İOS Donanım sistemindeki teknik aksam versionlar

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Donanım sistemindeki teknik aksam versionlar

    RAM temizliğine en az ihtiyacı olan işletim sistemlerinden iOS'de, bazen RAM temizliğine ihtiyaç duyabiliyor. Peki, iOS RAM temizliği nasıl yapılır?

    Aslında iOS, otomatik ram temizleme işinde gayet iyi bir işletim sistemi ve görevini çok iyi bir şekilde yapıyor. Ama bazen iOS'in bu başarılı işlevi bileyetersiz kalabiliyor. Cihazı yeniden başlatarak ram temizliğiniyapabilirsiniz ama kullandığınız cihaz eski nesil bir iPhone veya iPad ise bu işlem bir kaç dakikanızı alacaktır. Daha kolay yöntemi size adım adım aktarıyoruz.
    Bu işlem soft ve hard reboot işlemlerinden biraz daha farklı ve özellikle1GB veya daha altı RAM'e sahip iOS cihazları için kullanışlı.

    Öncelikle cihazınızın güç tuşuna "kapatmak için kaydırın" yazısı gelene kadar basın. Sonrasında iptal veya kapatmak için kaydır yazısına basmayın.Hala güç tuşuna basarken aynı anda ana ekran tuşuna bir kaç saniye basınve cihazınızın ana ekrana döndüğünü göreceksiniz. Bu işlem cihazınızı kapatmadığı için yeniden başlatmaktan çok daha pratik bir işlem.
    İşte bütün işlem bu kadar. Kilidinizi açtıktan sonra arka plandaki uygulamarın hala orda olduğunu göreceksiniz fakat tekrar girmeye çalıştığınızda RAM temizliğini yaptığımız için uygulamalar baştan açılmaya başlayacaktır. Bu işlem size biraz daha akıcı bir iOS deneyimi sağlayacaktır.
    Bu işlem maalesef her iOS cihazında çalışmayabilir. Eğer bir iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Air 2 veya iPad Pro kullanıcısı iseniz bu işlemi yapmanıza gerek yok. Bahsettiğimiz gibi bu işlem iPhone 6 veya daha eski iPhone'lar için kullanışlı olabilir.


  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Mobil cihazların artan boyutları ve performansları onları artık bir bilgisayar gibi kullanmamızın önünü açıyor. Ancak böyle bir ihtiyacınız varsa, klavye olmadan pek verim almanız mümkün değil. Akıllı telefonunuz, tablet bilgisayarınız veya taşınabilir bilgisayarınız için kolayca yanınıza taşıyabileceğiniz bir klavye alıyorsanız, en iyi 5 bluetooth özellikli klavye ile karşınızdayız.iPad Pro modelinin duyurulmasıyla birlikte tablet sektörünün tekrar canlandığını söyleyebiliriz. iPad Pro olmasa bile başka bir tablete sahipseniz veya almayı düşünüyorsanız bu klavye modelleri işinizi görecektir. Artık mobil cihazlar kullanabileceğimizin ötesinde performans değerlerine ulaşıyor. Böyle bir imkan varken değerlendirmemek yanlış olur. Mobil cihazlardan tam anlamıyla bir verim alabilmek için dokunmatik ekran sizi engelliyorsa bu klavye modellerine bakmanızı öneriyoruz.İlerleyen sayfalarda bluetooth ile mobil cihazlara bağlanabilen, dahili pile sahip ve en rahat taşınabilir 5 klavyeyi bulabilirsiniz. İlk ipucunu verelim. Tüm klavyeler Apple’ın 649 TL’lik Smart Keyboard klavyesinden ucuz. Ufak bir bütçe ile tabletlerinize yeniden hayat verebilirsiniz.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Sabunla Yıkanabilen Akıllı Telefon Digno Rafre

      Akıllı Telefonların su geçirmez özellikli modelleriyle gelilirken bunun ilk öncülerinden olan Xperia modelleri en bilinenleri.Hatta Sony kullanıcıları olayı o kadar abarttı ki sosyal medya da” su dolu kovayla geziyorlar” geyikleri yapılır oldu.Kyocera adlı şirket bu özelliği bir adım öteye taşıyarak sabunla yıkanabilir bir telefon tasarladı. Bu telefonun adı Digno Rafre.Su geçirmez telefonların sabuna karşı verdiği reaksiyon sonucu dokunmatik ekranlar zarar görebiliyordu. Fakat Digno Rafre ile telefonunuzu bakterilerden tamamen kurtarabilir, sabunlayıp yıkayabilirsiniz.Rafne’nin sağlam tasarımı ve tasarıma gömülen gizli hoparlörleri bulunuyor. Sesleri titreşimle yaymaya yarayan “Smart Sonic Receiver” adında bir teknolojiyi destekliyor.Tasarım olarak plastik arka yüzeyin çiziklere karşı iyileştirme yeteneğinden de bahsedilen Rafre; Esnek camlı dokunmatik ekranı sayesinde kıvrılma ve bükülmelere de dayanıklı.Japonya’da 458 dolardan önümüzdeki günlerde çıkması bekleniyor

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Android'li cihazınıza microSD'yle RAM ekleyin

        microSD kartınızı kullanarak Android'li cihazınıza RAM ekleyebileceğinizi biliyor muydunuz?


        Android'li telefonunuz muhtemelen 16GB depolama alanına sahip. Ancak performansı belirleyen bileşen, aslında RAMmiktarınız. Üst seviye Android'li cihazlarda 2GB veya daha fazla RAM bulunsa da bazı cihazlar, yalnızca 1GB ve hatta 512MB RAM ile gelebiliyorlar.
        PC'lerin aksine telefonunuzun RAM'ini artırmanız mümkün değil. Ancak hemen pes etmeyin, çünkü aslında RAM'i artırmanın zahmetsiz sayılacak bir yolu var.
        Neden daha fazla RAM'e gerek var?

        Geniş bir depolama alanı, daha çok fotoğraf, video ve uygulama saklamanıza olanak tanırken ek RAM, işlemcinizin daha hızlı çalışmasına yardım edecek ve cihazınızı hızlandıracaktır.
        Android için RAM'inizi temizlediğini ve boşalttığını iddia eden birçok uygulama var; bunları daha önce denediğinizi düşünüyoruz. Burada ise RAM'inizi fiziksel olarak nasıl artıracağınızı göstereceğiz.
        Root'lu cihazlarda RAM takası

        Android'li telefonunuz veya tabletiniz root'lu ise, ROEHSOFT RAM Expander (SWAP) (30 TL) ile RAM'inizi genişletebilirsiniz. Uygulama biraz pahalı, bu yüzden cihazınızla uyumlu olup olmadığını bu uygulama ile kontrol etmenizde fayda var.
        MemoryInfo & Swapfile Check'i yükledikten sonra "Start RAMEXPANDER Test Here" üzerine dokunun ve kontrol etmek istediğiniz SD kartı seçin. Son olarak "Click for result" üzerine dokunun. "Congratulations" ("Tebrikler") mesajını görürseniz, RAM Expander'ı kullanmanıza sakınca yok demektir.
        RAM Expander'ı yükleyin

        Onay mesajını aldığınıza göre artık ROEHSOFT'un RAM Expanderuygulamasını satın alabilirsiniz. Uygulamayı çalıştırdıktan ve root izinlerini verdikten sonra, SWAP bölümüne ayırabileceğiniz RAM'i ayarlamanıza izin veren bir kaydırma düğmesi göreceksiniz.
        Değeri ne kadar ayarlayacağınız konusunda emin değilseniz, Optimal Value üzerine dokunarak değerin cihazınız tarafından belirlenmesini sağlayabilirsiniz. Başlamadan önceAutorun'ın etkin olmasına dikkat edin. Son olarak Swap Active düğmesine dokunun.
        RAM bölümünü SD kartınızda oluşturduktan sonra Android'li cihazınız, biraz daha hızlı çalışacak. Sevdiğiniz oyunları çalıştırmayı ve birden fazla uygulamayı aynı anda açmayı denemenizi tavsiye ediyoruz......

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          10-14 GB/slik hızlarıyla yeni gelecek Micron imzası taşıyan GDDR5 RAM'ler, şu anki 4 GB'lık GDDR5'lerin 7.0Gb/s olanhızınıgeride bırakacak. Bu haber, oyun ve donanım dünyasında hızla yayılırken, Micron'un Grafik İşleri Müdürü de haberin doğruluğunu onayladı.
          10 ve 14 GB'lık hızlarıyla yeni gelecek GDDR5'ler, günümüzdekilerden tam 2 kat hızlı çalışacak. Firmanın üreteceği yeni nesil RAM'lere, GDDR6 ismini vermesi bekleniyor.
          GDDR6'ların bellek mimarisi, GDDR5'lerle aynı olsa da tasarımdaki ve üretimdeki yeni yapılandırmayla, bellek üzerine çok yük bindirmekten kaçınılacak.

          14 ve 16nm'lik mimariler, 2016 yılında devrimsel işlere imza atacak gibi görünüyor. Üreticilerin dört senelik 28nm esaretinden sonra bu gelişmeler, her alanda kendisini gösterecektir. Yeni gelişen işlemci ve bellekmimarileri ve az güç tüketerek yüksek performansveren cihazlar sayesinde, tek işlemcili ekran kartlarıyla 4K gibi yüksek çözünürlüklere ulaşmak, hayal olmaktan çıkacaktır....

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Bluetooth ile çalışan akıllı klavye çözümü iClever, Android kullanıcıları ile buluşmaya hazırlanıyor. Yakında satışa sunulması beklenen iClever klavyenin özelliklerini sizin için derledik.




            Android’in akıllı klavye çözümü iClever IC-BK04, piyasada bulunan sürümlerinden farklı bir akıllı klavye deneyimini kullanıcılara sunmak hedefiyle yola çıkıyor.
            20-40 dolar arasında kullanıcılara sunulması beklenen klavyenin tüm özelliklerini sizin için derledik. Tüm gereklilikleri ileiClever IC-BK 04karşınızda.
            Dizayn-Görünüm

            - Her ne kadar ilk bakışta plastik izlenimi verse de, Android’in akıllı klavye çözümü alüminyum maddesinden yapılmış olarak karşımıza çıkıyor. Klavyenin üst tarafı bütünen alüminyum olmasına rağmen, alt tarafı kesinlikle plastik olarak gözüküyor. Ayrıca klavyenin sahip olduğuağırlıkta(212 gram) sert alüminyum yerine plastik maddesinin ağır bastığını ortaya çıkarıyor.
            - Yükselmiş üst ve alt kenarlara sahip klavye, çanta gibi yerlerde en az yer kaplayacak şekilde konumlanmasını sağlıyor. Aynı zamanda çağdaşlarına oranla daha küçük olan iClever portatif klavye deneyimini kolaylıkla sağlıyor.
            - Üzerinde bir şarj portu, açma/kapama düğmeleri barındıran klavye, çeşitli bağlantı ışıklarını da bünyesinde bulunduruyor.
            - iClever’in kullanıcıların zevkler ve renkler tartışılmaz şeklindeki tercih farklılıklarına bir çözümü var gibi gözüküyor. Kullanıcılar istek dahilindevar olan 7 renk seçeneğiarasından klavyenin arka kapağını değiştirebiliyorlar. Ayrıca kullanıcılar cihazda bulunan değiştirilebilir parlaklık düğmeleri ile, klavyenin ışık verme yoğunluğunu ayarlayabiliyorlar.

            - En büyük rakibi Apple klavye ile bir özelliğini karşılaştırmak gerekirse, bulunduğu zemine tutunmasını sağlayacak yapışkan pedleribulundurmaması nedeniyle, iClever ahşap zeminlerde kayabiliyor.
            - Kullanıcıların beklentileri arasında en önde gelen tuşlara da değinmeden olmaz. iClever’ın tuşları, kullanıcı yorumlarına göregüzel bir derinlikte vekolay basılmaktaolarak betimleniyor. Tuşlar arasında boşlukların biraz sıkı olmasına rağmen adaptasyon döneminin atlatılmasının ardından sorunun çözülebileceği düşünülüyor.
            - Diğer cihazlarla bağlantısı alternatif bir klavye çözümü olabilmesi bakımında şüphesiz en kritik noktalardan biri. Bluetooth 3.0 sürümünübarındıran klavye en büyük artısı olan Bluetooth’unu açmasının ardından ilgili ekrana/platforma kolayca adapteolabiliyor. Bağlantı hızı, kalitesikonusunda ödün vermeyen akıllı klavyelerden biri.PC, Mac, Android, iOS cihazlarına kesinlikle uyum sağlayabiliyor. Cihaz yalnızca Mac Mini ile çalışma noktasında sıkıntı yaşıyor.
            - Üstünde bulunan kontrol paneli ile ses seviyesini ayarlama, görüntüyü oynatma/duraklatma gibi standart çözümleri sunaniClever, mobil telefonlara bağlantısı zamanmüzik çalabiliyor. Bir başka deyişle gerekli bağlantıyı sağlarsanız klavyeden müzik dinleyebiliyorsunuz.




            Şarj Ömrü

            - Kablosuz olması nedeniyle sahip olduğu pillerle şarj olan klavye, pilleri tam olarak şarj ettikten sonra 200 saat kullanılabiliyor. Tabi herhangi ek bir özelliğini kullanmadan, cihazı standart bir klavye olarak kullandığınızda böyle olacaktır. Işıkları açık, müzik dinleme çözümleri aktif vb. özellikleri etkin olduğu takdirde şarj ömrü 3 saate kadar düşüyor. Deyimi yerindeyse şımarık özellikleri kullanmak isteyen kullanıcılar, şarjdan feragat etmekzorunda kalacaklar.
            - Klavye standart bir Mikro USB kablosu ile de 3-4 saat arasında şarj olabiliyor. Ayrıca kullanıcıların acil zamanda çaresiz bırakmamak adına, ana piller bittiğinde devreye girecek yedek piller cihazın içerisinde yer alıyor.


            Genel Olarak

            Piyasada var olan seçenekler arasından bir tercih yapmakta sizin elinizde. Fakat, iClever’in düşük fiyatı, sağladığı imkanlarlavar olan rekabete rahatlıkla katılabileceğinisöyleyebiliriz.


            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X