iPad Pro 9.7 ve iPad Air 2 karşı karşıya

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iPad Pro 9.7 ve iPad Air 2 karşı karşıya

    Apple, geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirdiği etkinlikte iPad Air 2’nin takipçisi olarak tanımlanabilecek bir cihaz çıkarmamış ve iPad mini 4 ile iPad Pro 12.9’u tanıtmakla yetinmişti. iPad Air 2’nin devamı şeklinde nitelenebilecek cihaz ise 21 Mart etkinliğinde tanıtıldı, ancak şirket yeni tabletini Air serisi yerine Pro serisi içine yerleştirdi. Yeni iPad Pro 9.7 ve iPad Air 2 arasındaki benzerlik ve farkları sizler için sıraladık.
    Tasarım

    240 x 169.5 x 6.1 mm.’lik boyutlara sahip iPad Air 2, tartıda 437 gram çekiyor. Üç farklı renk seçeneği bulunan tablet, Home tuşunda Touch ID sensörünü de barındırıyor.
    9.7 inç iPad Pro ise tıpkı büyük iPad Pro gibi dört hoparlörlü bir kurulum barındırıyor. Smart Connector olarak adlandırılan özel girişe sahip tablet, Apple Pencil ile de uyumlu. Apple Pencil desteği de, cihazın Air serisi yerine Pro serisine yerleşmesini sağlayan bir özellik olarak göze çarpıyor.
    240 x 169.6 x 6.1 mm.’lik boyulara sahip iPad Pro 9.7, tartıda 437 gram çekiyor. Böylelikle her iki tablet de görsel bakımdan aynı yerde buluşuyor. Touch ID yine Home tuşuna entegre biçimde sunulurken, yeni model dört farklı renk seçeneğiyle raflardaki yerini alıyor.
    Ekran

    iPad Air 2, boyutları itibarıyla iPad ailesinin ortancası konumunda. Cihaz, 7.9 inç iPad mini ve 12.9 inç iPad Pro’nun ortasında yer alıyor.
    iPad Air 2’nin 2048 x 1536 piksel çözünürlüğe sahip ekranı 264 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. iPad Pro 9.7 de aynı ekran değerlerini barındırıyor. Ancak yeni iPad’in True Tone ekran teknolojisi, iPad Air 2’ye kıyasla daha gelişmiş bir görüntü deneyimi yaşatmasını mümkün kılıyor. iPad Pro 9.7’nin ekranı, Apple Pencil’i de destekliyor.
    Kamera

    iPad Air 2’nin arkasındaki 8 megapiksel kameraya öndeki 1.2 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. Tabletlerin genellikle fotoğraf çekmek için tercih edilmediği göz önüne alınınca bu değerler kulağa makul geliyor.
    iPad Pro 9.7 ise kamera konusunda oyunu fazlasıyla yükseltiyor. 12 megapiksel arka kameraya True Tone flaşın eşlik etmesi ve bu kamerayla 4K video kaydı yapılabilmesi, 5 megapiksel ön kameranın ise Retina flaş özelliğiyle desteklenmesi dikkat çekiyor. Kısacası, Apple’ın yeni 9.7 inç tableti kamera konusunda iPhone 6s ile aynı özellikleri sunuyor.
    Donanım

    iPad Air’de A8X işlemciye M8 hareket işlemcisi eşlik ediyor. Bu işlemcileri 2 GB RAM tamamlıyor. Depolama seçenekleri ise 16 ve 64 GB şeklinde sıralanıyor.
    iPad Pro 9.7’de ise A9X işlemci ve M9 hareket işlemcisi bulunuyor. RAM konusunda 3 ve 4 GB olmak üzere iki seçenek ortaya atılsa da, henüz Apple’dan resmi bir bilgi verilmiş değil. Yeni tabletin depolama alanı seçenekleri ise 32, 128 ve 256 GB. 256 GB depolama alanı seçeneğinin sadece iPad Pro 9.7’de olduğunu söylemekte fayda var.
    Yazılım

    Her iki tablet de Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 9’la çalışıyor. Ancak iPad Pro 9.7’de Apple Pencil desteği ve kamera iyileştirmeleri gibi bazı farklılıklar bulunuyor. Bunların dışında ortaya koyulan yazılım deneyimlerinin aynı olduğu söylenebilir.
    Sonuç

    iPad Air 2 çok iyi bir tablet olsa da, iPad Pro 9.7 ile Apple çıtayı biraz daha yukarıya yerleştiriyor. Daha gelişmiş ses ve kamera deneyimi, Apple Pencil desteği ve daha iyi işlemci sayesinde 9.7 inç iPad Pro daha etkileyici bir kullanıcı deneyimi yaşatacağının sinyallerini veriyor.
İşlem Yapılıyor
X