NASA, 9 Gezegende Hayat Buldu!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    NASA, 9 Gezegende Hayat Buldu!

    NASA, Kepler Teleskobu’nun uzaydaki görevinde yaşanılabilir gezegenlere dair çok önemli veriler kaydettiğini açıkladı. Uzayda 9 gezegende yaşam keşfedildi.


    NASA’nın Kepler Teleskobu, Güneş Sistemi’nin dışında yer alan bugüne kadar bilinmeyen 1248 gezegenin keşfinde bulunduklarını açıkladı.
    NASA, Güneş Sistemi dışında varlıkları tespit edilen 1248 gezegenindokuzunun ise yaşamaya elverişli koşullara sahip olduğunu söyledi.




    “Diğer Gezegenlerdeki Yaşama Dair Temel Olacak”

    NASA Astrofizik Bölümü Direktörü Paul Hertz, yaşama elverişli koşullara sahip 9 gezegenin bulunması konusunda yaptığı açıklamada, keşfedilen söz konusu gezegenlerin var olan araştırmalardaki gezegen yaşamlarına ilişkin çalışmalara temel olacağını ifade etti.
    Dünya dışında başka bir yerde yaşamın varlığına dair ümitlerinin arttığını belirten Hertz, yakın zamanda bir başka dünyanın keşfinde bulunulabileceğini sözlerine ekledi.


    Bulunan Gezegenler Sınıflandırıldı

    Keşfi gerçekleştirilen 1248 gezegen NASA tarafından çeşitli kriterlere tabi tutularak sınıflandırılma yoluna gidildi.
    Bunlardan 550 tanesi kayalık gezegen olarak adlandırılırken dokuzunun ise kendi güneşlerinin etrafında sıvı suyun oluşuma elverişli olacak mesafede olduğu belirtildi.
    NASA günümüze kadar 5 bin gezegenin keşfinde bulundu. 5 bin gezegenin2325 tanesi ise Kepler Uzay Teleskobu aracılığıyla keşfedildi. Keşfi gerçekleştirilen gezegenlerden 550 tanesinde ise dünyaya benzer arazi koşullarına rastlandı.
İşlem Yapılıyor
X