TURBO VEYA TİTAN ALDIÐINIZDA İLK YAPMANIZ GEREKENLER

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47394

    TURBO VEYA TİTAN ALDIÐINIZDA İLK YAPMANIZ GEREKENLER

    http://www.hiremcoteknik.com sitesinden alıntıdır.





    1) Cihazı paketinden dikkatle çıkartınız. Çıkartırken, pakette herhangi bir bozulma, kırılma...vs olmamasına dikkat ediniz. Eğer var ise, satın aldığınız yere başvurunuz.

    2) Cihazınızı fişe takmadan ve anten kablosunu bağlamadan önce, mutlaka ve mutlaka tesisatınızı kontrol ettiriniz. Türkiyedeki anten tesisatlarının %90'ı standartlara uyumlu değildir, ve birçoğunda kısa devre mevcuttur. Bütün bunlar, bırakın bazı kanalları izleyememeye, cihazınızın yanmasına bile yol açabilir. O yüzden, tesisatınızı kuran kişiye başvurarak, tesisatınızın elden geçmesini sağlayınız.

    3) Tesisatın sağlamlığından emin olduktan sonra, cihazınızı dikkatle TV'nize bağlayınız. Lütfen aynı anda hem SCART hem de HDMI'yı takmayınız !!! Her ikisini birden taktığınızda, birçok TV otomatikman SCART'ı tetikleyeceğinden, HDMI'a oranla kötü bir görüntü alırsınız. En iyi görüntü kalitesi sırasıyla: HDMI => YPbPr => SCART => RCA...

    4) Cihazın arkasına ethernet bağlantısını ( RJ45 ) takarken, "çıt" diye bir ses gelmesine dikkat ediniz. Bu ses gelmediğinde, genellikle temassızlık sorunları olabiliyor. Bu yüzden, eğer tam oturması ve kolay kolay yerinden çıkmaması için, konnektörü değiştirmeyi düşünebilirsiniz...

    5) Aynı şekilde, anten bağlantınızın konnektörü de son derece önemlidir. Türkiye piyasasında satılan konnektörlerin %90'ı son derece kalitesizdir, ve kısa süre kullanıldıktan sonra hemen topraklamasıyla iç iletkeni birbirine temas ederek kısa devre yapmasına, cihazda sinyal sorunlarına, en sonunda da Tuner ve LNB besleme devrelerinin yanmasına kadar sonuçlar ortaya çıkar.

    Bu problemleri baştan gidermek için, hem cihazınızın arkasında "LNB IN" yazan yere takılan konnektörü, hem de diseqc'inize veya multiswitchinize ( santrale) bağlanan konnektörleri bir elden geçirmeniz çok ama çok faydalı olacaktır.


    6) Anten tesisatınızda, su korumasının yapılmış olmasına mutlaka dikkat ediniz. Kış süresince çok yağmurlar yağacak, çatıda kar birikecek. Bütün bunlar LNBlerinizin, diseqclerinizin, anteninizin, konnektörlerin ve kabloların zarar görmesine sebep olacak.

    "NTV'de sinyal yok!!!, ATV çıkmıyor gibi" sorunlarla karşılaşmamak için, tesisatınızı lütfen komple bir elden geçiriniz.


    7) Tesisattan, bağlantılardan vs emin olduktan sonra, artık cihazımızı fişe takıp çalıştırabiliriz. Cihazı ilk çalıştırdığımızda, ekrana görüntünün gelmesi için, LCD veya Plazma veya Projektörünüzün kumandasıyla, doğru kaynağı seçmeniz gerekmektedir.

    Kaynak seçerken, LCD'nizin menüsünde AV1,AV2, HDMI1, HDMI2 gibi ibareler belirir. Eğer TurboHD'yi LCD'nize HDMI ile bağladıysanız, HDMI1 veya HDMI2'yi seçiniz.

    Eğer TurboHD'yi TV'nize SCART ile bağladıysanız, AV1,AV2 veya AV3 seçiniz...

    Eğer TurboHD'yi TV'nize YPbPr ( Komponent ) kablosuyla bağladıysanız, TV'nizin kumandasından YUV seçiniz.


    8) Cihazın açılışında, ekrana şöyle bir resim gelecektir:






    Not: Eğer ekrana böyle bir resim gelmezse şunları kontrol ediniz:

    - Cihazın ön panelinde: "ON", "STRT", "- - - -" veya "TRT 1" gibi bir ibare var mı? Eğer var ise, büyük ihtimalle TV'nizde yanlış kaynak seçtiniz.
    - Cihazın ön panelinde hiçbirşey görünmüyorsa, büyük ihtimalle anten kablonuzda kısa devre var. Hemen cihazın fişini çekin, ve anten kablosunu çıkartın. Şimdi cihazınızı tekrar fişe takın. Eğer cihaz çalışıp ön panelde yazılar görüntülenirse, kesinlikle anteninizde kısa devre var demektir, hemen tesisatınızı kurana başvurunuz ( Önceki cihaz bu antenle çalışıyordu? demeyin çünkü kabloda ohmaj düşümü olsa bile birçok cihaz çalışır, ama yavaş yavaş, hem kendisine hem de tesisata zarar vererek)
    - Anten kablosunu çıkartıp cihazı fişe takmanıza rağmen ön panelde herhangi birşey gözükmüyorsa, cihazın arka panelindeki düğmeyi açın. O düğmeyi açmayı unutmuş olabilirsiniz.
    - Düğme de açıksa, ve hala ön panelde herhangi birşey görüntülenmiyorsa, iki ihtimal vardır: Ya cihazınıza hatalı yazılım yüklemişsinizdir ( RS232'Den kurtarma yazılımını atarak kolaylıkla düzeltebilirsiniz), ya da bir donanım arızası meydana gelmiştir, ve cihazın teknik servisi ziyaret etmesi gerekmektedir.

    - Eğer ön panelde ON yazıp, kapanıp açılıp tekrar ON yazıyorsa, cihazınızın yazılımı çökmüş demektir (Ya yanlış yazılım yüklemişsinizdir, ya da yanlış yolla yüklemişsinizdir. Bazı yazılımları "TümKod" yöntemiyle yüklemek en güvenlisidir). Bu durumda, cihazınızı RS232'den yükleme yaparak kurtarabilirsiniz...
    - Eğer ön panelde, sadece kırmızı lamba yanıyorsa, o zaman cihazınız standby modundadır, uzaktan kumandanızın sol üst köşesindeki POWER yazan butona basınız ve 30 saniye bekleyiniz.

    9) Şimdi, cihaz açıldığında, ilk yapmamız gereken şey güncellemek. İnternet bağlı ise, en kolay yol internetten güncelleme yapmaktır. Diğer tüm yollar ( USB'den, uydudan, RS232'den...) internetten güncelleme'ye oranla daha zordur.
    İnternetten güncelleme yapmak için sağlıklı bir internet bağlantısı gerekir. Hemen, alttaki resimlerde görebileceğiniz gibi, en güncel versiyonu yükleyiniz:
    Eğer internetten güncelleme ekranında Başla butonuna bastığınızda yukardaki resim karşınıza gelmiyorsa, o zaman cihaz internete bağlanamamış demektir. Cihazı arkasındaki düğmeden kapatıp açınız. Eğer yine bağlanamamış ise, ya kabloda bir sorun vardır, ya da ADSL modeminizdeki DHCP server düzgün çalışmıyor demektir. ADSL modeminizi kapatıp açmak da fayda sağlayabilir. Detaylar için internet kurulumcunuza başvurunuz.
    10) Cihaz tekrar açıldığında, Ana menü => Kanal düzenleme => Bir uydudaki kanalları sil bölümüne giderek, anten tesisatınızda mevcut olmayan uydulara ait kanalları silebilirsiniz. Örneğin, çatınızda ASTRA uydusu yok ise, bu menüden ASTRA'ya ait kanalları siliniz. Alttaki resimleri inceleyiniz:
    11) Şimdi, kanalları ve favorilerinizi düzenlemeye başlayınız. İstemediğiniz kanalları siliniz. İstediğiniz kanalları listede doğru yere taşıyınız. Bu işlem bittiğinde, hem cihazın kendisine, hem de USB Flash belleğinize yedek alınız. Cihazın kendi üzerine yedek almak için, aşağıdaki resimi inceleyiniz.

    USB Flash belleğinize yedek almak için, belleğinizi uydu alıcınıza taktıktan sonra, 20 saniye bekleyiniz. Ardından, AnaMenü => Sistem Ayarları => USB ile Güncelleme bölümüne gidin. Güncelleme Modu = DUMP seçin. Ardından, alttaki "Başla" butonuna basınız. Bu işlem, USB belleğinizin içine "DumpFile.ABS" isminde bir dosya oluşturacaktır. Daha sonra, USB Flash belleğinizi uydu alıcısından çıkartıp bilgisayarınıza takınız. Ve dosya adını değiştiriniz. Örneğin: Turbo-Yedek-12.11.2011.ABS gibi... Bu sayede, ilerde bir problem olursa, yedeğinizi geri yükleyebilirsiniz.
    Artık, cihazınızı gönül rahatlığı ile kullanmaya başlayabilirsiniz. İyi seyirler








    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X