İOS Android Telefonunuzla Kaliteli Video Nasıl Çekilir?

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Android Telefonunuzla Kaliteli Video Nasıl Çekilir?

    Android Telefonunuzla Kaliteli Video Nasıl Çekilir?

    Piyasada kullanılan Android işletim sistemli telefonlarda her ne kadar kameralar iyi olsa da kullanıcıların sadece iyi bir kamera ile kaliteli videolar çekmesi mümkün değildir. İşte sizler için kaliteli video çekmek için hazırladığımız birkaç detay…

    Android işletim sistemli telefonlarda iyi bir video çekmek isteyenlerin bazı küçük detaylara dikkat etmesi iyi bir sonucun elde edilmesini sağlayacaktır. Kameraları özellikle yüksek çözünürlüklü ve kaliteli olan telefonlarda, çok iyi videoların çekilmesi mümkün olurken, artık pek çok telefon 4K video kaydını dahi desteklemektedir. Bu açıdan çekim konusunda kişilerin çekim tekniklerine dikkat etmesi ve bazı noktaları göz ardı etmemesi yeterli olacaktır.
    Dikey Video Çekmeyin
    Video standartları genişlediği için geniş açılı çekimlerin yapılması her zaman daha iyi olacaktır. Dikey videolar alanı kısıtlayacağı için iyi bir görünüm elde edilmesi oldukça zordur. Ayrıca çekim sırasında menü ya da kumanda kolunun da sağda olmasına dikkat edilmelidir. Böylece çekim sonrasında videoyu döndürme gibi ek işlemlerin yapılmasına gerek kalmaz.
    Mikrofon Ve Kamerayı Kapatmayın
    Çekim sırasında ani hareketler yapmadan olabildiğince sabit bir noktadan çekim yapmanız iyi sonuçlar verecektir. Ayrıca çekim sırasında mikrofonun ya da kameranın el ile kapatılması da kayıp yaşanmasına neden olacaktır.
    Video çekimi konusunda dikkat edilecek diğer bir detay ise çeken kişinin üzerinde giydiği kıyafetler ya da nefes sesleri gibi detaylardır. Çekim sırasında olabildiğince kişinin bu tür durumlara izin vermemesi gerekmektedir. Ayrıca kişilerin kendi sesi üzerinden çekim yapması gerektiği halinde ses kontrolü de sağlanmalıdır.

İşlem Yapılıyor
X