Teknolojinin neresindeyiz

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Teknolojinin neresindeyiz


    Gelişen Teknoloji ve bu bir an bile durmamanın, sürekli gelişme durumunda olmasının nedeni bizleriz. Ürettiğimiz birşeyin hemen ardından bu şeyin geliştirilebilmesi için çalışmalara başlıyoruz ve teorik olarak bile olsa daha iyisinin mümkün olduğunu anladığımız anda o teknolojinin ne kadar yetersiz, ne kadar eski ve kullanışsız olduğundan yakınmaya başlıyoruz. Bu durum, bizi yarınlara taşıyan gelişmiş teknolojinin oluşmasını ve onları kullanabilmemiz sağlıyor. Ancak sürekli böyle bir gelişmenin içerisinde olduğumuz için nelere sahip olduğumuzu tam olarak anlayamıyoruz. İşte teknolojinin mümkün kıldığı ve hayal ettiğimiz geleceğe çoktan kavuştuğumuzu gösteren 15 üstün teknoloji

    1- Cihazlarınızı Hareketlerinizle Kontrol Etme


    2- Bir Uygulamayla Yazıları Farklı Dile Çevirme


    3- Merdivenden Çıkabilen Tekerlekli Sandalye


    4- İçerisinin Boş Olup Olmadığını Gösteren Kilit


    5- Kaliteli Konserve Yiyecekler



    6- Drone'lar


    7- Sensörlü Aletler


    8- İnteraktif Uygulamalar


    9- Akıllı Ev Eşyaları


    10- Akıllı Robotlar


    11- Kendi Kendini Süren Araçlar


    12- 3D Yazıcı


    13- İnteraktif Reklamlar


    14- Simülasyon Uygulamaları


    15- Hız Olarak İnsanı Geride Bırakan Robotlar


  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Bundan birkaç sene sonra yeni teknolojilerin üretilmesiyle birlikte tarihe karışacak ve kimse tarafından hatırlanmayacak bazı teknolojileri sizler için derledik.
    Teknoloji günden güne gelişiyor ve zaman geçtikçe gelişme hızını arttırıyor. Teknolojinin durmak bilmeyen ilerlemesi, şu an kullandığımız ve belki de bizim için hayati önem taşıyan bazı cihazların ve sistemlerin bundan sadece birkaç sene sonra kullanılmayacak olması anlamına geliyor. Örneğin bundan sadece 10-15 sene önce her otomobilde bulunan kaset çalarlar, bugün neredeyse kimse tarafından kullanılmıyor. Evlerin vazgeçilmez cihazlarından birisi olan dev radyolar, artık sadece antikacılarda görülebiliyor.

    Bu haberimizde bugün hepimizin kullandığı ancak yakın gelecekte teknoloji tarafından tarihin tozlu sayfalarına gömülecek olan teknolojilerden bahsettik.
    Faks Cihazları



    Fask cihazları e-postanın keşfinden sonra tarihe karışması gereken cihazlardan birisiydi ancak ilginç bir şekilde varlığını bugünlere kadar sürdürdü. Bunun nedeni bazı belgelerin ve yazıların imza gerektiriyor olması ancak "elektronik imza" teknolojisinin üretildiğini ve faksa gerek kalmadığını da hatırlamakta fayda var. Yani bu demek oluyor ki sadece birkaç sene içerisinde faks cihazlarına da elveda diyeceğiz.
    CD ve DVD Oynatıcılar



    Bu cihazların can çekiştiği bir dönemdeyiz. Eskiden her evde bulunan CD ve DVD oynatıcılar, internet hızının artması ve bilgisayarların yaygınlaşmasıyla birlikte dönemlerinin sonuna geldiler. CD ve DVD oynatıcıların sadece birkaç sene içerisinde komple ortadan kalkacağına eminim. Bu olayda akıllı televizyonların da payı büyük.
    Kablolu Şarj Cihazları



    Akıllı telefonlarda kablosuz şarj cihazları kullanılmaya başlandı ve bu teknolojinin gelişmesiyle birlikte şarja ihtiyaç duyan tüm cihazlar kablosuz şarj cihazı kullanabilirler. Bilim adamları bu teknolojiyi elektrikli arabalar için bile geliştiriyorlar.
    Uzaktan Kumandalar



    Hareket sensörlerinin ve ses algılama sistemlerinin zirvede olduğu bu dönemlerde akıllı televizyonlarımızda bulunacak olan sistemler sayesinde kumandaya hiç ihtiyacımız olmayacaktır. Kumandayı arama çilesinden de kurtulmuş olacağız.
    SIM Kartları



    Telefonlarımızı kullanabilmemiz için gerekli olan SIM kartları, ilerleyen senelerde telefonlarımla birlikte gelecek. Bu da SIM kartlarının kullanılmayacak olması anlamına geliyor.
    Kredi Kartları



    Kredi kartlarının bize sağladığı kolaylıklar gelecekte de devam edecek ancak bu kolaylıklardan yararlanmak için karta ihtiyacımız olmayacak. Akıllı telefonlarımızda veya akıllı saatlerimizde bulunan sistemler sayesinde kredi kartı kullanımı sonlanacak.
    Anahtarlar



    Parmak izi okuyucusu, retina tarayıcısı gibi cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte anahtarları yanımızda taşımak zorunda kalmayacağız. Tabii ki bu durum, cihazların güvenlik düzeylerinin yükseleceğini de gösteriyor.
    3D Televizyonlar



    Sanal gerçeklik cihazlarının gelişmesiyle birlikte tarihe karışacak olan 3D televizyonlar, teknoloji bu hızla gelişmeye devam ederse televizyon sektörünün zirvesine asla oturamayacaklar.


    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      BitDefender, Laykon Bilişim ile Türkiye'de

      Laykon Bilişim, BitDefender'in Türkiye distribütörü oldu



      2001 yılından bu yana 100'den fazla ülkeye güvenlik çözümleri sunan global güvenlik teknolojisi şirketi Bitdefender, bilişim sektöründe 10 yılı aşkın deneyime sahip olan ekibiyle hızla büyümeyi hedefleyen Laykon Bilişim ile Türkiye distribütörlüğü anlaşması imzaladı. Bitdefender'ın bayi kanalı yapılanmasında güçlü iş ortaklıkları kurmasını ve Türkiye çapında daha çok müşteriye ulaşmasını sağlayacak olan bu anlaşma her iki şirketin de büyüme hedefleri açısından stratejik öneme sahip.
      Gerçekleştirilen iş ortaklığı kapsamında 2016'nın 3. çeyreği itibariyle Bitdefender ürün ve çözümleri, Türkiye bilişim pazarına Laykon Bilişim güvencesiyle sunulacak. Dünyanın en prestijli bağımsız test laboratuvarlarından koruma, hız ve performans alanlarında ödüllendirilen ve 2016 yılında gerçekleştirilen testlerde en başarılı antivirüs programı seçilen Bitdefender, bireysel ve kurumsal kullanıcılar için bilişim güvenliğinin her alanında yenilikçi çözümler sunuyor. Bitdefender, Laykon Bilişim ile gerçekleştirdiği anlaşmayla Türkiye'de daha geniş alanda çözüm ortaklarına ulaşmayı hedefliyor.
      Barbaros Akkoyunlu: "Türkiye pazarında kısa sürede büyümeyi hedefliyoruz."
      Laykon Bilişim Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu anlaşmayla ilgili olarak, "Laykon Bilişim olarak, güçlü çözümlerimiz ve markalarımız ile sektöre hizmet vermenin heyecanını yaşıyoruz. Dünyanın en önemli güvenlik teknolojisi markalarından Bitdefender ile el sıkışmamız bu heyecanımızı katlanarak artırdı. 10 yılı aşkın tecrübemiz ve yenilikçi iş modellerimiz ile en yenilikçi bilişim güvenliği ürünlerini bayi kanallarımız aracılığıyla Türkiye'nin her yerindeki tüketicilerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bayi kanalı yapılanmasında bayilerimize katma değer katacak koşullar sağlayarak Türkiye pazarında kısa sürede büyümeyi hedefliyoruz." dedi.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Canon EOS 5D Mark IV vs Nikon D810 karşılaştırmasını bu yazıda detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.
        Nikon’un orta seviyede yer alan FX-format DSLR fotoğraf makinesi Nikon D810’in karşısında yer alan ve EOS 5D Mark III’ün devamı niteliğinde duyurulan Canon EOS 5D Mark IV özelliklerine bakalım.
        Canon EOS 5D Mark IV fiyatı ve teknik özellikleri açısından oldukça ilgi gören bir DSLR. Sunduğu 30,4 megapiksel CMOS sensörü, 7 kare/sn.’lik yüksek çekim hızı, dahili 4K video kaydı ve dahili Wi-Fi ve GPS özellikleriyle bu model, yenilikçi Dual Pixel RAW dosya formatına sahip olan ilk EOS fotoğraf makinesi olma özelliğini de taşıyor.
        Nikon’un orta seviye tam kare modeli D810, 36.3 megapiksel çözünürlüğünde AA filtresi olmayan bir sensör kullanıyor. 36,3 megapiksel çözünürlükle kendi sınıfında en üst noktada olan D810, optik sensör koruyucu filtre içermeyen tasarımı sayesinde hem durağan resimlerde hem de filmlerde en ayrıntılı görüntüleri elde etmenizi sağlıyor. Bkz. Nikon 810 özel sayfası, çekilmiş örnek fotoğraflar ve satış fiyatı.
        Canon EOS 5D Mark IV vs Nikon D810 Özellikler Karşılaştırması




        Nikon D810, 2012 yılında duyurduğu tam kare dijital SLR fotoğraf makineleri D800 ve D800E modellerinin yenilemesi olarak 2014 yılında duyurulmuştu. Canon EOS 5D Mark IV vs Nikon D810 kıyaslamasında her iki tam kare fotoğraf makinesinin özelliklerini yanyana koyduk.
        Sensor Çözünürlük 30 MP 36.3 MP
        Sensor Tipi CMOS CMOS
        Sensor Boyutu 36 x 24 mm 35.9 x 24 mm
        Sensör Full Frame Full Frame
        AA Filtre Yes No
        Görüntü Boyutu 6720 x 4480 7360 x 4912
        İşlemci Digic 6+ Expeed 4
        Vizör Tipi Optik (pentaprism) Optik (tunnel)
        Vizör Kapsama 100% 100%
        Vizör Büyütme 0.71x 0.7x
        Sürekli Çekim Hızı 7 FPS 5 FPS
        Maks Enstantane Hızı 1/8000 to 30 sec 1/8000 to 30 sec
        Perde Ömrü 150,000 200,000
        Depolama SD/SDHC/SDXC, CompactFlash SD/SDHC/SDXC, CompactFlash
        Ölçüm 150,000-pixel RGB+IR with 252 zones 91,000-pixel RGB 3D Color Matrix Metering III
        Ölçüm Hassasiyeti 0 – 20 EV (-4 – 20 EV in Live View) 0 – 20 EV
        Doğal ISO Hassasiyeti ISO 100-32,000 ISO 64-12,800
        Artırılmış ISO Hassasiyeti ISO 50, ISO 102,400 ISO 32, ISO 51,200
        Otomatik Netleme Sistemi 61 nokta 51 nokta
        Video Çıkışı MPEG-4, Motion JPEG H.264, MPEG-4
        Video MaksÇözünürlük 4096 x 2160 (29.97p, 24p, 23.98p) 1920 x 1080 (60p, 50p, 30p, 25p, 24p)
        Temiz HDMI çıkışı Hayır Evet
        LCD Ekran 3.2 Sabit TFT-LCD

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Logitech G, geleceğin streamer adaylarını belirlemek amacıyla Yayınaçık isimli bir yarışma düzenliyor.

          Türkiye’deki oyun yayıncılığı kültürünü güçlendirmeyi amaçlayan Logitech G, bu tutkusunu meslek haline getirmek isteyen herkesi, 03 – 31 Ekim tarihleri arasında yarışmaya davet ediyor. Streamer’lar yayınladıkları videonun linkini Facebook kullanıcı bilgileriyle ücretsiz giriş yapabilecekleriwww.yayinacik.net adresinden paylaşarak yarışmaya başvurabiliyor.

          Jüri değerlendirmesini takiben yarı finale kalan 20 katılımcının videoları, oluşturulan mikro siteden 1 hafta boyunca halkın oyuna sunulacak. Multiplayer üzerinden yapılacak canlı yayında izleyicilerin yarı finalistlere vereceği oylarla, 4 streamer çeşitli ödüllerin yanı sıra, finale çıkma şansını elde edecek. Jüride Merthan Yalçın ve Tuna ”Pintipanda” Akşen’in dışında Kaan Kural, İsmail Şenol ve Orkun Işıtmak gibi önemli isimler de yer alacak.

          Finale kalan 4 streamer, yarışmanın 4 hafta sürecek final etabında, canlı yayınlarda jürinin karşısına çıkacak. Geleceğin streamer’ı 4. haftanın sonunda jüri üyelerinin yapacağı değerlendirmeyle belli olacak ve birbirinden özel hediyeler kazanacak.

          Ödüller:
          Birinci
          · Logitech G sponsorluğu (1 yıl)
          · Logitech G Streamer Seti
          – Logitech C922 Pro Stream Webcam
          – Logitech G933 Wireless 7.1 Surround Gaming Headset
          – Logitech G810 Mechanical Gaming Keyboard
          – Logitech G PRO Gaming Mouse
          · Giveaway ürün desteği (1 yıl)
          · Zoccos yayıncı bilgisayarı
          – İşlemci: Intel Skylake Core i7 6700 3.4GHz 8Mb Cache LGA1151 İşlemci
          – Ekran Kartı: Asus ROG STRIX Nvidia GeForce GTX 1060 6GB 192Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0
          – Anakart: Asus Z170-P Intel Z170 3466MHz(OC) DDR4 Soket 1151 ATX
          – Ram: Kingston HyperX Fury 16GB 2133MHz DDR4
          – Harddisk: Kingston HyperX Fury 120GB Sata3 SSD
          Seagate Barracuda 1TB 3.5 7200RPM Sata 3.0 Sabit Disk
          · Yayıncı olarak Multiplayer ekibine katılma fırsatı (1 yıl)
          · Yayıncılık eğitimi
          – Kamera önü eğitimi
          – Diksiyon eğitimi
          – Kamera eğitimi
          – Montaj eğitimi
          · Multiplayer TV programına konuk olma fırsatı

          İkinci
          · C922 Pro Stream Webcam
          · G933 Artemis Spectrum

          Üçüncü
          · C922 Pro Stream Webcam
          · G633 Artemis Spectrum

          Dördüncü
          C922 Pro Stream Webcam

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Silindir Bilgisayar Samsung Art PC Pulse Tanıtıldı!

            Samsung tarafından yapılan son tanıtımlarda Art PC Pulse adı verilen yeni bir cihaz görücüye çıkarıldı. İşte bilgisayarın teknik özellikleri ve detaylar.


            Samsung, özellikle geçtiğimiz yıllarda Apple tarafından piyasaya sunulan ve oldukça beğeni toplayan silindir modelde bir bilgisayar üretimi gerçekleştirdi. Yapılan tanıtımlarda Art PC Pulse adının verildiği bilgisayarın yüksek donanımları ile oldukça iddialı olduğu görülürken, iki farklı sürüm ile piyasaya sunulacak olan Art PC Pulse, dengeleri değiştirebilecek durumda.

            İki Farklı Versiyon Var!

            Art PC Pulse için yapılan tanıtımlarda iki farklı versiyonun sunulacağı belirtildi. Özellikleri ile birbirinden ayrılacak iki versiyonda, bir versiyon daha üst segment olacak.

            Art PC Pulse Teknik Özellikleri Neler?

            Art PC Pulse için iki farklı versiyonun teknik detayları ise şöyle olacak;

            2.7 GHz frekansı Intel Core i5 Skylake CPU

            8 GB RAM

            256 GB NVMe SSD depolama alanı

            2 GB RAM

            RX 460 grafik birimi

            Diğer bir modelde ise yer alacak özellikler şöyle;

            3.4 GHz hızında Intel Core i7

            16 GB RAM

            256 GB SSD

            RX 460 grafik birimi

            1 TB sabit disk

            Art PC Pulse Fiyatı Ne Kadar?

            Cihazların bu kadar yüksek donanımlarla gelmesi kuşkusuz etiket fiyatlarını da etkiliyor. Yapılan tanıtımlarda etiket fiyatları da paylaşılırken, cihazların düşük versiyonunun etiket fiyatı 1200 Dolar, yüksek özellikli versiyonun fiyatı ise 1600 Dolar olacak.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7

              Samsung, 31 Ekim'e kadar sürecek bir kampanya ile SUHD TV satın alanlara hediye olarak güzel seçenekler sunuyor

              Televizyon alanlara telefon bedava

              13 Ekim ve 31 Ekim arasında Samsung satış noktalarında 55 inç ve üzeri SUHD TV satın alırsanız size üç farklı hediye seçeneği sunulacak. Bu hediyeler ise Galaxy S7 edge, Galaxy S7 ya da Samsung HW-J7501R model Soundbar olacak.
              Peki, SUHD TV'lerin özelliği nedir? Quantum Dot teknolojisine sahip bu TV'ler, 1000 nit HDR ile hayli gerçekçi bir görüntü sunabiliyorlar.



              Kampanya detaylarına geri dönersek, Samsung satış noktalarından alacağınız 55 inç ve üstü SUHD TV'ler için yukarıda yazmış olduğumuz hediyelerden birini kazanabiliyorsunuz.
              Kampanya hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Samsung'un internet sitesine bakabilir veya satış noktalarını ziyaret edebilirsiniz.

              Yorum

              • mehmet karalılar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8


                TP Ling, CES 2017’deki standında en son teknolojiye sahip ağ yönlendiricileri ve akıllı ev çözümlerini tanıtıyor. Standda ayrıca online oyun dünyasının önemli takımlarından Team Dignitas oyuncuları ile oynamak da mümkün olacak.

                ABD'de bugün başlayan tüketici elektroniği fuarı CES'de daha basit, daha keyifli ve daha çok cihazın birbirine bağlı olduğu bir yaşam için gerekli olan .çzümleri sergiliyor. TP-Link'in en yeni ağ cihazları ve modern akıllı ev ürünleri Las Vegas Kongre Merkezi'nde yapılan CES fuarındaki standda görülebiliyor.
                TP-Link CES'de ayrıca, her geçen gün daha fazla sayıda cihazın ağa bağlı olduğu evlerde, daha hızlı ve daha güvenilir İnternet bağlantısı sunan yeni Ev Wi-Fi Sistemi serisi olan Deco'yu tanıtıyor.
                • Deco M5 Router evin her odasında kesintisiz kablosuz bağlantı sağlamak için en yeni Wi-Fi ağ teknolojisini sunuyor.
                • Powerline'lı Deco M5 Plus Router, bütünleşik powerline teknolojisine sahip en gelişmiş yönlendirici niteliğinde. Bu yönlendirici, Wi-Fi ve elektrik hattı teknolojilerini, tek bir küçük kutuda toplayan ve evdeki kablosuz cihazlar için daha güçlü bir bağlantı sağlayan ilk Ev Wi-Fi Sistemi özelliğine de sahip.
                TP-Link Deco ve akıllı ev aksesuarlarının yanı sıra CES'deki standında iki yeni ağ ürününü de tanıtıyor:
                • AC2300 Wireless MU-MIMO Gigabit Router, '2. Dalga WiFi' teknolojisi sayesinde 4K film izleme ve yüksek hızda oyun oynama keyfi sunuyor. Bu güçlü yönlendirici, aynı anda birçok cihazla bağlantı yapabiliyor ve performansı en üst düzeye çıkarmak için her birini en iyi Wi-Fi bandına yerleştiriyor. Kullanıcıların oyunlara, filmlere ve diğer içeriğe öncelik vermesine ya da en çok kullandığı cihazlara daha fazla bant genişliği ayırmasına olanak veriyor.
                • RE650 AC2600 Wi-Fi Menzil Genişletici, evlerde güçlü Wi-Fi'yi genişleterek ölü bölgeleri, bağlantı kopmalarını ve kalitesiz sinyalleri ortadan kaldırıyor. RE650, geniş Wi-Fi kapsama alanını ve performansını evin dört bir yanındaki cihazlara ulaştırabilmek için her marka ve model Wi-Fi yönlendirici, erişim noktası ya da modemle uyumlu olarak çalışabiliyor.
                TP-Link ABD Başkan Yardımcısı Lewis Wu, "TP-Link'in 20 yıllık ağ mirasına dayanarak, yenilik yapmaya ve yeni ve heyecan verici ağ ve akıllı ev ürünlerini tanıtmaya devam ediyoruz. En yeni çözümleri bu yılki CES'de sergilenmekten gurur duyuyoruz" diyor. Nihai hedeflerinin birlikte çalışan tümleşik ev ağı çözümleri sunmak olduğunu açıklayan Wu, "Her odada mükemmel bir şekilde çalışan Wi-Fi için çözümler ile evi istediğiniz gibi yönetmenize olanak tanıyan akıllı ürünleri, birlikte çalışabilir halde, bir paket olarak sunmak için çalışıyoruz" diyor.
                TP-Link CES'de, ev ağı konusunda etkileşimli ve eğlenceli etkinlikler de düzenleyecek. Ürün uygulamalarının yanı sıra katılımcılar TP-Link standında Team Dignitas oyuncuları ile çeşitli oyunlar oynama olanağı da bulacaklar.

                Yorum

                • mehmet karalılar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Asus, CES 2017’de üç yeni monitör modelini tanıttı. Bunların iki tanesi üst seviye monitörler.

                  Asus, CES 2017’de yeni monitör modellerini tanıttı. Bunlardan biri olan yeni Designo Curve MX38VQ monitörü oldukça iddialı. 37,5 inç boyutunda olan ve 3840 x 1600 çözünürlüğe sahip monitörün destek ayağının üstünde bir kablosuz şarj bölümü bulunuyor. Ayrıca monitör, çerçevesiz bir panel ve 8W gücünde Harmon Kardon hoparlörler ile birlikte geliyor. Bu monitörün satış fiyatı 1.099 dolardan başlayacak.


                  Asus Designo Curve MX38VQ

                  Asus’un bunun haricinde yeni bir monitörü daha bulunuyor: ProArt PA32U. 32 inç boyutundaki bu monitör, 4K çözünürlük ve HDR desteğine sahip, ilk profesyonel odaklı ve doğrudan aydınlatılmış monitör olarak tanımlanıyor. Quantum dot teknolojisiyle geliştirilmiş olan bu monitör, 1000cd/m2parlaklığa sahip. Ayrıca monitörde iki adet Thunderbolt 3 girişi bulunuyor. Monitörün satış fiyatı, 1.799 dolar ile 1.999 dolar arasında olacak.


                  Asus ProArt PA32U

                  Asus’un son olarak bahsedeceğimiz yeni monitörü ise, ProArt PA27AQ. 27 inç boyutundaki bu monitör, 1440p çözünürlüğe sahip. Ayrıca bu monitörde de Thunderbolt 3 girişi mevcut.

                  Designo Curve MX38VQ ve ProArt PA32U modellerinin yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

                  Yorum

                  • mehmet karalılar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10


                    Samsung Galaxy X1 ve X1 Plus akıllı telefonlar sızdırıldı

                    Samsung yakında Galaxy X1 ve X1 Plus adındaki iki yeni akıllı telefon modelini sunmaya hazırlanıyo
                    Samsung bu sene bir çok yeni akıllı telefon modelini pazara sunacak ve bu cihazların da dünya genelinde yüksek satış rakamlarına ulaşacağını söyleyebiliriz. Bir kaç gün önce CES 2017'de firmanın yeni Galaxy A (2017) ailesi gün yüzüne çıkarken, ayrıca bu ay içerisinde Galaxy C5 Pro ve Galaxy C7 Pro adındaki cihazların da resmi olarak duyurulması bekleniyor.

                    Ayrıca ilerleyen haftalarda Samsung'un yeni Galaxy S8 amiral gemisi ve bu cihazın büyük versiyonu Galaxy S8 edge de gün yüzüne çıkacak.
                    Bu modeller beklenirken, şimdi de Samsung'un iki yeni akıllı telefon modeli hakkında bilgiler geldi. Bu yeni cihazlar Weibo üzerinden ortaya çıkarken, akıllı telefonlar Samsung SM-X9000 ve SM-X9050 model numaralarına sahipler.
                    Cihazlardan SM-X9000'ün ayrıca Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalıştığı belirtilirken, isim ise Samsung Galaxy X1 olarak geliyor. Diğer model Samsung SM-X9050 ise Google Android 7.1.1 Nougat ile sunulabilir. Bu cihazın da isminin Galaxy X1 Plus olacağı Weibo'da iddia edilmekte.
                    Henüz cihazların diğer teknik özellikleri hakkında bilgi sahibi değiliz. Ancak bilindiği üzere bir süre önce Samsung'un katlanabilir akıllı telefonunun Galaxy X adı ile sunulacağı yönünde bilgiler gelmişti. Project Valley olarak adlandırılan bu yeni projenin ilk ürünlerini bu sene içerisinde pazarda görebiliriz.

                    Yorum

                    • mehmet karalılar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11

                      Qualcomm, CES 2017'nin en aktif firmalardan biri oldu. Daha önce tüm detaylarını paylaştığımız Snapdragon 835 dışında birçok Teknolojiyi bizlere tanıttı.

                      Qualcomm CES 2017 değerlendirmesi ve 5G


                      Yeni IoT bağlantı platformu

                      Yeni platform, neredeyse kesintisiz bağlantı ile işlevselliği bir araya getirmeyi amaçlıyor. Cihaz ve teknolojilerde basit kullanım imkanı için geliştirilen platform, tutarlı ve kesintisiz bağlantı deneyimi sunmak istiyor.
                      Fuar sırasında Qualcomm; IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları, IoT aktarma merkezleri ve ağ geçitleri genelinde kullanılabilen özelliklerden oluşan bir paket tanıttı. Qualcomm Network IoT Connectivity isimli bu paket ile kompleks ve farklı bağlantı teknolojileri ve ekosistemleri merkezi bir şekilde yönetilebiliyor. Buna ek olarak Qualcomm, Wi-Fi Self Organizing Network çözümünün özelliklerini de mümkün olan en iyi yönetimli ağ sunacak şekilde arttırdığını açıkladı.
                      Snapdragon 835 destekli sanal gerçeklik teknolojisi

                      10-nanometre FinFET teknolojisi üzerine inşa edilen Snapdragon 835, ODG R-8 ve R-9 mobil AR/VR akıllı gözlükleri için işlem kaynağı olarak kullanılacak. R-8 ve R-9 ürünlerinin, Snapdragon 835 işlemcisinin güç verdiği ilk akıllı

                      Yorum

                      • sarpyılmaz
                        Junior Member
                        • 21-06-2018
                        • 110

                        #12
                        Gelişti gerçekten teknolojimiz. Ama bize sürülen versiyonları ne yazık ki 10 yıl öncesinin teknolojisi.

                        Yorum

                        • armagann
                          Junior Member
                          • 22-10-2018
                          • 37

                          #13
                          Ülke olarak gerisinde olduğumuz bariz açık :D

                          Yorum

                          İşlem Yapılıyor
                          X