4.5 G Hız Testi Nasıl Yapılır?

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    4.5 G Hız Testi Nasıl Yapılır?


    4.5 G teknolojisi ile yüksek hızlı internet ülkemizde kullanıma sunuldu. Peki, internet hızı nasıl test ediliyor? Gelin, hep birlikte 4.5 G hız testi yapalım.




    Bugün 4.5G devreye girmesiyle nasıl olucak bu teknolojideki versionlar derseniz muhakkak sizlere çözümü sunarak İhale sürecinin başlaması ile ülke gündemine oturan 4.5 G teknolojisi, uzun bekleyişlerin ardından bugün itibarı ile kullanıma sunuldu.

    Kullanıcıların büyük bir bölümü günün ilk dakikalarından itibaren 4.5 G teknolojisini deneme şansı bulmuşken, halen geçiş yapamayanlar veya telefonu desteklemeyenler bulunuyor.

    4.5 G'ye geçtiniz ama hızınızı bilmiyor musunuz? Bu rehberimizde, sizlere nasıl internet hızınızı test edeceğinizi anlatıyoruz.

    @mehmetkarahanlı@



    4.5 G İnternet Hız Testi
    İlk olarak iOS işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsak App Store'a, eğer Android işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsak Google Play Store'a giriş yapıyoruz.



    Uygulama mağazası açıldığında arama bölümüne ' Speedtest ' yazarak hız testi için kullanılan en popüler uygulamayı buluyoruz.



    Speedtest uygulamasının üzerine tıkladıktan sonra, açılan bölümde ' Yükle ' butonuna basarak uygulamanın kurulumunu gerçekleştiriyoruz.



    Speedtest uygulamasını kurduktan sonra açıyoruz ve çıkan ekranda testi başlatmak için ' Begin Test ' butonuna basıyoruz.



    İnternet hız testimiz başlıyor. Hız testi yaklaşık olarak 10 - 15 saniye sürecektir.



    Not: 4.5 G teknolojisi ile birlikte internet hızlarımız arttığı için, hız testi yaparken yaklaşık 90 MB civarında bir veri harcanıyor. Sürekli hız testi yapmanız internet paketinizin çabuk bitmesine sebep olacaktır.



İşlem Yapılıyor
X