iPhone Serisi hakkında gelişen son haberler

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iPhone Serisi hakkında gelişen son haberler


    Apple, aylardır beklenen 4 inç ekranlı yeni iPhone’unu sonunda gözler önüne çıkardı. iPhone 5s’in yerini alacak olan iPhone SE, Türkiye’de nisan ayının başı itibarıyla raflardaki yerini alacak. iPhone SE ile şirketin 4.7 inç ekranlı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6s arasındaki benzerlik ve farkları sizler için sıraladık.
    Tasarım

    138.1 x 67 x 6.9 mm.’lik boyutlara sahip iPhone 6, tartıda 129 gram çekiyor. Halefi iPhone 6s’in 138.3 x 67.1 x 7.1 mm.’lik boyutlarını ise 143 gramlık ağırlığı tamamlıyor. Her iki telefon da alüminyum kasalara sahip olsalar da, iPhone 6s’te daha farklı bir metalin kullanıldığını belirtmekte fayda var. Ağırlık ve boyutlardaki küçük farklar dışında iki telefon, neredeyse aynı görüntüye sahip.
    iPhone SE ise tasarım konusundaki ilhamının büyük kısmını 2013 çıkışlı iPhone 5s’ten alıyor. Ancak daha kavisli köşeler gibi tasarımsal farklılıklar da hemen göze çarpıyor. Alüminyum kasaya sahip cihaz, 123.8 x 58.6 x 7. mm.’lik boyutlarıyla iPhone 6 ve iPhone 6s’ten biraz daha kalın. Tartıda 113 gram çeken telefon, 6 ve 6s’e kıyasla belirgin biçimde daha hafif.
    iPhone SE’de iPhone 6’da olduğu gibi birinci nesil Touch ID sensörü kullanılmış. iPhone 6s ise ikinci nesil Touch ID sensör barındırıyor.
    iPhone SE ve iPhone 6s için roze altın, altın rengi, uzay grisi ve gümüş renk seçenekleri bulunuyor. iPhone 6 ise sadece uzay grisi ve gümüş renk seçenekleriyle satılıyor.
    Ekran

    Hem iPhone 6’da hem de iPhone 6s’te 4.7 inç Retina ekran bulunuyor. Her iki telefonun ekranı da 1334 x 750 piksel çözünürlük ve 326 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Bu iki cihazın ekranları arasındaki temel fark ise iPhone 6s’te 3D Touch özelliğinin bulunması. Basınç hassasiyetli ekranın Apple versiyonu olarak nitelenebilecek 3D Touch, kullanıcıların baskı kuvvetlerine göre cihazla farklı etkileşimlere girmelerini sağlıyor.
    iPhone SE ise 4 inç ekranıyla büyük bir telefon istemeyenlere hitap ediyor. Özellikle iPhone 5s veya iPhone 5c’lerinden vazgeçmeyenlerin Apple’ın yeni telefonunun hedef kitlesi olduğu söylenebilir. iPhone 5s gibi 1336 x 640 piksel çözünürlüklü bir ekran sunan iPhone SE 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip. iPhone SE’nin ekranında 3D Touch özelliği bulunmuyor.
    Kamera

    iPhone 6’nın arkasında 8 megapiksel çözünürlüklü, f/2.2 diyafram açıklıklı kamera bulunuyor. Bu kamerayla 1080p video kaydı yapılabiliyor. Kameraya True Tone flaş eşlik ediyor. Cihazın 1.2 megapiksel ön kamerası da f/2.2 diyafram açıklığına sahip.
    iPhone 6s’in kamerasında da f/2.2 diyafram açıklığı değeri değişmiyor, ancak çözünürlük 12 megapiksele yükseliyor. 4K video kaydı yapabilen arka kameraya yine True Tone flaş eşlik ediyor. Ön kamerada da diyafram açıklığı değeri değişmiyor, ancak çözünürlük 5 megapiksele yükseliyor ve kamerayı Retina flaş destekliyor.
    iPhone SE’nin 12 megapiksel arka kamerasıyla da 4K video kaydı yapılabiliyor ve Live Photo yakalanabiliyor. f/2.4 diyafram açıklığına sahip 1.2 megapiksel ön kamera, iPhone 6s’ten Retina flaş özelliğini de alıyor.
    Donanım

    iPhone 6’da A8 işlemci ve M8 hareket işlemcisini 1 GB RAM tamamlıyor. 1810 mAh kapasiteli bataryaya sahip olduğu düşünülen telefon için 16 ve 64 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı seçeneği sunuluyor.
    Daha yeni bir telefon olan iPhone 6s’te ise A9 işlemci ve M9 hareket işlemcisine 2 GB RAM eşlik ediyor. 1715 mAh kapasiteli olduğu düşünülen iPhone 6s bataryası, selefinin biraz altında kalıyor. Depolama alanı seçenekleri ise 16, 64 ve 128 GB olarak sıralanıyor.
    iPhone SE’de de, tıpkı iPhone 6s’te olduğu gibi, A9 işlemci ve M9 hareket işlemcisine 2 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun bataryasının 1642 mAh kapasiteli olduğu söyleniyor. Depolama seçenekleri ise iPhone 6 ile aynı: 16 ve 64 GB.
    Apple’ın mobil ödeme sistemi Apple Pay, her üç telefon tarafından da destekleniyor.
    Yazılım

    Hem iPhone 6 hem de iPhone 6s iOS 9 ile birlikte geliyor. Aynı durum iPhone SE ile de geçerli olacak. Apple’ın yeni iOS sürümünü WWDC 2016’da görücüye çıkarması bekleniyor. Ancak iOS 9.3 güncellemesinin her üç modele de bazı yeni özellikler getireceğini belirtmekte fayda var. iPhone 6’da Live Photos desteğinin bulunmaması, yazılımsal anlamda üç cihaz arasındaki en somut fark olarak gösterilebilir.
    Sonuç

    1999 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak olan iPhone SE, oldukça hoş özelliklere sahip. Dış görünüş bakımından iPhone 5s’ye benzeyen telefon, iPhone 6s ile aynı işlemci ile grafik gücünü ve kamerayı 1100 TL daha ucuza sunmasıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Özellikleri itibarıyla iPhone 6s’in küçüğü gibi gözüken iPhone SE, daha küçük ekranlı bir telefon isteyenler için uygun bir tercih olabilir.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    İşte iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone 7 Pro!

    Apple iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone 7 Pro ilk kez yanyana görüntülendi.





    Şimdiye kadar geleceği söylenen Apple iPhone 7 modelleri hakkında birçok sızıntı gördük. Sızıntılarda iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone 7 Pro, bir önceki model iPhone 6S ile birlikte veya tek olarak ayrı ayrı görüntülendi. Yeni gelen sızıntı görsel bu modellerin üçünü bir arada gösteriyor.
    Beklendiği gibi, iPhone 7 Plus ve Pro 7 gerçekten benzer bir 5.5 inç ekrana sahip. iPhone 7 ise 4,7 inç ekran ile gelecek. Şimdiye kadar sızıntılarda yer alan akıllı bağlantı özelliğinin sadece iPhone Pro’da yer aldığı görülüyor. Ayrıca çift kmaera özelliğinin de sadece iPhone 7 Pro’da olacağı bu görsellerle ortaya çıkmış oluyor.
    Apple iPhone 7 serisini eylül ayında resmen ilan edecek.










    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Apple'ın merakla beklenen yeni nesil iPhone'larında ekran boyutu ve ekran çözünürlüğü nasıl olacak? iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde kullanılacak ekranlara dair detaylar ortaya çıktı.


      Tanıtımlarına sayılı günler kalan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus cephesinden yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Her yıl olduğu gibi yeni iPhone’lar tanıtılmadan önce Çinli kaynaklar telefonlara ilişkin birçok sızıntının altına imza atmayı sürdürüyor.
      İki yıl sonra iPhone'da ekran çözünürlüğü artıyor

      Son gelişmeler iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta kullanılacak ekran panellerine ilişkin. Çin’in popüler sosyal medya platformu Weibo aracılığıyla yayınlanan yeni sızıntılara göre iPhone 7’de 4.7 inç büyüklüğünde Full HDçözünürlüklü LCDekran yer alacak.

      İki nesildir standart iPhone modelinde 4.7 inç boyut ve 750 x 1334 piksel çözünürlüğü benimseyen Apple, sızıntılara göre iPhone 7 ile birlikte çözünürlük noktasında önemli bir sıçrama gerçekleştirecek.





      Ekran çözünürlüğünde yaşanacak artıştan iPhone 7 Plus modeli de nasibini alacak. Yine iki nesildir Full HD çözünürlüklü ekranın yer verildiği büyük ekranlı iPhone’da bu defa 2K çözünürlüklü LCD ekran kullanılacak.

      Görüntüleri sızdıran kaynağa göre ayrıca iPhone 7 modelleri için Apple’a ekran tedariki sağlayan üreticilerden biri Japan Display Inc. olacak.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        iPhone SE’de Beklentiler Karşılandı Mı?

        iPhone SE modeli ile piyasaya farklı bir şekilde giriş yapan Apple’ın bu modelden beklentilerini çok karşılayamadığı belirtildi.


        Apple tarafından sürpriz bir şekilde piyasaya sunulan ve pek çok kullanıcının beklemediği ve aynı zamanda tercih etmediği bir model olan iPhone SE, mobil sektörde Apple’ın düşüşe geçmesine neden oldu. Özellikle Apple'ın en ciddi rakibi olan Samsung tarafından oldukça iddialı modeller ile piyasaya giriş yapılması bu konuda pek çok kişinin Samsung modellerini tercih etmesine neden olurken Apple sadece İngiltere gibi bazı pazarlarda başarıya ulaşmış görünüyor.

        İngiltere pazarında yüzde 9.2’lik bir satış payı elde eden iPhone SE, bu bakımdan Apple'ın İngiltere'de de olsa yüzünün gülmesini sağladı. Son dönemlerde Hindistan ve Çin gibi Uzakdoğu piyasalarında ciddi bir düşüş yaşamaya başlayan Apple, iOS işletim sisteminin kullanım oranlarının daha da düşmesi nedeniyle ciddi bir sıkıntı içerisine girmiş durumda.

        iPhone 7’de Umutlar Yüksek!

        Apple tarafından Eylül ayı içerisinde tanıtımı gerçekleştirilecek iPhone 7 modeli ile birlikte piyasadaki tüm şartların değiştirilmesi hedeflenirken bu konuda tanıtımı yapılacak yeni modelin kullanıcılar tarafından ne kadar ilgi göreceği de merak ediliyor.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          iPhone 7 Ne Zaman Çıkacak? Satış Fiyatı ve Özellikleri

          iPhone 7 hakkında çıkan dedikodular fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi hakkındaki söylentileri sizler için tek başlık altına topladık. İşte o söylentiler..


          Farahi, şirketin yeni modeli hakkında fikir yürüten ilk kişi değil. Teknoloji sitelerinin çeşitli kaynaklara dayandırdığı haberlerinde iPhone serisinin yeni üyesinin temel özellikleri şimdiden tartışılmaya başlandı. Android işletim sistemi ile çalışan bazı akıllı cihazlar bir süredir kablosuz şarj özelliğine (Wireless charging) sahip. iPhone 7’de de bu özelliğin bulunacağı tahmin ediliyor. iPhone 6’da olduğu gibi 4.7 inçlik bir ekrana sahip olması beklenen yeni iPhone’un 5GB RAM’e sahip olacağı sıklıkla dile getirilen iddialar arasında.

          Başka bir söylentiye göre ise yeni akıllı telefonun hafızası, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’tan farklı olmayacak ve ürün, 16, 64 ve 128 GB kapasite seçenekleri ile piyasaya sürülecek. Apple’ın yeni modelinin iOS 9 ya da iOS 10 işletim sistemi ile çalışacağı tahmin edilirken, 2016 yılında tanıtılması bekleniyor.

          iPhone 7 için beklenen özellikler :
          4 inç'lik yeni model


          Verilen bilgilerde dikkat çekici bir nokta ise Apple'ın Eylül için 3 yeni iPhone modeli tanıtmaya hazırlandığı yönünde. iPhone 6 ve 6 Plus lansmanından kısa bir süre sonra ortaya 4 inç ekranlı yeni iPhone iddiaları gerçek olabilir. Digitimes'ın kaynakları da Apple'ın tek elle kullanıma önem veren ve 4 inç'ten vazgeçemeyen kullanıcılar için yeni bir iPhone modeli duyuracağını doğruluyor.

          Safir Kristal Cam Ekran

          2014 yılında iPhone 6 modelinin safir kristal cam ekran olarak çıkacağı söylentileri gerçek olmadı. Ve görünüşe göre, birçok iPhone kullanıcısının iPhone 6 modelinin kolay çizldiği yönünde şikayeti var. 2014 yılında Apple firmasının safir cam üreten bir şirket ile anlaştığı söylentileri çoğaldı. Bu nedenle, Apple'ın iPhone 7 üzerinde safir kristal cam ekranı kullanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

          Kablosuz Şarj

          Kablosuz Şarj özelliği Android cihazların bir çoğunda ve Samsung'un yaklaşan amiral gemisi modeli Samsung Galaxy S6'da mevcut olacak. Bu nedenle, Kablosuz şarj özelliği herhangi bir benzer akıllı telefonlarda bulunuyorsa bu, Apple iPhone 7'ye bir katma değer olacaktır.

          Geliştirilmiş Pil Ömrü

          Android akıllı telefonların pil ömrü her yeni modelde biraz daha artıyor. Buna rağmen iPhone'ların pil ömrü hala beklentilerin altında kalıyor. Ve dahası, android telefonlar en yeni donanım birimleri ile daha az güç kullanan, olağanüstü performans yeteneğine sahip. Ve bu nedenle, Apple daha az güç tüketen işlemci ile pil ömrünü uzatmayı hedefliyor.

          Su geçirmez Dış Gövde

          Son birkaç yıl içinde piyasaya ya su geçirmez dış gövdesi olan ya da suya dayanıklı kaplama ile üretilmiş bir çok telefon modeli sunuldu. Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia serisi bu örneklerden bazılarıdır. Apple'ın iPhone7 modelinde su geçirmezliğe çok önem vereceği söyleniyor. Söylentiler doğruysa, sadece dış gövde ve ana devre kartları değil tüm telefon su geçirmez olacak.

          Mükemmel Ekran Çözünürlüğü

          Samsung telefonlar ile Apple cihazları karşılaştırdığımızda, Samsung cihazların üstün çözünürlük farkı her zaman göze çarpıyor. Teknoloji devi Apple, iPhone 6 Plus modelinde ilk Full HD cihazını sundu. Bu nedenle, önümüzdeki Apple iPhone 7 modeli Quad HD ekrana sahip olabilir.

          Force Dokunmatik Ekran

          iPhone 7, Force Touch dokunmatik ekran teknolojisi ile sert bir dokunuş ve hafif bir ayırt yeteneğine sahip olacak. Bu özel Force Touch, esnek Retina ekrandaki minik elektrotları kullanarak, hafif bir dokunuş ile güçlü bir basma hareketi arasındaki farkı anlıyor ve istenildiği zaman ekrandaki içeriklerle ilgili belirli kontrollere anında erişim sağlıyor.

          Not: iPhone 7'ye ait veriler yabancı kaynaklardan derlenmiş olup gerçek verileri kapsamamaktadır.

          Fiyatı da muhtemelen 3500 TL civarlarında veya daha yüksek olabilir. Kim alır bilinmez ama alıcısı mutlaka her zaman olduğu gibi illaki olacaktır. Sizlerde fiyat ve özellikleri ile ilgili alttaki yorum bölümünden düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus tanıtıldı! İşte tüm özellikleri!






            Apple aylardır süren sızıntı ve söylentilerin ardından nihayet iPhone 7 modellerini tanıttı. iPhone etkinliğinde sahne alan Tim Cook, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ilgili tüm merak edilenleri açıkladı.




            Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın en dikkat çekici ortak özelliği suya karşı dirençli IP67 sertifikası ve ön hoparlörleri oldu. iPhone 7 Plus’ın iPhone 7’den ayrılan özelliği büyük ekranın yanısıra çift kamerası oldu. Ayrıca telefonlarda Anten bantlarının yerinin değiştiğini de belirtelim.



            Apple pazarlama başkanı Phil Schiller, "Bu şimdiye kadar yapılmış en iyi iPhone. Biz 10 önemli özellikleri ile iPhone 7’yi karşılıyoruz."dedi.

            iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ekran alanında çok fazla değişmedi. Büyük iPhone 7 4.7 inç, iPhone 7 Plus ise 5.5 inç Retina ekran ile geliyor. Yeni ekran panelleri daha geniş renk gamı, yüzde 25 daha fazla parlak ve renk reprodüksiyonu sunuyor.
            iPhone 7 ve iPhone 7 Plus oldukça güçlü bir performansa sahip. Telefonlar A10 Fusion adlı dört çekirdekli yeni çip tarafından destekleniyor. İki çekirdek yüksek performans için inşa edilmiş. Diğer çifti daha fazla verimlilik ile daha hafif görevleri gerçekleştirecek. iPhone 7 ve 7 Plus ile oyunlarda yoğun grafikleri görüntüleyebilecek, ancak aynı zamanda Adobe Lightroom RAW görüntüleri düzenleyebileceksiniz.
            Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus 32, 128 ve 256GB depolama birimleri ile satışa sunulacak.
            Apple iPhone 7 modelleri yeni renk seçenekleri ile birlikte geldi. Yeni siyah renkleri hakkında bilgiler doğru çıktı. Parlak kaplamalı, yeni bir Jet Siyah rengi satışa sunulacak. Telefon ayrıca mat siyah, altın, gümüş ve gül altın renk seçenekleri ile gelecek.
            Her iki modelin kamerası da optik görüntü sabitleme (daha önce sadece Plus sürümünde idi) özelliği yer alacak. 1.8 diyafram açıklığına sahip 12 megapiksel kamera 6 element objektif ile keskin görüntüler alınabilecek. Yeni ISS çip, 2x optik zoom ile geliştirilmiş verimlilik sunacak.

            Apple nihayet klasik Home tuşunda bir değişiklik yaptı. Yeni Home tuşu artık 3D Touch özelliğine sahip.iPhone 7’de bulunan tamamen yeni, gelişmiş katı Ana Sayfa düğmesi, sağlam ve hassas olması için yeniden tasarlandı ve artık yeni Taptic Engine ile birlikte çalışarak daha hassas, özelleştirilebilir ve dokunsal bir geri bildirim sağlıyor.
            3D Touch özelliğinden faydalanmak için uygulamalarla ve daha da fazla konumla etkileşime girmenin yeni yollarını, etkileyici bir biçimde yeniden tasarlanan Harita, Fotoğraflar, Apple Music, News ve Ev uygulamasını sunuyor. Bu güncelleme ile ev otomasyonu ürünlerinin tek bir yerden yönetilebilmesi için basit ve güvenli bir yöntemi mümkün kılıyor. iOS 10; Siri, Harita, Telefon ve Mesajlar API’ları ile geliştiriciler için inanılmaz fırsatların önünü açarak müşterilerin kullanmayı çok sevdikleri uygulamalarla hiç olmadığı kadar çok şey yapmalarını sağlıyor.
            iPhone 7 ve iPhone 7 Plus üzerinde standart, 3.5 milimetrelik kulaklık jakı yok. Bunun yerine, EarPod kulaklık son nesil Lightning kkonnektör üzerinden bağlanacak. Ancak kutudan çıkacak 3.5mm’lik jack adaptörü ile diğer kulaklıklarda bağlanabilecek. Ayrıca karşımızda ilk defa, zengin, dinamik ses üreten stereo hoparlörlere sahip bir iPhone modeli var.
            Apple’ın söylediğine göre iPhone 7 Plus, selefine göre günde bir saat daha fazla pil gücü sunacak.Bu pil, Apple’ın açıkladığı rakamlara göre 60 saat wireless sesli görüşme ve 13 saat LTE tarama ömrüne sahip.
            Ayrıntılar geldikçe haber güncellenecek...

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              iPhone 7 Plus ile iPhone 6s karşılaştırması ile karşınızdayız. Bakalım iPhone 7 Plus, bir önceki model olan iPhone 6s Plus modeline göre ne yeniliklerle geliyor.


              Merakla beklenen iPhone 7 Plus nihayet tanıtıldı. Peki iPhone 7 Plus, bir önceki model olan iPhone 6s Plus modeline göre ne yeniliklerle geliyor?





              .
              iPhone 7 Plus - iPhone 6s Plus karşılaştırması

              iPhone 7 Plus ile iPhone 6s Plus karşılaştırmamızda sırasıyla tasarım, ekran, donanım, kamera ve batarya özelliklerine değiniyoruz.
              Tasarım

              iPhone 7 Plus bir önceki model olan iPhone 6s Plus modelinin tasarım çizgilerini yansıtmaya devam ediyor.
              Bu sefer anten çizgileri daha yukarıda ve daha aşağıda karşımıza çıkıyor. Ayrıca 3.5 mm jack girişi de iPhone 7 Plus modelinde yer almıyor.



              Belki de en büyük tasarım farklarından biri suya dayanıklılık. iPhone 7 Plusmodelinde IP67 sertifikasıyla suya ve toza dayanıklılık yer almakta.
              İki cihaz da 7.3 mm kalınlığa sahipken, iPhone 7 Plus 188 gram ağırlığı ile192 gramlık iPhone 6s Plus'a göre daha hafif.
              Bir başka önemli tasarım farklı ise 3.5 mm jack girişinin iPhone 7 Plusmodelinde olmaması.
              Ekran

              iPhone 6s Plus döneminde yeterince yenilikçi olunamamıştı. Cihazda 5.5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüğe sahip Retina ekran bulunuyordu ve bu ekran güçlendirilmiş ION cam ile korunuyordu.



              Ekran konusunda teknik özellik olarak iPhone 7 Plus benzer özellikerle geliyor. Ancak Wide Color Gamut ve daha parlak ekran, iPhone 6s Plus modeline göre bu noktada önemli farklar.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Donanım

                Öncelikle eski modelin donanım özelliklerini bir hatırlayalım. Apple A9kullanan cihazın, çift çekirdekli 1.84 GHz saat hızında çalışan bir işlemcisi bulunuyor.

                iPhone 7 Plus ise dört çekirdekli yeni nesil A10 Fusion işlemcisini kullanıyor. Bu noktada cihaz, iPhone 6s Plus'a göre önemli derecede daha performanslı.



                Açıklanan verilere göre A10 Fusion işlemcisi, A9 işlemcisine oranla grafik tarafında %50, işlem performansı tarafında ise %40 daha hızlı.

                Depolama seçeneklerine baktığımızda iPhone 6s Plus'ın 16 GB ile başlayan depolama seçenekleri iPhone 7 Plus ile değişti.

                Artık 32 GB'dan başlayan depolama seçenekleri 128 ve 256 GB olarak değişiyor. Kamera

                Apple aslında geçtiğimiz dönemde iPhone 6s Plus ile megapiksel değerlerini bir nebze yükseltti. f/2.2 diyafram açıklığına sahip olan Dual-LED kamera kullanılıyor. OIS sayesinde çekimlerde (özellikle videolarda) titremenin de önüne geçiliyordu. Kamera aynı zamanda 720p/240 FPS,2K'da ise 30 FPS video kayıt edebiliyordu.

                iPhone 7 Plus ise çift 12 MP'lik arka kamerasıyla ciddi bir fark sunuyor. Telefonda biri geniş açı biri ise telefoto lens olmak üzere iki adet arka kamera yer alıyor.



                Böylece 2x optik zoom ile net fotoğraflar çekilebiliyor. Ayrıca arka plan tamamen bulanıklaştırılmış öndeki objenin dikkat çektiği fotoğraflar da mümkün.

                iPhone 7 Plus'ın diyafram değeri de önemli zira 1.8 diyafram değeri ile selefine göre düşük ışıkta çok daha iyi fotoğraflar çekecektir.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Batarya

                  Her zaman olduğu gibi batarya kapasiteleri mAh cinsinden açıklanmadı. Ancak lansmanda belirtilene göre iPhone 7 Plus, iPhone 6s Plus modeline göre 1 saat daha uzun pil ömrü sunuyor.



                  Ayrıca iPhone 7 Plus, lansmanda açıklanan verilerine göre Wi-Fi gezinme süresi olarak 15 saat, Wi-Fi video izlemede ise 14 saat boyunca çalışabiliyor.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    10. Yıla Özel iPhone Geliyor

                    2017’de iPhone modellerinin 10. yılını kutlayacak olan Apple, bu yıla özel olarak kutlamalara hazırlanıyor.


                    iPhone model telefonlar piyasaya 2017 yılı itibariyle 10 yıl önce çıkmış olacak. Onuncu yıla özel olarak özel versiyonları piyasaya sunmayı hedefleyen Apple bu konuda çalışmalarına şimdiden başlarken yeni telefon modelleri ile ilgili bazı bilgiler de gelmiş durumda. Özellikle 2016 yılı içerisinde geçiş telefonu hazırlayarak piyasaya sunduğu ve asıl bombayı 2017 yılında patlatacağı iddia edilen Apple, bu bakımdan gündemdeki pek çok bilgi nedeniyle kullanıcılarda beklentileri de arttırmış durumda.

                    iPhone 8 Geliyor!

                    Konu ile ilgili yapılan son paylaşımlarda iPhone 8 olarak yeni bir modelin 2017 yılında piyasaya sunulacağını ve iPhone 8 ile birlikte en iyi modelin yaratılacağı belirtildi. Yeni telefon modelinde yer alacak özellikler ile ilgili çok fazla detay paylaşılmamış olsa da telefonda batarya kullanımı, depolama alanı, kamera özellikleri başta olmak üzere ciddi iyileştirmelerin yapılması bekleniyor. Aynı zamanda çok farklı özelliklerin de telefona eklenerek kullanıcılara sunulması mümkün görünüyor.

                    Üstelik geçiş modeli olmasına karşın iPhone 7 ile ciddi bir hamle yaparak mobil sektöre yeniden damga vurmayı başaran Apple bu etkisini 2017 yılında çok daha arttıracak ve çok daha iddialı modelleri ile piyasaya giriş yapacak.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Apple tarafından sunulacak yeni iPhone modelinin hiç beklenmedik bir tasarımla karşımıza çıkacağı söyleniyor. Eğer iddialar doğruysa akıllı telefon tasarımının tanımı değişebilir!



                      Gelecek yıl sunulması beklenilen Apple iPhone 8 için beklentiler oldukça yüksek. Bunun sebebiyse 2017 yılının iPhone’un 10. yıldönümü olması. Hal böyle olunca iPhone 7S ve iPhone 7S Plus yerine, doğrudan iPhone 8modelinin piyasaya çıkabileceği söyleniyor. Peki iPhone 8 tasarımı nasıl mı olacak?






                      iPhone 8 yepyeni bir tasarımla gelecek

                      Malum Apple; iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7 modellerinde aynı tasarımın ufak dokunuşlarıyla yoluna devam etti. iPhone 8 modelinde ise dünyanın şimdiye kadar hiç görmediği bir tasarımın uygulanacağı ileri sürülüyor.
                      Sonunda beklenen yeni OLED ekranın yanı sıra Ana Ekran (Home) Tuşu’nun tamamen ortadan kalkacağı bilgilerinin üstüne, şimdi de akıllı telefonun tamamen şeffaf bir cam parçası olacağı ve bakıldığında arka tarafın görülebileceği söyleniyor.



                      Bu sayede Apple’ın artırılmış gerçeklik anlamında ciddi bir adım atacağı ifadeler arasında. İçerisinde göz sensörleri de olacağı ileri sürülen akıllı telefonun, yüksek kare ve poligon sayısı da sunabileceği vurgulanıyor.
                      iPhone 8’in öne çıkacak bir diğer özelliğiyse Primesense yapımı yeni nesil 3 boyutlu bir sensöre sahip olması olabilir. Sırf bu sensör için 600 mühendisin iş başında olduğu, ayrıca batarya ve antenlerin de ekranın kenarlarına gizlenmiş bir şekilde yerleştirileceği belirtiliyor.
                      Tüm bu iddialar iPhone 8 tasarımı anlamında kulağa bazı bakımlardan çılgınca gelse de olamayacak şeyler değil. Yıllardır iPhone’larda ciddi bir atılım yapmayan Apple, eğer bu iddiaları gerçeğe çevirmiş olarak kullanıcıların karşısına çıkarsa akıllı telefonun tanımını baştan yazabilir.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        The Wall Street Journal, gelecek sene tanıtılacak olan iPhone’un kavisli, OLED ekrana sahip olacağının sinyallerini verdi.

                        Apple’ın yeni iPhone’unda kavisli, OLED ekran kullanacağıyla ilgili söylentiler tutarlılık kazanmaya başladı. Amerikalı birçok şirketin geleceği ve planlarıyla ilgili tutarlı yazılar paylaşan ve güvenilir bilgi kaynaklarına sahip olan The Wall Street Journal, Apple’ın gelecek sene satışa sunacağı akıllı telefonlarda büyük bir tasarım değişikliğine gideceği konusunda detaylı bir yazı paylaştı.



                        The Wall Street Journal’in paylaştığı yazıda yeni iPhone’un kavisli, OLED ekrana ve Quad HD ekran çözünürlüğüne sahip olacağı, Apple’ın bu konuda çalışmalar yürüttüğü net bir şekilde söyleniyor.

                        Apple’ın böylesine köklü bir tasarım değişikliği yapacağını, şahsen, düşünmüyorum. Ancak Çinli kaynaklar yerine The Wall Street Journal’da böylesine kesin dille yazılmış bir yazı görmek, kesinlikle sık sık gerçekleşen bir durum değil. Sizce Apple, bu sefer kullanıcılarına istediğini verir mi?

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          Apple tarafından iPhone cihazlar için daha iyisi sunulana kadar en iyi seçenek olarak gösterilen Occipital Bridge başlığı pozisyonel takip yeteneğiyle dikkat çekiyor.



                          iPhone akıllı telefonunuzla en iyi sanal gerçeklik deneyimini mi yaşamak istiyorsunuz? O zaman sizleri Occipital Bridge sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) başlığı ile tanıştıralım.
                          Occipital Bridge ile sanal gerçeklik deneyimi iPhone akıllı telefonlarda

                          Apple iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7 (Plus modellerle uyumlu değil) akıllı telefonlar ile uyumlu olan Occipital Bridge sanal ve artırılmış gerçeklik başlığı, pazardaki diğer akıllı telefon odaklı başlıklara göre oldukça başarılı özelliklere sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.
                          Oculus Rift, HTC Vive ve Sony PlayStation VR gibi üst seviye ürünlerde bulunan pozisyonel takip yetenekleri ile donatılan bu üründe, Occipital Structure Sensor başlığın ana bileşeni olarak öne çıkıyor. Bu Teknolojinin Gear VR ve Daydream View’de bulunmadığını da not olarak düşelim. Structure ise daha önce iOS cihazlara, kızılötesi kullanarak nesneleri tarama ve otomatik mesafe ölçüm yetenekleri sağlayan bir ürün olarak tanıtılmıştı.
                          Bridge başlığın önündeki yerini alırken çevrenizdekileri haritalıyor ve içten dışa pozisyon takibi sağlıyor. Ürünün nesnelerin 45 cm’den 3,30 metremesafeye kadar derinlik haritasını çıkarabildiği ifade edilmekte. Ek olarak kendi değiştirilebilir bataryası olan ürün tek bir şarjla 3-4 saatkullanılabiliyor.

                          Gelişmiş dahili sensörleriyle Bridge, hareketlerinizi takip için ekstradan dış kamera veya beacon’lara da ihtiyaç duymuyor. Yani bir iPhone ve Occipital başlığı çevresel haritalama için yeterli oluyor. 120 derecelik geniş açı lens eklentisi ve üste takılan Structure ile ürün, iPhone’unuzu da yerleştirdiğinizde 1 dakikalık taramayla harika bir deneyim için hazır hale geliyor.
                          Occipital ürünün varolan iOS sanal gerçeklik uygulamaları ve videoları ile çalıştığının altını çizerken üçüncü parti geliştiriciler bu ürün için desteği büyük önem taşıyor. Öte yandan ürünün 640 x 480 olan çözünürlüğünün oldukça düşük kaldığını söylemeden geçemeyeceğiz.
                          Occipital Bridge başlığının geliştirici odaklı Explorer Edition sürümü bu ay 500 dolar fiyatla satışa sunulacakken, son kullanıcılar için sunulan 400 dolarlık model içinse Mart ayını beklemek gerekecek.

                          Yorum

                          • mehmet karalılar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14


                            10 yıl önce tam bugün, 9 ocak 2007'de steve jons telefon dünyasını, tüm dünyayı değiştirecek olan İPhone'ların ilkini açıklamıştı...



                            Tarihler, 9 Ocak 2007'yi yani bundan tam 10 yıl önceyi gösterirken Apple'ın efsane CEO'su Steve Jobs, ilk İPhone modelini tanıtmıştı. San Francisco'daki Moscone Center'da sahneye çıkan steve jobs apple Computer Inc. ismini Apple Inc. olarak değiştirmiş, 1. jenerasyon Apple TV'yi ve orijinal iPhone'u tanıtmıştı.
                            Muhtemelen Steve Jobs o zamanlar ilk iPhone modelini tanıtırken, iPhone ailesinin mobil dünyaya bu denli yön vereceğini tahmin etmiyordu. Ancak iPhone'lar günümüzde öyle bir duruma geldiler ki Apple'ı dünyanın en değerli şirket haline getirdiler
                            Orijinal iPhone'un özellikleri

                            Öte yandan ilk iPhone modelinde 3.5 inç büyüklükte ve 320 x 480 piksel çözünürlükte bir dokunmatik ekran, 128 MB RAM, 412 MHz saat hızında çalışan ARM 11 tabanlı işlemci, 1400 mAh batarya, 2 MP kamera, GPRS, EDGE ve Wi-Fi gibi özellikler bulunuyordu.
                            Bu modelin 4GB modelinin fiyatı 499 dolar, 8GB modelinin fiyatı ise 599 dolardı.
                            iPhone 7, orijinal iPhone'dan 120 kat daha hızlı

                            Apple'ın da iPhone 7 lansmanında paylaştığı veriye göre iPhone 7, orijinal İPhone modelinden tam 120 kat daha hızlı. Tabii diğer konularda cihazların arasında ciddi farklar haliyle mevcut. Ancak cihazların arasında tasarımsal anlamda benzerliklerin hala bulunduğunu söylemek mümkün.
                            Bunun yanı sıra en ucuz iPhone 7 (32GB) modelinin ise ABD'de şu anda 649 dolara satıldığını belirtelim.

                            Yorum

                            İşlem Yapılıyor
                            X