iPhone Sahiplerinin Hiçbir Zaman Kullanamayacağı 3 Android Uygulaması

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iPhone Sahiplerinin Hiçbir Zaman Kullanamayacağı 3 Android Uygulaması

    iOS platformu her ne kadar stabilitesi ve uygulama çeşitliliği ile seviliyor olsa da Android'de olup hiçbir zaman iOS platformunda göremeyeceğimiz 3 adet uygulama var.
    Günümüz mobil teknolojinin asıl tartışma konularından biri olan "Android mi iOS mi?" noktasında her görüş sahibi kendi isteklerine ve düşüncelerine göre bir tarafı seçiyor. Fakat iki mobil işletim sistemini birbirinden ayıran bir nokta var ki, Android'in açık kaynak kodlu olması ve Google Play'de neredeyse mobil işletim sistemi için her türlü uygulama türlerini barındırması.

    Bu noktada iOS dezavantajda kalıyor. Sadece bazı çözümleri jailbreak ile kazanabildiğiniz bu sistemde Android kullanıcılarının root yetkisine bile gerek duymayan aşağıdaki üç uygulama bu noktada iPhone kullanıcılarını üzebilir.
    Doremi



    Her ne kadar günümüzde Spotify v.b. sınırsıza yakın bir müzik arşivi sunan servisler olsa da internet bağlantısı olmadan dinlemek için para ödemek zorundasınız. Bu noktada devreye giren Doremi,YouTube üzerinden dilediğiniz şarkıyı telefonunuza indirebilirsiniz. Aynı zamanda benzerlerinden artı yönü olarak kendi içinde bir müzik oynatıcısı barındıran uygulama indirdiğiniz müzikleri sadece kendi playerında barındırarak size YouTube arşivi gibi özel bir liste hazırlamış gibi olması güzel bir yanı diyebiliriz.
    Doremi İndir




    Nova Launcher



    Eğer bir Android kullanıcısı iseniz ve telefonunuzun arayüzü hoşunuza gitmediyse (ya da sıkılmış iseniz) çözüm her zaman launcher uygulamarı oluyor. Bunlar arasında en popüler ve en kullanışlısı olan Nova ise size sanki root yetkisi alıp değişiklikler yapmış gibi birbirinden farklı binlerce arayüz sunmasıyla oldukça seviliyor. Bazı özellikleri için Prime versiyonunu satın almanız gerekse de iPhone kullanıcılarının bu denli büyük değişiklikler yapabilmek için jailbreak yapmaları gerektirmesini unutmamak gerek. Hatta jb bile Nova'nın sunabileceği çeşitliliği sunamıyor.
    Nova Launcher İndir




    APK Extractor (APK Çıkarıcı)



    Bu benim favori uygulamalarımdan biri. Bazı durumlarda sizin telefonunuza bir uygulamayı indirebilirken arkadaşınız için Google Play'de bu uygulama uyumsuz gibi sorunlar çıkarabiliyor. Siz de arkadaşınız yükleyemiyor diye takılmanın yanı sıra telefonunuza bu uygulamayı yükleyip oyunun ve uygulamanın APK dosyasını çıkartarak arkadaşınıza verebilir, ya da dilerseniz cümle alem kullanabilsin diye internette yayınlayabilirsiniz.

    Hatta bu noktada elindeki Android telefonu yenisi ile değiştirecekler için mükemmel bir tüyo vereyim. Yeni telefona geçerken eski cihazınızdaki uygulamaları saatlerce yenisine indirmek yerine bu uygulama ile APK'larını çıkarıp, oyunlar için de .obb dosyasını da gerekli klasöre atarsanız normalde saatlerinizi alacak yeni cihaz kurulumu işini yaklaşık 15dk içinde çözebilirsiniz. Aynı zamanda internet kotanızdan da büyük tasarruf yapacağınızı unutmayın.
    Apk Extractor (APK Çıkarıcı) İndir





    Sonuç olarak bu 3 uygulama ve benzerleri iPhone tarafında bulunmuyor. Özellikle Doremi gibi uygulamalar müzik severler ve ücretsiz seçenekler arayanlar için ilaç gibi gelecek. APK Extractor ise yukarıda bahsettiğim gibi yeni telefon kurulumlarında ya da sizin cihazınıza uyumsuz olan APK'yı uyumlu olan telefondan edinebilme konusunda süper. İşin en güzel yanı ise iPhone tarafında bu tarz benzer işleri yapabilmek için jailbreak gerektirirken sizin sadece Google Play üzerinden indirip kullanabilecek olmanız harika!


İşlem Yapılıyor
X