iOS uygulamaları bilgisayarda nasıl çalıştırılır?

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iOS uygulamaları bilgisayarda nasıl çalıştırılır?






    iPhone ve iPad uygulamalarını Windows, Mac veya Linux bilgisayarlarda çalıştırmanın elbette kusursuz bir yolu yok. Ancak bir simülatör kullanarak en sevdiğiniz iOS uygulamalarını bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz. Denemelerimiz sonucunda bulduğumuz en iyi yol ise, Adobe AIR tabanlı iPad simülatörü iPadian. Bu program ile bilgisayarınızda iPad benzeri bir arayüz üzerinden iPhone ve iPad uygulamalarını çalıştırabiliyorsunuz.
    Doğal olarak bu yöntemin de önemli dezavantajları var. En basitinden, Apple AppStore’a erişim sağlayamıyorsunuz. iPadian’ın kendi uygulama mağazasını kullanmak zorundasınız. Bu mağazada da birçok uygulama bulunuyor ancak yine de AppStore’a yaklaşması mümkün değil.
    Aynı zamanda, bu tür simülatörlerde sıklıkla rastlanıldığı gibi, birçok bilgisayarda arayüzün pek başarılı çalışmayacağını söyleyelim. Nihayetinde iPad dokunarak kullanıma yönelik tasarlandı ve böyle bir şeyi yalnızca mouse ve klavye ile kullanmaya çalışmak, doğal olarak ideal bir sonuç vermiyor. Yine de tuşlara tıklayarak işinizi halledebiliyorsunuz ancak biraz ağır kalıyor. Ek olarak programın mouse ile kaydırma özelliğine izin vermediğini de belirtmemiz gerekiyor.
    Kötü olanlar bu kadardı, şimdi de iPadian’ın iPad benzeri ortamda size nasıl harika özellikler sunduğuna bakalım. Aynı bir iPad sahibiymişsiniz gibi Safari, Apple E-Mail, Sosyal ağ uygulamaları, Videolar, Fotoğraflar ve daha birçok uygulamayı iPadian ile birlikte kullanabiliyorsunuz. Ayrıca bilgisayarınızda Adobe AIR olduğu sürece programın kurulum ile uğraştırmadığını ve Windows XP/Vista/7/8, Mac OS X ve Linux ile çalıştığını da belirtelim. Şimdi de bilgisayarımızda iOS uygulamalarını nasıl çalıştıracağımıza bakalım.
    Öncelikle iPadian’ı bu bağlantıdan indiriyoruz. İnen .zip dosyasını çıkartıp, iPadian.exe’yi çalıştırıyoruz. Bazı güvenlik yazılımları iPadian’ı malware olarak gösterse de, verdiğimiz linkteki gibi güvenilir kaynaklardan dosyayı indirdiğiniz takdirde endişelenecek bir dürüm söz konusu olmayacaktır. Kurulum sırasında, program sizden Windows .NET Framework yüklemenizi isteyebilir, eğer gerekirse yükleyin. Ayrıca sizden Adobe Flash’ın son güncellemesini de yüklemenizi isteyecektir, bu da güvenlik için oldukça önemli olduğundan Flash’ı da güncellemeyi ihmal etmeyin.



    Kurulumun ardından iPadian otomatik olarak açılacak ve karşınıza Windows ile iOS karışımı bir masaüstü gelecek. Facebook ve YouTube gibi önemli uygulamalar yüklü bir şekilde açılan iPadian’daki “App Store” seçeneğine gidip birçok uygulama yükleyebilirsiniz. Aynı bir iPad tabletiniz varmış gibi uygulamaları açıp kullanabilirsiniz.
    Windows’a geri dönmek için de sağ alt köşedeki Windows sembolüne tıklamanız yeterli. Elbette iPadian, bilgisayarınızda size iPad deneyimi yaşatmayı vadetmiyor ancak gayet yeterli bir simülatör olarak iOS uygulamalarını bilgisayarınızda çalıştırmanıza olanak sağlıyor.


İşlem Yapılıyor
X