İOS Telegram Mesajlaşma Uygulaması Nedir, Nasıl Kullanılır

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Telegram Mesajlaşma Uygulaması Nedir, Nasıl Kullanılır



    Telegram nedir. Akıllı telefonlar yeni yeni gelişmeye başladığı zamanlarda kullanıcılar Konuşma dakikalarına ek olarak Sms paketleri de yapardı ve bu sms paketleri üzerinden kullandığı hat ile arkadaşları ile mesajlaşırdı. Akıllı telefonların gelişmesi ile birlikte Play Store’da bulunan uygulamalarda gelişme gösterdi ve bizi başarılı Mesajlaşma uygulamaları karşıladı.

    Android için WhatsApp, Telegram gibi bir çok mesajlaşma uygulaması gün yüzüne çıktı. Cep telefonunuzda internet paketi olur ise telefonunuzun her çektiği yerde bu uygulamaları kullanarak arkadaşlarınız ile yazılı sohbet edebilir, dilerseniz de görüntülü arama yapabilirsiniz. Bu Mesajlaşma uygulamalarının aralarında Telegram adlı uygulamada yer almakta.





    Telegram nedir ?

    Telegram uygulaması tıpkı diğer mesajlaşma uygulamaları gibi mesajlaşmanızı sağlıyor. Bu uygulamada arkadaşlarınızı ekleyerek mesaj atabiliyorsunuz. Bu uygulamada arkadaşlarınızın online olup olmadığını görebilir, isterseniz de grup kurabilirsiniz.
    Telegram Uygulamasının WhatsApp gibi diğer mesajlaşma uygulamalarından farkı nedir ?

    Telegram uygulamasını aynı zamanda tabletiniz de kullanabilirsiniz.Uygulamanın Play Store açıklama kısmına göz gezdirdiğimizde bir takım farklılıklar olduğunu görüyoruz. Uygulamanın yapımcısı hızlı, basit, güvenli ve ücretsiz olmasını ön plana çıkarmış. Hem bilgisayar hem mobil üzerinden kullanılabilen bu mesajlaşma uygulaması daha güvenli olduğu ve hızlı olduğu dile getiriliyor. ( İnternet üzerinde güvenli olduğuna veya olmadığına dair makaleler yer almakta. Bu konuda pek bilgim yok, ben uygulamanın Play Store’da ki açıklamasına göre size açıklama yaptım )
    Sizin ve mesajı gönderdiğiniz kişi arasında ki mesajlaşma şifreleme tekniği ile iletiliyor. Uygulama içerisinde yer alan gizli sohbet özelliği ise iki tarafın mesajları okumasının ardından sunucularından yok ediyor.

    Ayrıca bu uygulama üzerinden sadece text mesajlaşma bulunmamakta. Arkadaşınıza iletmek istediğiniz belgeleri (doc, ppt, zip, vb) telegram uygulaması ile paylaşabilirsiniz. Bu uygulamada en fazla 200 üye olacak şekilde kendi grubunuzu kurabilir. Büyük boyutlu video dosyalarınızı da arkadaşlarınıza iletebilirsiniz. Fotoğraf gönderme konusunda herhangi bir sınırlama bulunmamakta. Messenger yapımcısı açıklama kısmında uygulamanın reklamsız olduğunu ve her zaman reklamsız olacağını dile getirmiş. Uygulamanın ayarlar kısmında yer alan Soru sor kısmından herhangi bir sorununuzu iletebilir ve cevap gelmesini bekleyebilirsiniz.
    Uygulamayı bu adresten telefonlarınıza yükleyebilirsiniz, iyi mesajlaşmalar dileriz.

İşlem Yapılıyor
X