BTK Uyardı: SMS İptalinde Dikkat Olun!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    BTK Uyardı: SMS İptalinde Dikkat Olun!

    BTK Uyardı: SMS İptalinde Dikkat Olun!

    BTK Başkanı olan Ömer Fatih Sayan yaptığı son açıklamada SMS iptal etmek isteyen kişilerin yaptığı önemli bir hatayı anlatarak kişileri bu konuda uyardı.

    SMS ile ilgili yapılan düzenlemelerde kullanıcıların izni olmadan SMS göndermek yasaklanırken, kullanıcılara da istenilen servisten istenildiği zaman içerisinde çıkabilme hakkı sağlanmıştı. Bu konuda pek çok ihlal yaşansa da son dönemlerde görülen bir olay üzerine BTK Başkanı olan Ömer Fatih Sayan açıklama yaptı.
    Sayan yaptığı açıklamada SMS iptali yapmak isteyen kişilerden TC kimlik numarası gibi çok önemli bilgilerin istendiği ve bu durumun yasal olmadığını söyledi. bu tür durumlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ve hiçbir şekilde SMS iptalinde kimlik bilgilerinin gerekmediğini söyleyen Sayan, bu tür bilgi talebinde bulunan firmaların şikayet edilmesi gerektiğini söyledi.
    Firmaları Şikayet Edebilirsiniz!
    Kişilerin izni olmadan hiçbir şekilde mesaj atılamayacağını tekrar hatırlatan Başkan Sayan, bu konuda kişilerin herhangi bir rahatsızlık halinde şikayet etme hakkının olduğunu söyledi. Kişilerin internet üzerinden dolduracağı form ile bu konuda ihlalde bulunan firmaları kolay ve ücretsiz bir şekilde şikayet edebilmesi mümkün.
    Şikayet etmek isteyenler için internet üzerinden yapılan işlemlerin yanı sıra kişilerin telefon, faks ve mail yolların da kullanabilmesi mümkün. Bu tür durumlarda ise 0212 5142144 numaralı faks adresine ya da istanbul.tim@gtb.gov.tr adresine gerekli bildirimler yapılabilir.

İşlem Yapılıyor
X