Akıllı telefonunuz radyolu olabilir

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Akıllı telefonunuz radyolu olabilir

    Akıllı telefonunuz radyolu olabilir

    Akıllı teefeonlardaki radyolar kilitlenmiş.




    İddialara göre bazı Android ve iOS akıllı telefonlarda FM radyo kanallarını çeken çip mevcut ancak operatörler müzik servisi sağlayıcılarının baskısı nedeniyle bu çiplerin çekim gücünü engellemek için bir sitsem uyguluyor. Android üreticilerinin bu iddiayı kabul etmesine rağmen, Apple böyle bir çip kullandığını inkar ediyor.
    Bu nedenle ABD’de telefon üreticileri ve GSM operatörlerini hedef alan kampanya başlatıldı. İmza kampanyası ile operatörlere ve telefon üreticilerine baskı yapmak isteniyor. Kampanyayı hazırlayan grup, uzmanlar tarafından cihazların incelendiğini ve uzaktan kilitlenebilen radyo çiplerin bulunduğunu iddia ediyor.

    İmza kampanyası başarılı oldu ve Sprint, AT&T, Blu ve T-Mobile gibi ABD operatörleri bu konuda geri adım attı. Operatörlerden Sprint, telefonlarda radyo olduğunu ve bu özelliği kilitlediklerini kabul etti ve Android cihazlardaki kilidi kaldırdığını açıkladı.
    Blu şirketi bu ay, AT&T ve T-Mobile şirketleri de bu yıl içerisinde özelliği açacakları konusunda söz verdi. Ancak Verizon ve Apple halen kilit açmaya yanaşmıyor. Bildiğiniz gibi Apple’ın kendi müzik servisleri var ve buralardan para akışını kaybetmek istemiyor gibi görünüyor.
İşlem Yapılıyor
X