4.5G Sektöre Yeni Bir Soluk Getirdi!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    4.5G Sektöre Yeni Bir Soluk Getirdi!

    1 Nisan'dan itibaren kullandığımız 4.5G teknolojisi hızla gelişmeye devam ediyor. 5G'nin temellerinin atıldığı 4.5G ile birçok sektöre yenilikler kazandırılıyor.


    5G’ye geçiş sürecinde de önemli bir adım olan 4.5G mobil genişbant teknolojisinin detaylı olarak ele alındığı “Türkiye 4.5G Endüstri ZirvesiHuawei’nin ev sahipliği ile 10 Mayıs 2016’da İstanbul’da gerçekleşti.
    Zirvede, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’da bir konuşma gerçekleştirdi.
    Konuşmasında; 4.5G’nin kapsama alanının hızla geliştiğini ve bugün 10 bin baz istasyonundan 9,6 milyon vatandaşımız 4.5G hizmetini aktif olarak kullandığını vurgulayan Sayan:“40 gün içerisinde 9,6 milyon vatandaşın bu hizmeti kullanması büyük bir başarıdır.
    Sektörün heyecanı ve dinamizmi kendini günden güne daha çok hissettiriyor. Bundan daha iyisini nasıl yapabileceğimizi araştırmaya devam ediyoruz.
    Tüm operatörlerimiz ve üreticilerimizle 4.5G’nin geleceğini nasıl olacağını hep birlikte planlıyoruz. 4.5G ile birlikte sadece bilişimde değil birçok sektörde yeni fırsatlar doğacak.
    Gelecekte sektörün lokomotifi, genişbant teknolojileri olacak. Bu da özellikle mobil iletişim sektöründe, yeni altyapı ihtiyaçlarını beraberinde getirecek. Türkiye 4.5G Zirvesi, bu konudaki yeni fırsatları ve gelişmeleri görmek için önemli bir organizasyon. Bu özel organizasyon için Huawei’ye teşekkür ediyorum.
    Huawei Türkiye’de 14. yılını kutluyor. Türkiye’de kapsamlı bir Ar-Ge merkezine sahip olan Huawei’nin ve Orta Asya ve Kafkasya bölgesinde merkez olarak Türkiye’nin seçtiğini ve bölgedeki 11 ülkede büyük operatörlerle çalıştıklarını büyük memnuniyetle öğrendik.
    Ülkemizde yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Bizler de sektörle beraber çalışacağız sektörün önünün açılması için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.
    Yerli ekosistemin korunması için tüm bakanlıklarımızla işbirliği halindeyiz. Özellikle yazılımla ilgili yerli ürün kullanımını ile ilgili çalışmalarımız söz konusu” dedi.
İşlem Yapılıyor
X