İOS WhatsApp Web nasıl kullanılır

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS WhatsApp Web nasıl kullanılır

    Anlık mesajlaşma ve görüşme imkanı sağlayan WhatsApp, Web sürümünü tüm platformlar için yayınladı. Peki, WhatsApp Web nasıl kullanılır?

    WhatsApp, 2015 yılının Ocak ayında tarayıcı üzerinden kullanılabilenWhatsApp Web sürümünü duyurmuştu. Android, Windows Phone, Symbian S serisi ve BlackBerry telefonlardaki WhatsApp ile uyumlu olan WhatsApp Web, geçtiğimiz gün tam 7 ayın ardından iPhone kullanıcılarının da beğenisine sunuldu.

    İlk Adım

    WhatsApp Web'i kullanabilmek için üç önemli şart bulunuyor. Bunlardan ilki ve en önemlisi iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry ya da Nokia S60 işletim sistemi olan bir telefonda WhatsApp uygulamasını kullanıyor olmanız.
    İkinci ve üçüncü şartlar ise, bilgisayarınızda Google Chrome tarayıcının yüklü olması ve telefonunuzda WhatsApp'ın en güncel sürümünün bulunması.



    Chrome'u Yükleyin

    Eğer bilgisayarınızda Google Chrome yüklü değilse, aşağıdaki bağlantı ile Google Chrome'un en güncel sürümünü yükleyebilirsiniz.


    :: Google Chrome'u indirmek için tıklayın.

    WhatsApp'ı Güncelleyin

    Eğer WhatsApp'ın en güncel sürümünü kullanmıyorsanız, uygulamayı güncellemeniz gerekiyor.
    Eğer WhatsApp telefonunuzda yüklü değilse, aşağıdaki bağlantıdan faydalanarak , WhatsApp'ı yükleyebilirsiniz.



    :: WhatsApp uygulamasını indirmek için tıklayın.

    Chrome'u açın ve WhatsApp Web Adresine Gidin

    Google Chrome'u çalıştırın ve aşağıdaki bağlantıdan WhatsApp Websayfasına gidin.


    :: WhatsApp Web'e gitmek için tıklayın.

    Barkod'u taratın

    WhatsApp Web sayfasına gittikten sonra, tekrar akıllı telefonunuzdakiWhatsApp uygulamasını açın. WhatsApp>Ayarlar bölümüne girin veWhatsApp Web seçeneğine tıklayın. Bu seçenek henüz bazıiPhonekullanıcılarında aktif değil. Bir kaç gün içerisinde aktif olacaktır.
    WhatsApp uygulaması ile Google Chrome'da açtığınız WhatsApp Websayfasında yer alan barkoda odaklayarak barkodu taratın.

    Barkodu tarattıktan sonra WhatsApp Google Chrome tarayıcınızda açtığınız WhatsApp Web ile kullanabilirsiniz.
    Ayrıca WhatsApp'ın bildirim seslerini bilgisayarınızda duymak istiyorsanız,WhatsApp Web'de yer alan profil resminizin yanındaki menüden ayarlamaları yapabilirsiniz.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    WhatsApp Konuşmaları Nasıl Yedeklenir ?

    Android işletim sisteminde whatsapp verilerinizi Google Drive’a yedeklemenin yolunu gösteriyoruz.



    Konuşmalarınızın kayıt altına alınmasını veya fotoğraf, video gibi gönderip aldığınız verileri sürekli biryerde kayıt altında tutmak isteyebilirsiniz. Bunun için WhatsApp verilerinizi Google Drive hesabınıza artık yedekleyebilirsiniz. Bunun için “WhatsApp” ve “Google Drive” uygulamalarının son sürümünün telefonunuzda yüklü olması gerekmektedir.

    Daha sonra ise WhatsApp uygulamasından Ayarlar > Sohbetler ve Aramalar > Sohbet Yedeği > Google Drive’a yedekle yollarını izlemeniz gerekmektedir. Son olarak bu ekrandan yedeklemenin yapılma sıklığını ayarlayarak bu işlemi tamamlayabilirsiniz. Otomatik yapılmasını istemiyorsanız istediğiniz zaman manuel olarak da yedekleme yapabilirsiniz.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      WhatsApp için geliştirilen uygulamalar arasındaki en ‘detaycı’ olan WhatsStats, listenizdeki kişilerin tüm aktivitelerini öğrenmenizi sağlıyor.
      Geçtiğimiz yıl efsanevi bir şekilde yayılan ve WhatsAppiçin geliştirilmiş ilk uygulama olan WhatsDog, ‘stalk’ kültürünün internetten uygulamalara geçmesini sağlamıştı. İstediğiniz kişinin online olup olmadığını öğrenebildiğiniz bu uygulama artık Google Play Store’da yer almıyor fakat yerini tutması için uygulamalar geliştirilmeye devam ediliyor, son günlerin en popüler WhatsApp tabanlı uygulaması WhatsStats onlardan bir tanesi.

      Uygulamanın kullanıcılara verdiği bilgiler o kadar fazla ki neredeyse aldığı nefese kadar takip edebiliyorsunuz. Kişinin son görülme zamanını, çevrimiçi olduğu zaman aralıklarını ve toplam çevrimiçi olduğu süreyi (gün içerisinde), durum mesajı geçmişini, profil fotoğrafı geçmişi gibi birçok aktiviteden haberinizin olmasını sağlayan uygulamanın işe yaraması için, kişinin durum ve profil fotoğraf ayarlarının ‘Herkes’ şeklinde ayarlanmış olması gerekiyor.



      iOS için bu tarz uygulamaların geliştirilmesi pek mümkün olmuyor. Apple’ın bu konudaki tavrı net olduğu için geliştiriciler de pek üzerine düşmüyor. Fakat geliştiricilere hemen hemen sınırsız özgürlük sağlayan işletim sistemi Android, aklımıza gelen her şeyi uygulamaya dökebilmemize imkan sağlıyor. Bu uygulama da yine yalnızca Android için geliştirilmiş.

      WhatsStats


      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4

        WhatsApp Şifreli Mesaj Gönderme (Detaylı Anlatım)
        Teknolojinin gün geçtikçe gelişmesi ile paralel insan hayatında da birçok gelişme ve yenilik oluşmaya başlamıştır. İşte bunların en önemlilerinden birisi de whatsappın hayatımıza dâhil olmasıdır da diyebiliriz.

        Mesaj gönderme, müzik gönderebilme resim gönderebilme ve kolay kullanılabilir olması ayrıca son güncellemeyle birlikte uçtan uca şifreleme yöntemi ile yazıştığınız veya konuştuğunuz kişi ile aranızdaki dokümanların şifrelenme işlemi yaparak verilerin istemediğimiz kişilerin eline geçmesini engelleyen sistemin olması programı vazgeçilmez kılan en önemli özelliklerinden birisidir.

        WhatsApp Şifreli Mesaj Gönderme (Detaylı ve Resimli Anlatım
        1- Her iki tarafında whatsappın’ın güncellenmiş olmasıdır.
        2- WhatsApp güvenli şifreleme yapacağınız kişinin WhatsApp profilini açın ve orta kısımlarda yer alan ” Şifreleme “ seçeneğine dokunun. Bu kısımda ” Güvenlik kodunu doğrula “ seçeneği gelecektir. Alt kısımda ise ”Doğrulamak için xx kişisine bir mesaj atın ve tekrar deneyin “ yazısı gelecektir. Ardından o kişiye WhatsApp üzerinden bir mesaj atın ve açık sarı renkli buton ile aşağıda ki yazı çıkacaktır. O uyarıya dokunmanız yeterli olacaktır.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X