.
    Bir grup Türk tarafından geliştirilen bu uygulama 1 dakikadan kısa sürede sorulara cevap vermeyi planlıyor. Ayrıca bu asistanlığın ilerleyen günlerde bir Mobil Uygulamaya entegre edileceğini dile getirmişler.




    WhatsApp Mekan Asistanı Ne işe yarar?

    Adından da anlaşılacağı gibi Mekanları sizin araştıran bir yardımcı asistandır. Çok acil karnınız acıktı veya akşam kız arkadaşınız ile bir yere gitmeyi planlıyorsunuz ama aklınızda bir yer yok. WhatsApp üzerinden Mekan asistanına bulunduğunuz çevreyi yazarak burada güzel bir mekan arıyorum sorusunu yazarsanız, bu asistan size çevrenizde ki size uygun mekanları gönderiyor. Ayrıca o mekanda ki çay, kahve, yemek fiyatlarını öğrenebilir ve ona göre gidip gitmeyeceğinize karar verebilirsiniz.



    Ayrıca bu asistan seni düşünerek ilgilendiğin mekandan sana özel bir rezervasyon ayarlayabiliyor. Ayrıca gittiğin mekanda herhangi bir tatsızlık yaşadığında uygulamaya bildirebiliyorsun.


    WhatsApp Mekan Asistanı Nasıl Kullanılır ?

    mekanasistani.com adresini bilgisayarınızdan açınız. Siteye Facebook hesabınız ile giriş yapıyorsunuz. Facebook ile giriş yaptıktan sonra WhatsApp uygulamasını kullandığın cep telefon numaranı site üzerinden uygulama yapımcılarına bildiriyorsun. (Numaranızı boşluk bırakmadan yazın) Ardından Mekan asistanı size kısa bir süre sonra WhatsApp hesabınızdan sizinle iletişime geçiyor.

    Bu tarz uygulamalar hep hoşuma gitmiştir. Eğer ilerde sadece WhatsApp uygulaması ile kısıtlı kalmayıp Play Store üzerinden Android kullanıcılara bir uygulama sunulur ise daha iyi yerlere gelebileceklerini düşünüyorum. Ayrıca ilerde çok soru geldiğinde cevaplamakta zorlanacaklarını düşünüyorum ancak bunun için bir yazılım geliştirebileceklerini dile getirmişler. Mekan asistanı uygulamasının yapımcılarına başarılar dilerim.
İşlem Yapılıyor
X